Spärra in föräldrar som inte tar hand om sina barn

Peter Ahlborg menar på att man redan i dagis kan se vilka barn som riskerar att bli kriminella. De föräldrar som inte tar sitt föräldraansvar för sina barns framtid  borde spärras in, säger han.

Peter Ahlborg menar på att man redan i dagis kan se vilka barn som riskerar att bli kriminella. De föräldrar som inte tar sitt föräldraansvar för sina barns framtid borde spärras in, säger han.

 

Idag skriver jag på Nyheter24 en debattartikel om att det är föräldrarnas ansvar att se till att dina barn inte blir kriminella. Jag tycker därför att föräldrar som missköter sin roll som föräldrar borde straffas med att bli inspärrade.

Det pratas om mer resurser till alla utsatt områden i Sverige och i skolan för att komma till rätta med den allt mer tilltagande ungdomsbrottsligheten. Men den som har
det stora ansvaret för hur det går för dina barns framtid är dina föräldrar.

Jag har själv blivit sviken av mina föräldrar och sett hur allt för många föräldrar inte bryr sig om sina barn. Därför skrev jag denna debattartikel.

 

Ge föräldrarna en grundkurs i föräldraansvar

Idag kan man redan på dagis se vilka barn som är i farozonen för att bli kriminella – men samhället sätter inte in förebyggande åtgärder eller ser till att de utsatta föräldrarna får den hjälp de behöver för att uppfostra sina barn.

De föräldrar som uteslutande under många år inte bryr om sina barns framtid borde straffas. Spärra in dem och ge dem en grundkurs i föräldraansvar.

Därför skrev jag denna debattartikel som du kan läsa här:
http://nyheter24.se/debatt/798828-sparra-in-alla-foraldrar-som-inte-tar-hand-om-sina-barn

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter