En kväll för hemlösa

Med Björn Ranelid, Leif Eriksson och Magnus Rosén på Gamle Port i Göteborg, söndag 6 april kl. 17.00

Björn Ranelid berättar om sin syn på hemlösheten. Leif Eriksson, lärare och forskare vid School of Global Studies vid Göteborgs Universitet, pratar om hemlösheten som social exkludering i retorik, policy och praktik. Magnus Rosén som spelat i Hammerfall drar ett rejält bas-solo.

Dessutom bjuds det på dokumentärfilm och livemusik med några av Göteborgs elitmusiker bl.a. gitarristen Sayit Dölen. Konferencier är artisten Anna-Mia Bonde. Detta görs för att uppmärksamma och debattera den allt vanligare hemlösheten för många människor i vårt land Sverige.

Initiativtagaren Peter Ahlborg som själv är hemlös. De senaste sex åren har han bott på 24 olika ställen. Hans hem har varit tält, vandrarhem, härbärgen och andrahandslägenheter – ofta tillsammans med sin dotter Josefine, 16.
Under kvällen kommer Peter berätta och visa film om sitt liv – vilka problem det medför att inte ha en fast egen bostad.
– Det bryter ner den starkaste, säger han.

Samtidigt frågar han sig varför socialtjänsten och samhället inte gör mer för att förhindra att människor blir hemlösa. Enligt socialstyrelsen är 34 000 människor hemlösa i Sverige idag. En siffra som stadigt ökar. Dessa personer saknar fast boende på något sätt och är kända av socialtjänsten. Mörkertalet kan vara stort.

Det stora problemet enligt Peter Ahlborg är att samhället inte verkar ha någon lösning på hemlösheten, därför ser vi att antalet hemlösa ökar. 40 procent av de hemlösa har varit hemlösa i fyra år eller mer. Det betyder att om du blir hemlös så är risken stor att du aldrig kommer tillbaka till samhället igen.

Dessutom är Peter kritisk till varför politikerna inte ser till att det byggs fler lägenheter när bostadsbristen ökar i hela landet – inte minst för de unga människorna i storstadsregionerna.

Peter kommer även ha premiär på sin låt ”Fy fan vad jag hatar soc”. En låt som kom till när Peter nekades socialbidrag under 120 dagar – vilket ledde till att han och sin dotter blev vräkta. Medverkar på låten gör bl.a. Janne Schaffer på gitarr.

För mer information eller för intervju, ring Peter Ahlborg på tel. 076 87 58 625 eller e-posta till: peter.ahlborg@gmail.com

Eventet på Facebook här.
#enkvällförhemlösa

FacebooktwitterFacebooktwitter

1 svar på ”En kväll för hemlösa

  1. Pingback: Spelade soc-låten så högtalaren sprack | Den officiella fyfanvadjaghatarsoc.seDen officiella fyfanvadjaghatarsoc.se

Kommentarer inaktiverade.