Ken Ring gav Peter Ahlborg unik skiva när de träffades

Ken Ring ger Peter Ahlborg en unik skiva när de träffas efter Lotta på Liseberg. "Jag känner mig hedrad och glad över att träffa på en så ödmjuk och givmild artist", säger Peter Ahlborg. Foto: Charlie Källberg

Ken Ring ger Peter Ahlborg en unik skiva när de träffas efter Lotta på Liseberg. ”Jag känner mig hedrad och glad över att träffa på en så ödmjuk och givmild artist”, säger Peter Ahlborg. Foto: Charlie Källberg

 

Wow. ”Ken Ring, 37, är en av de givmildaste och ödmjukaste artister jag har träffat”, säger Peter Ahlborg efter mötet med Ken Ring, som igår spelade på Lotta på Liseberg. ”Ken var så snäll så han gav bort 4 stycken unika skivor till oss som stod och vänta på honom utanför hotellet efter framträdandet. Jag känner mig så hedrad och stolt över att träffa rappartisten Ken Ring”, säger Peter Ahlborg.

Ken Ring den ökände rapparen med ett mörkt förflutet som kriminell och enligt egen utsago varit knarklangare till världsstjärnor som 50 Cent, Snoop Dogg och James Brown när de besökte Sverige. Det skriver han i självbiografin ”Livet”, från 2014.

– När Busta Rhymes, Snoop, Sean Paul och dom andra torskade med gräs – då var det med mitt, hävdar han i boken.

 

Ken Ring uppträder med Linnéa Khalil på Lotta på Liseberg den 18 juli 2016. Foto: Peter Ahlborg

Ken Ring uppträder med Linnéa Khalil på Lotta på Liseberg den 18 juli 2016. Foto: Peter Ahlborg

 

Erkänd rappare
Ken Ring har alltid brunnit för sin musik. Karriären har gått i vågar men Ken har kämpat på länge för att lyckas med sina förortstexter och anses idag som en av Sveriges största rappare. Hela 14 album har han släppt tills idag.

Igår medverkade Ken Ring, 37, på Lotta på Liseberg. Han framförde låten ”Ger dig allt jag har”. Han slår på stort med scenen full av dansare och glitterkonfetti.

Den stora befrielsen och glädjen kommer när Ken strax efter kl 23 00 i går kväll kommer gående till hotellet efter medverkan på Lotta på Liseberg. Det är runt 4-5 autografjägare som är där och väntar på honom.

Undertecknad står där för att få några ord och en bild tillsammans med rapstjärnan.

 

Ken Ring blir häpen över att han upptäcker att ett fan har en skiva som han själv aldrig har sätt. Foto: Peter Ahlborg

Ken Ring blir häpen över att han upptäcker att ett fan har en skiva som han själv aldrig har sätt. Foto: Peter Ahlborg

 

Aldrig sett skivan
Ken är på ett strålande humör och ställer upp och skriver autografer och på bild tillsammans med sina beundrare när han anländer.

Helt plötsligt utbrister Ken, när han får se de skivor han ska signera till ett fan,

– Denna skiva har jag aldrig i hela mitt liv sett, upprepar han ett par gånger och blir själv jätte glad av att se att han har gett ut skivor som han inte ens själv har sätt.

Han frågar om han får köpa skivan av sitt fan?

– Du får tusen kronor för skivan. Nej du får två tusen för skivan, säger Ken till autografjägaren.

Autografjägaren är en hygglig kille så han ger utan omsvep bort skivan helt gratis till Ken. Men de pratar om hur denna skiva kommit ut på marknaden legalt utan att Ken vet om det.

Man kan ju inte ta betalt av sina idoler om de vill ha en skiva av mig som de inte har. Det är helt fel signaler, säger han till mig.

 

Charlie Källberg blir djupt imponerad av Ken under mötet. Det visar sig att han kommer ihåg Charlie både till utseendet och till namnet sedan ett tidigare möte. Foto: Peter Ahlborg

Charlie Källberg blir djupt imponerad av Ken under mötet. Det visar sig att han kommer ihåg Charlie både till utseendet och till namnet sedan ett tidigare möte. Foto: Peter Ahlborg

 


Musikaliskt samarbete
Peter Ahlborg småpratar med Ken. Peter Alhborg berättar att han säljer de hemlösas Tidning Faktum. Och berättar att han upptäckte på allvar Ken när han var med på omslaget på Tidningen Faktum, för ett par år sedan.

Peter passar även på att ge bort sin skiva ”Rockstjärna” och säger att det är bara att Ken hör av sig om han gillar vad han hör och vill starta ett musikaliskt projekt ihop.

– Jag är öppen för alla förslag till samarbete, säger Peter Ahlborg till Ken.

 

Stolta som få efter möte med Ken Ring. Peter Ahlborg tillsammans med Charlie Källberg. De fick varsin unik skiva av Ken Ring personligen när de träffades efter att Ken medverkat på Lotta på Liseberg. Foto: Yngwie

Stolta som få efter möte med Ken Ring. Peter Ahlborg tillsammans med Charlie Källberg. De fick varsin unik skiva av Ken Ring personligen när de träffades efter att Ken medverkat på Lotta på Liseberg. Foto: Yngwie

 

Vill du ha min skiva?
Även Peters gode vän Charlie Källberg träffar Ring. Charlie har träffat Ken Ring förut och frågar om han kommer ihåg honom. Det visar sig att Ken kommer ihåg Charlie både till utseendet och inte minst till namnet. Charlie är djupt imponerad av mötet med Ken.

Ken är på ett toppenhumor och glad i den ljumma sommarnatten. Det är nu det helt fantastiska händer.

Helt plötsligt frågar Ken oss som står där:

Hur många vill ha min skiva?

Vi är fyra stycken som glada i vågen säger ja! Vi tror inte till en början att det är sant: ”få en skiva av Ken”.

Ken säger åt sin bokninsagent att gå ner i garaget och hämta 4 stycken skivor.

Under tiden frågar Ken om det är någon som bjuder på en cigg medans de går och hämtar skivorna i garaget tillsammans med en ordningsvakt.

 

Innerkonvolutet till skivrariteten "Det Började För Längesen..." är fullt av ovanliga bilder från Ken Rings karriär. Skivan finns endast i 300 exemplar. Skivan innehåller 32 låtar från Ken Ring karriär. Foto: Peter Ahlborg

Innerkonvolutet till skivrariteten ”Det Började För Längesen…” är fullt av ovanliga bilder från Ken Rings karriär. Skivan finns endast i 300 exemplar. Skivan innehåller 32 låtar från Ken Ring karriär. Foto: Peter Ahlborg


Jobbar på femtonde albumet
Peter Ahlborg passar på att fråga vad han gör nu för tiden?

– Jag håller på att spela in min femtonde skiva just nu i min egna hemma studio, säger han, samtidigt som två av Kens barn dansar glatt till en låt som de sjunger till. Flera av Kens barn är med sin pappa under dagen. De måste ha haft fullt upp hela dagen på Liseberg, det visar inte minst ett par kramdjur som de vunnit på Liseberg.

När bokningsagenten anländer med skivorna, visar det sig att vara unika specialdesignade skivor.

– Dessa skivor är exklusiva säger Ken. De finns bara i 300 exemplar.

Undertecknad tror knappt att det är sant. Vilken enormt givmild artist, ger bort unika skivor till sina fans.

 

Ken gav bort unik specialutgåva
Jag känner hur värmen och glädjen stiger när jag personligen tar emot en skiva från Ken. Det visar sig vara skivan ”Det Började För Länge Sedan”.

Specialutgåvan är gjort i vinyl och omslaget är påkostat med silver text. Inneromslaget innehåller mängder med ovanliga bilder från Kens karriär. Skivan innehåller 38 låtar fördelat på 4 vinyl skivor.

Wow. Skivan är inplastad så innan Ken går så tar Peter snabbt av plasten som täcker skivan och får den signerad av Ken.

 

Ken Ring steg till stjärnorna
En underbar kväll är fulländad. Jag känner enorm glädje när jag får träffa en så oerhört givmild artist som Ken. Min dotter står på litet avstånd och följer när jag dokumenterar ytterligare en artist.

Det är meningen att det ska bli en fotobok med alla de 100 tals artister Peter har träffat under åren.

– Detta mötet kommer jag jag aldrig någonsin glömma. Enormt stor tack för din kärlek och musik och ödmjukhet Ken! Nu steg du till stjärnorna i min värld. Ken forever, säger Peter Ahlborg om det härliga mötet med Ken!

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter