Peter Ahborg träffade förebilden Bert Karlsson i Göteborg

 Peter Ahlborg träffar Bert Karlsson. ”Jag är djupt imponerad av Bert Karlsson som entreprenör. Jag kommer berätta allt i min kommande bok om vad Bert avslöja och berätta för mig om sitt oerhört framgångsrika affärsliv, säger Peter Ahlborg. Foto: Peter Ahlborg

Peter Ahlborg träffar Bert Karlsson. ”Jag är djupt imponerad av Bert Karlsson som entreprenör. Jag kommer berätta allt i min kommande bok om vad Bert avslöjade och berättade för mig om sitt oerhört framgångsrika affärsliv, säger Peter Ahlborg. Foto: Peter Ahlborg

 

Träffade Bert Karlsson igår efter han medverkat i Bingolotto. ”Jag är djupt imponerad och inspirerad av Bert Karlssons storslagna entreprenörskap. I mina ögon är han en av de främsta företagarna i Sverige”, säger Peter Ahlborg.

Under åren har jag lärt känna Bert Karlsson. Jag har alltid sätt upp till honom och älskar han är en så driftig entreprenör.

– Vad Bert Karlsson än tar sig an så blir han enormt framgångsrik. Det ska han ha en stor eloge för, säger Peter Ahlborg.

 

Inte en krona i bidrag
Men vad inte många människor vet om är att Bert har kämpat till sig all framgång genom hårt målmedvetet arbete utan att fått en enda krona i bidrag från staten.

Bert startade sitt första företag redan när han var 12 år då hade han ett eget sågverk. Han hade även tre anställda vid så ung ålder.

För en tid sedan gjorde jag en djupgående intervju med Bert Karlsson som berätta frispråkigt om hur han skapa sitt affärs imperium inom skivbolagsbranschen, sina flyktingförläggningar och vad han tycker om dagens politik och politiker.

– Jag oerhört tacksam att Bert har lärt känna mig så jag fick chansen att intervjua honom om sitt helt fantastiska affärsliv. Artikeln kommer komma ut i min bok om mitt liv, som jag jobbar på, säger Peter Ahlborg.

 

Bert Karlsson är en av Sveriges främsta entreprenörer. Här pratar han som oftast i telefon efter att ha medverkat i Bingolotto i Göteborg den 4 september 2016. Foto: Peter Ahlborg

Bert Karlsson är en av Sveriges främsta entreprenörer. Här pratar han som oftast i telefon efter att ha medverkat i Bingolotto i Göteborg den 4 september 2016. Foto: Peter Ahlborg

 

Hör Bert Karlsson i P1 sommar
Här kan du höra när Bert Karlsson berättar om sitt liv i Sveriges Radio sommar. Programmet sändes 27 juli 2016: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/757715?programid=2071

 

Bert Karlsson säger alltid vad han tycker
Återigen tack för allt du har gjort Bert Karlsson för Sverige företagare. Du har bevisat att allt är möjligt. Nästa gång jag träffar dig ska du få en stor kram av mig och jag ska tacka dig personligen.

Sedan ska jag presentera några unika affärsprojekt för dig, då får vi se om du gillar eller tackar nej till det som jag har att erbjuda?

En av många saker som är bäst med Bert Karlsson är att han alltid säger vad han tycker. Om fler människor vore som han skulle Sverige bli ett mycket lättare land att göra affärer i – eftersom du på en gång får redan om en människa tror på dig och dina projekt eller tackar nej till dem.

– Bert vågar alltid säger vad han tycker, det ska han har stort beröm för. Det är en av många saker som jag älskar med Bert Karlsson, säger Peter Ahlborg avslutningsvis.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter