Peter Ahlborg ger sin CD till Stefan Löfven vid intervju

Statsminister Stefan Löfven och Peter Ahlborg tillsammans under en pressträff i Göteborg den 1 maj 2016. I samma veva ger Peter sin CD till stadsministern. Som fråga: Ska du bli rockstjärna? Visst, det ska jag bli, svarade Peter Ahlborg. Stort! Foto: Erik Nises

Statsminister Stefan Löfven och Peter Ahlborg tillsammans under en pressträff i Göteborg den 1 maj 2016. I samma veva ger Peter sin CD till stadsministern. Som fråga: Ska du bli rockstjärna? Visst, det ska jag bli, svarade Peter Ahlborg. Stort! Foto: Erik Nises

 

Statsminister Stefan Löfven höll en pressträff den 1 maj 2016 i Göteborg. I samband med besöket fick Peter Ahlborg en personlig intervju med Stefan Löfven. Peter passade även på att ge sin CD till statsministern.

Statsminister Stefan Löfven höll en pressträff den 1 maj på biografen Draken i Göteborg. Där framkom det att han vill återinföra moderna beredskapsjobb för dem som har svårast att få jobb.

– Det handlar om enklare jobb till goda villkor som ger arbetslivserfarenhet och lön enligt kollektivavtal, säger Löfven på pressträffen denna underbart vackra vårdag.

 

Stort pressuppbåd när Stefan Löfven håller en pressträff i Göteborg 1 maj 2016 på biografen Draken. Peter Ahlborg bevakar tillställningen. Foto: Peter Ahlborg

Stort pressuppbåd när Stefan Löfven håller en pressträff i Göteborg 1 maj 2016 på biografen Draken. Peter Ahlborg bevakar tillställningen. Foto: Peter Ahlborg

 

Extremt svårt att få bostad
Det var i samband med den pressträffen som Peter Ahlborg fick en personlig intervju och gav sin skiva till statsminister Stefan Löfven.

Här följer Peter Ahlborgs fråga till statsminister Stefan Löfven:

– Förutsättningen för att få ett jobb är om man har någonstans att bo. Och det är extremt svårt att få en egen bostad i dagens läge. Mycket svårare än vad man nånsin tror. Göran Persson sa att enda sättet att lösa bostadsbristen är att ta ett helhetskoncept på de svåra frågor som finns. Och han sa att det krävs en statsminister för att få bukt med alla dessa svåra frågor. Är du beredd att ta det ansvaret och vad anser du om den frågan?

 

Bostadsbrist i 180 kommuner

Stefan Löfven svarade:

– Jag tar det ansvaret precis nu. Vi har tidigare presenterat den största bostadssatsningen på 20 år – det är precis av det skälet att vi har bostadsbrist i 180 kommuner. Då kan man inte flytta dit jobben finns eller där utbildningen finns. Vi gör den största bostadssatsningen. När vi bygger skapar vi jobb i bostadssektorn, säger Stefan Löfven.

Här kan du se hela intervjun som Peter Ahlborg gjorde med statsminister Stefan Löfven. https://www.youtube.com/watch?v=YP6YlG2z_Js

 

Personligt meddelande
Peter Ahlborg passade även på att ge sin CD till . Peter håller på att spela in en fullproduktion. Skivan som Löfven fick innehåll fyra låtar samt ett personligt meddelande till honom i innerfodralet till skivan.

– Jag vill inte avslöja vad jag skrev till honom personligen, säger Peter.

När jag gav skivan till Löfven frågade han mig:

– Ska du bli rockstjärna?

– Joo, det stämmer sa jag, samtidigt som jag gav kameran till pressekreteraren Erik Nises, som tog en bild med mig tillsammans med Stefan Löfven – hållande i min skiva ”Rockstjärna” – samtidigt som jag lägger handen om statsministerns axel.

 

Stadsminister Stefan Löfven får Peter Ahlborgs CD, "Rockstjärna" - under mötet i Göteborg på pressträffen 1 maj 2016. Foto: Peter Ahlborg

Stadsminister Stefan Löfven får Peter Ahlborgs CD, ”Rockstjärna” – under mötet i Göteborg på pressträffen 1 maj 2016. Foto: Peter Ahlborg

 


Utvecklande med personlig intervju
Jag lyckades även ta en bild av Stefan Löfven när han får min skiva. Det kändes stort. Det verkade som Löfven blev glad av att få ett lite ovanligare möte, även om det bara var för en kort stund.

Jag har följt Stefan Löfven under stort antal möten runt om i Sverige. Det kändes utvecklande att träffa honom för en personlig intervju.

Bäst av allt var det fantastiska vårvädret denna riktigt varma vårdag. Stefan Löfven var på ett bra humör, det märkte jag på honom. Sedan följde jag honom under 1 maj-demonstrationen och hans 1 maj-tal på Götaplatsen.

 


Händelserik dag
Jag har dock stora planer framöver. Att i framtiden få en längre personlig intervju med Stefan. Så vi hinner diskutera bostadsbristen, hemlösheten, segregationen, utanförskapet och de många människor – och inte minst barn som mår dåligt i dagens samhälle. Än finns det enormt mycket att göra för att samhället ska utvecklas till det bättre.

Stefan höll ett riktigt socialdemokratiskt första maj-tal från Götaplatsen där han kallade Alliansen för det klassiska ”högern”. Men det är en annan historia. Denna händelserika dag. Ett minne för livet.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter