Peter såg The Fooo på Liseberg

The Fooo ägnar sig förutom åt musik även åt akrobatik. Här gör de volter på Lisebergs stora   scen. Foto: Peter Ahlborg

The Fooo ägnar sig förutom åt musik även åt akrobatik. Här gör de volter på Lisebergs stora scen. Foto: Peter Ahlborg

Den 23 augusti uppträdde de nya ungdomsidolerna i pojkbandet The Fooo på Liseberg. De var bättre än vad jag hade förväntat mig. Bäst var att de hade sådan energi på scenen och gjorde volter – även om låtarna kunde hållit högre standard.

Ingen har väl kunnat undgå att veta vilka i The Fooo är. Här är info för er som trots det inte vet. The Fooo, som nyligen ändrade namn till: The Fooo Conspiracy blev kända sedan Justin Biebers manager sett ett videoklipp av låten ”Kangaroos”.

 Många unga lyckliga tjejer fans i publiken när favoritbandet - de söta pojkarna i The Fooo   uppträdde på Liseberg. Foto: Peter Ahlborg

Många unga lyckliga tjejer fans i publiken när favoritbandet – de söta pojkarna i The Fooo uppträdde på Liseberg. Foto: Peter Ahlborg


Tjejerna skriker sig hesa

Bandet sattes samman av Artist House Stockholm i december 2012. Och består av Felix Sandman, Oscar Enestad, Oscar ”OG” Molander och Omar Rudberg. Killarna är födda 1997 och 1998. Efter det har det gått snabbt för The Fooo. De har blivit det nya berömda pojkbandet, som allt fler ungdomstjejer älskar i Sverige. Även om de numera satsar på en internationell karriär.

En av medlemmarna i The Fooo tar hjälp av en sax när han inte lyckas att slita av sin T-shirt under konserten på Liseberg. Foto: Peter Ahlborg

En av medlemmarna i The Fooo tar hjälp av en sax när han inte lyckas att slita av sin T-shirt under konserten på Liseberg. Foto: Peter Ahlborg

Våga visa känslor
Under konserten skriker de många ungdomstjejerna sig hesa när de ser sina söta idoler på scenen. Jag har alltid gillat människor som svävar ut, som vågar visa sina känslor. Att våga älska en artist så mycket – så man gör allt för sin idol. Jag var ju lika dan med mina idoler i rockgruppen Kiss när jag var ung. Så jag förstår tjejernas skrik och idoldyrkan av det nya pojkbandet The Fooo när de uppträdde på Liseberg.

The Fooo har mycket energi på scenen när de dansar. Foto: Peter Ahlborg

The Fooo har mycket energi på scenen när de dansar. Foto: Peter Ahlborg

Positiva budskap
En fin gest från medlemmarna är att de från scenen basunerade ut positiva budskap till sina fans, i stil med; Vi älskar er, ni är unika, vackra. Lika vackra i er själ som utanpå. Fint sagt.

Vid Grammisgalan 2014 tilldelades bandet Spotifys pris ”Årets innovatör”. Vid Rockbjörnen 2014 tilldelades bandet pris i kategorierna ”Årets fans”, ”Årets genombrott” och ”Årets livegrupp.

Peter Ahlborg filmade delar av The Fooos framträdande. Här kan ni se när The Fooo genomför ALS Ice Bucket Challenge på Liseberg 23 augusti 2014.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter