Peter träffar Per Gessle

 Per Gessle blev intervjuad av Jan Gradvall under Bokmässan när han berättade hur sina låtar kom till. Foto; Peter Ahlborg

Per Gessle blev intervjuad av Jan Gradvall under Bokmässan när han berättade hur sina låtar kom till. Foto: Peter Ahlborg


Per Gessle en av Sveriges mest framgångsrika artister besökte Bokmässan på söndagen. I samband med det hade jag det stora nöjet att träffa på Per under tiden han skriver autografer, berättar Peter om det korta men viktiga mötet med den skickliga låtskrivaren.

Det var många som var intresserade av att höra hur en av Sveriges framgångsrikaste artister berätta hur hans låter kom till. Per är aktuell med två egna böcker där han berättar hur sina låtar – engelska och svenska låtar kom till.

Skriver låtar framför TVn
Under frågestunden som görs av journalisten Jan Gradvall, berättar Per att han ofta sitter och plinkar på sin gitarr framför TVn. På så sätt växer det ofta fram små korta idéer till många låtar som han spelar in på sin i-pad.

Journalisten Gradvall frågar Per Gessle om han har några planer på att turnera? Per avslöjar följande glädjande nyheter för alla Roxette-fans:

– Jag och Marie börjar repetera nästa vecka för en ny turné. Vi har premiär den 28 oktober. Vi kommer spela i Ryssland, Baltikum och Finland. Följt av Australien och Nya Zeeland till våren, sedan fortsätter vi…”

 

Peter Ahlborg träffar på Per Gessle, som är en av Peters många inspirationskällor när det gäller att göra musik. "Per Gessle vet vad det innebär att skriva enkla rock låtar", säger Peter.

Peter Ahlborg träffar på Per Gessle, som är en av Peters många inspirationskällor när det gäller att göra musik. ”Per Gessle vet vad det innebär att skriva enkla rocklåtar”, säger Peter.


Desmond Tutu och Per har vakter
Efter frågestunden som varade i 40 minuter är det dags för Per att signera sina nya böcker. Det är rockstjärna-status över mötet och Pers besök på Bokmässan. Per Gessle är den enda tillsammans med fredspristagaren Desmond Tutu som har vakter omkring sig.

Eftersom det var så svårt att få chansen att träffa Per så bestämmer jag mig för att köpa en bok för att få möjligheten att träffa honom och prata lite. Så blev det.

Jag ställer mig i kön och är näst sist. Per tar emot mig med ett leende! Jag berättar kort för Per att jag tycker att han är en fantastisk låtskrivare. Du vet vad musik handlar om. De gör enkla låtar men med slagkraftiga melodier. Du är värd stor framgång. Du har inspirerat mig, jag är själv musiker.

 

Glädje i kroppen
Jag hann även berätta om att jag har haft många motgångar i mitt liv men att jag snart kommer vara framgångsrik. Jag berättar även om att jag är musiker och förklara hur min låt: ”Fy fan vad jag hatar soc” kom till.

Per lyssnar på mig och jag avslutar mötet med att ta honom i hand och säger att jag gärna vill göra en filmad intervju med honom eftersom jag håller på med dokumentärfilm. Tackar för mig och ger honom mitt visitkort. Säger till honom att lyssna på den här låten innan jag går vidare med glädje i min kropp.

 

Per Gessle signerar sina två nya böcker under bokmässan - till många glada fans glädje. Foto: Peter Ahlborg

Per Gessle signerar sina två nya böcker under Bokmässan – till många glada fans glädje. Foto: Peter Ahlborg

 

Bokmässans mest bevakade
Efter över en timmes skrivande är det dags för Per att lämna stället efter att han har gjort många musikervänner till hans enkla musik så glada.

Per lämnar Bokmässan omringad av fyra säkerhets vakter. Jag filmar allt och lyckönskar Per när han går förbi mig. ”Lycka till med allt”, säger jag till honom! Han tittar upp på mig och säger Tack, med en glad min – medan jag filmar allt, innan Bokmässans mest bevakade person går vidare i trängseln omringad av fyra säkerhetsvakter.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter