Peter träffar Per Holknekt

Peter Ahlborg och Per Holknekt träffas på bokmässan 2014.

Peter Ahlborg och Per Holknekt träffas på Bokmässan 2014.


Besökte Bokmässan lördagen den 27 september. Dagens höjdpunkter var när jag träffade på den kärleksamma Per Holknekt.

Det var fler besökare än någonsin kändes det som när jag kom till ett överfullt hav av människor på Bokmässan under lördagen. Det fanns fler seminarier och intressanta författare och berömda människor att träffa än vad det fanns tid till.

Jag hade i alla fall bokat in ett flertal möten under dagen – personer som jag kände att jag bara måste träffa. En av dem var Per Holknekt – som blev det bästa mötet under lördagen – ett minne för livet.

Företaget värderat till 236 miljoner kronor
Under 80-talet bodde Per i Los Angeles och blev världsmästare i skateboard. Han har haft ett brokigt liv med alkohol, våld och droger. Det gick så långt så han blev hemlös och började sälja tidningen Situation Stockholm. Han tog tag i sitt liv slutade dricka och började studera marknadsföring. Med tiden startade han klädföretaget Odd Molly. Enligt tidningen Expressen var företaget värderat till 236 miljoner kronor när det börsnoterades 2007. Enligt Dagens industri har Per Holknekt tjänat 100 miljoner kronor i samband med att företaget börsnoterades.

"Jag kände att jag kom nära Per Holknekt. Han är en varm och kärleksfull människa", säger Peter om Per efter att de hade träffats på  Bokmässan 2014.

”Jag kände att jag kom nära Per Holknekt. Han är en varm och kärleksfull människa”, säger Peter om Per efter att de hade träffats på Bokmässan 2014.

 

Lyssnade med spänning
Jag träffade Per i samband med att han signerar sin nya bok: ”Per Holknekt 1960 -2014”. Han tog sig tid att lyssna på mig. Jag berättade om mitt liv, alla motgångar men att jag ser ljust på framtiden. Jag berätta att jag också har haft alkohol-problem. Per lyssnade med spänning på mitt liv. Jag kände att vi direkt kom varandra mycket nära.

Fick rysningar i kroppen
Per berättade en oerhört känslig sak för mig privat, så känslig så jag fick rysningar i hela kroppen och Per fick torka tårarna från sina ögon efter att han avslöja vad han så sorgset berättade för mig. Jag gav honom en stor kram med värme och fick en ännu större kram tillbaka. När Per hörde att jag hade haft det jobbigt i mitt liv och inte var så stark ekonomisk som människa gav han sin senaste bok till mig gratis. Ofantligt stort tack för din värme och positivism Per. Han skrev en personlig hälsning i boken till mig.

Känner mig hedrad
Kan bara säga Per att jag älskar dig som människa. Du vet vad ordet motgång betyder – som du har förvandlat till framgång. Du är en stor förebild när det gäller att förverkliga dina drömmar. Du började med två tomma händer och skapade det framstående klädföretaget Odd Molly! Jag känner mig hedrad av att ha fått chansen att träffa dig. Jag kommer jobba för att få chansen att träffa dig igen –
lära känna dig! Känner att vi har så mycket att prata om och inte minst några fantastiska affärsidéer som jag så gärna skulle vilja presentera för dig. Du kommer bli förbluffad när du får höra dem.

Varmaste kärleksfullaste hälsningar med stor kram till dig Per Holknekt! Du är värld stor framgång och mycket kärlek från Svenska folket. Hoppas du känner av det nu när du läser detta – och när jag träffa dig personligen i lördags under bokmässan?

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter