Petter Stordalen gillade Peter Ahlborgs inlägg på Twitter

Petter Stordalan gillade Peters inlägg på Twitter. Här är Petter Stordalen, Peter Ahlborg och Janne Josefsson tillsammans på Clarion Post Hotel i Göteborg den 24 april 2014 när de medvarkat i en debatt "Bar och Politik" med Niklas Svensson.

Petter Stordalan gillade Peters inlägg på Twitter. Här är Petter Stordalen, Peter Ahlborg och Janne Josefsson tillsammans på Clarion Post Hotel i Göteborg den 24 april 2014 när de medverkat i en debatt, ”Bar och Politik” med Niklas Svensson.

 

Det är inte varje dag som storfräsare som Petter Stordalen gillar dina inlägg på Twitter. Men den 9 april 2015 hände det – när Stordalen gillade ett av Peter Ahlborgs inlägg på hans Twitter.

Peter Ahlborg hade skrivit ett svar på Stordalens inlägg och postade det på Stordalens Twitter. Peters Twitter-text lyder: ”Behandla dina kunder som kung och drottning. Annars begår du ett stort misstag inom företagande”. Läs inlägget på Twitter här: https://twitter.com/peterahlborg/status/585595171456360448

– När jag fick se att Petter Stordalen gillade inlägget blev jag jätte glad. Han är ju en fantastisk framgångsrik affärsman och en av Norges 20 rikaste människor – med en förmögenhet på uppskattningsvis 9 miljarder kr enligt finanstidningen Forbes. Självklart man hoppar till av glädje när han svarar på mitt inlägg, säger Peter Ahlborg

 

Peter Ahlborgs inlägg på Petter Stordalens Twitter gillades av "Hotellmagnaten" Stordalen. Foto: Peter Ahlborg

Peter Ahlborgs inlägg på Petter Stordalens Twitter gillades av ”Hotellmagnaten” Stordalen. Foto: Peter Ahlborg

 

Träffat Stordalen tidigare
Peter har haft förmånen att träffa Petter Stordalen på Clarion Post Hotel, i Göteborg, som han äger, vid ett tillfälle tidigare. Det var den 24 april 2014 i samband som Stordalen, Janne Josefsson och Josephin Freje medverkade i Expressens webbsändningen: ”Bar och Politik” med Niklas Svensson.

Det kan du se här: http://www.expressen.se/tv/nyheter/bar-och-politik/bar–politik—24-april-2014

 

Tillstånd att göra fotosession på Clarion
Peter är ofta på Clarion Post Hotell, förklarar han.

– Det är en sådan avslappnande skön miljö där att prata och diskutera affärer, eller bara ta en fika eller äta något gott.

– Nu om ett par dagar ska jag göra en professionell fotosession inne på hotellet vid baren och de mysiga sofforna och det stora lyxiga rummen på bottenplan. Jag har fått marknadschefens tillstånd. Jag är så tacksam, säger Peter.

Bilderna ska Peter använda på en nya professionell hemsida som han håller på att skapa.

 

”Förvandla motgång till framgång”
– Det är en hemsida som hjälper människor att förverkliga sin dröm. Du kommer få massa intressanta väglednings tips. Jag kommer även berätta hur du ”förvandlar motgång till framgång”. Jag kommer berätta och om mitt liv hur många affärsprojekt jag har varit inblandad i – men att jag hittills inte lyckats fullt ut. Det ingår i planen säger han. Eftersom du ska misslyckas 16 gånger innan du lyckas med en affärsidé.

 

Stordalen skapade största hotellkedjan
Peter har i mer än tio år ägnat sig åt självstudier i affärsutveckling. De bästa tipsen kommer han med glädje dela med mig till läsarna.

Peter håller på och jobbar för att få en till en intervju med självaste ”hotellmagnaten” Stordalen.

Det hade varit oerhört tillfredställande och intressant att få göra det. Lyssna på hur Petter lyckades i affärslivet och hur han skapade den största hotell kedjan i Skandinavien, säger Peter Ahlborg avslutningsvis.

 

Info om Petter Stordalen

  • Petter Anker Stordalen, född 29 november 1962 i Porsgrunn i Norge, är en norsk investerare, ”hotellmagnat”, fastighetsutvecklare och miljöaktivist. Hans förmögenhet uppgår till uppskattningsvis till 9 miljarder Svenska kronor enligt tidningen Forbes och härrör från investeringar i hotell, köpcentra och fastigheter.
  • Genom sitt företag Nordic Choice Hotels äger Stordalen omkring 170 hotell med fler än 9 200 anställda. Företaget hade 2010 drygt 9 200 anställda och en omsättning på omkring 6 miljarder kr.
  • Petter Stordalen har fått många utmärkelser bla:Grand Travel Awards för ”Bästa skandinaviska hotellkedja” samt ”Bästa arbetsplats”, 2007 och 2008.
  •  Årets affärsman i Skandinavien, 2004
  •  Ernst & Young, ”Entrepreneur of the Year”, 2010

 

Stort intresse för miljövård
Stordalens engagemang i miljöfrågor uppmärksammades första gången när han stödde Bellona i deras strävan att frita sin expert Alexander Nikitin, som anklagades för landsförräderi för att ha spionerat för Bellonas räkning i samband med en rapport om kärnvapensäkerhet inom Rysslands norra flotta.

2002 tog han sig tillsammans med andra i en Greenpeace-aktion in på det brittiska kärnavfallsreningsverket Sellafields område[28] och kedjade fast sig vid bron som leder till reningsverket i nio timmar, som en protest mot att det radioaktiva ämnet teknetium-99 dumpades i havet.

Med sin fru Gunhild Stordalen har han grundat parets filantropiska stiftelse, The Stordalen Foundation. Stiftelsen fokuserar först och främst på frågor rörande klimatförändringar:

The Rainforest Foundation: Genom ett samarbete mellan Nordic Choice Hotels och norska Regnskogfondet kunde 51 300 hektar regnskog räddas under 2010.

Efter händelserna på Utøya den 22 juli 2011 donerade Stordalen nära 6 miljoner SEK till Arbeiderpartiets ungdomsförbund Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), för att kunna återuppbygga deras läger på ön.

 

Gifte sig lyxigt
Petter Stordalen gifte sig 2010 med Gunhild Melhus. Bröllopet hölls i Marocko och omskrevs i norsk press som Skandinaviens dyraste. Det uppges ha kostat 40 miljoner kr. Vigseln förrättades av Bob Geldof inför 240 gäster, som flugits dit i ett chartrat flygplan.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter