Bilder från Melodifestivalens efterfest 2017 i Solna

 Peter Ahlborg och Frans gör en rockpose tillsammans när de träffas på Melodifestivalens efterfest.

Peter Ahlborg och Frans gör en rockpose tillsammans när de träffas på Melodifestivalens efterfest.

 


Alla kändisar var där. Var? Joo på Melodifestivalens efterfest. Jag såg så många glada och lättade artister – inte bara Melodifestivalens vinnare Robin Bengtsson. Peter Ahlborg bevakade när alla 12 artister som tävlade i finalen i Melodifestivalen besökte efterfesten i Melodifestivalen. Här kommer lite bilder från den trevliga festen.

Efter sex veckor så var dessvärre Melodifestivalen slut. Det som nu återstod var Melodifestivalens efterfest – där möttes artister, massmedia, sponsorer, dansare och koreografer, och människor som arbetat med Melodifestivalen.

 

Jag, Peter Ahlborg tar en selfie tillsammans med artisterna Bella & Filippa. Foto: Peter Ahlborg

Jag, Peter Ahlborg tar en selfie tillsammans med artisterna Bella & Filippa. Foto: Peter Ahlborg

 


Hårt jobb
Jag själv hade följt Melodifestivalen under fem av de sex veckorna när Melodifestivalen besökte lika många städer. Det som inte många vet är att det är ett hårt jobb, ofta med lite sömn och att man är på tårna hela tiden, när det gäller att bevaka Melodifestivalen under så lång tid.

Men det är inget jag ångrar. Tvärt om. Alla bilderna det filmade materialet och minnena består. Tröttheten går över. Sitter här och tänker tillbaka på Melodifestivalen 2017 med ett stort leende på mina läppar.

Kolla in bildspelet från Melodifestivalens efterfest i Friends Arena 2017 här:

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Robin Bengsson var kvällens kung, efter att han hade vunnit Melodifestivalen med sin låt ”I Cant Go On”.

Hela Sveriges elit inom massmedia var på plats för att dokumentera den ödmjuka vinnaren och pappan Robin Bengsson. Det kan du läsa mer om här: http://fyfanvadjaghatarsoc.se/noje/har-festar-robin-bengtsson-efter-sin-seger-melodifestivalen-2017

 

Full fart på dansgolvet på efterfesten. Foto: Peter Ahlborg

Full fart på dansgolvet på efterfesten. Foto: Peter Ahlborg

 


Frans – cool
Under kvällen spelade sedan alla artisternas låtar upp som hade tävlat i Melodifestivalens final ett par timmar innan inför över 3 miljoner TV tittare. En efter en kom artisterna kom upp på scenen och genomförde sina låtar till publikens stora jubel.

Undertecknad hade fullt upp med att videofilma och ta bilder på en och samma gång, hur nu man klarar det?

Jag sprang på en hel del kändisar för att uttrycker mig försiktigt. Jag såg Sean Banan småprata med en vacker kvinna, De Vet Du göra selfie med Boris René. Frans gick omkring med en drink i handen och var hur lugn och cool som helst.

 

 

Tre glada tjejer på Mellos efterfest. Foto: Peter Ahlborg

Tre glada tjejer på Mellos efterfest. Foto: Peter Ahlborg

 

 

Energi på dansgolvet
De vackra och skönsjungande artisterna Bella & Filippa var tillsammans under hela kvällen och sågs dansa många danser tillsammans. Mest energi på dansgolvet hade bland annat Boris René och medlemmarna från FO&O som var kvar till stängningsdags kl 04.30 då ljuset tändes i den stora salen.

Jag såg även Christian ”Kicken” Lundqvist, medlem i hårdrocksbandet The Poodles. En annan långhårig kille jag såg i vimlet var E-Type.

Jag träffade även på Idol-deltagaren Renaida Braun med sällskap som jag tog en del bilder på.

Jag fick mycket bra kontakt med Anton Hagman som jag pratade med om att han genomförde ett storstilat nummer av sitt rockiga bidrag ”Kiss You Goodbye”. Jag träffar på Anton och hans vänliga skolkompisar som har hängt med honom under hela Melodifestivalen för att stötta sin skolkamrat. De är alla fyra glada i hågen när de tar lite luft klockan 3 på natten.

 

Anton Hagman och Peter Ahlborg tar lite luft på efterfesten mitt i natten vid 03-tiden. Här ställer vi upp på bild, även Hagmans klasskamrater är med på bilden.

Anton Hagman och Peter Ahlborg tar lite luft på efterfesten mitt i natten vid 03-tiden. Här ställer vi upp på bild, även Hagmans klasskamrater är med på bilden.

 

 


Anton skriver autografer
Då får några fans till Anton syn på Anton när han tar lite luft ute i den lite kyliga natten. De går fram till honom och ber om en autograf. Anton ställer upp på några bilder och skriver mer än gärna sin autograf. Tack för trevligt möte Anton med vänner! L Hoppas ni gillade min CD som jag gav till er?

När jag inte trodde att jag kunde träffa fler människor som jag känner och kändisar som jag bevakade – ser jag i ögonvrån magikern Stefan Odelberg komma emot mig klockan 04 på morgonen. Jag går fram och säger tjena. Jag har lärt känna Stefan Odelberg under årens lopp och tycker att hans magiska trollerinummer är fantastiska. Fast han skulle aldrig ha klippt av sig sitt långa hår! L

Vi kommer överens att vi måste sluta kvällen med några riktigt coola hårdrocksbilder tillsammans framför Melodifestivalens stora logotype.

 

 Anton Hagman skriver autograf till några beundrare som träffar på honom utanför efterfesten när Hagman ska ta lite luft. Foto: Peter Ahlborg

Anton Hagman skriver autograf till några beundrare som träffar på honom utanför efterfesten när Hagman ska ta lite luft. Foto: Peter Ahlborg

 

 

Träffar på Kiss-fan
Klockan 04.30 så tänds lamporna i den fina lokalen. Så sakta börjar alla artister gå ut mot utgången. Jag ser Omar från FO&O och de andra medlemmarna stolt gå ut mot utgången.

Jag lyckades även ta några jättefina bilder på Omar Rudberg tillsammans med hans föräldrar lite tidigare på kvällen.

Själv så packar jag ihop mina saker och så går jag sakta till Solna pendeltågstation. Där får jag vänta 50 minuter tills första tåget går strax innan klockan 6 på morgonen. När jag sitter på golvet och väntar på tåget, kommer en ytlig bekant fram till mig.

– Amen tjena Peter. Är du här?

– Joo, jag har bevakat Melodifestivalens fest, säger jag.

Oki, jag var där också säger killen. Första gången jag träffade honom var utanför ett hotell i Göteborg för många år sedan, när vi stod och väntade på Bruce Springsteen. Då fick jag reda på att killen är Kiss-fan precis som undertecknad.

Helt plötsligt så säger killen att han är kock!

– Trevligt, säger jag!

 

 

Peter Ahlborg träffar på magikern Stefan Odelberg på efterfesten i Melodifestivalen. Här gör vi en rolig fotosession strax efter kl 04 på morgonen! L

Peter Ahlborg träffar på magikern Stefan Odelberg på efterfesten i Melodifestivalen. Här gör vi en rolig fotosession strax efter kl 04 på morgonen! L

Serverade Gene Simmons
Sedan kommer ett avslöjande som gör mig chockad och som gör att jag får gåshud.

– Joo, tack, vid ett tillfälle i Stockholm så gjorde jag middag åt Gene Simmons och serverade honom privat på hans hotellrum. Gene var enormt tacksam, trevlig och var så nöjd med maten som jag gjorde privat till honom, Jag tillbringade 2 timmar tillsammans med Gene Simmons, förklarar killen för mig.

Jag tror knappt det är sant men blev enormt lycklig av att höra hans fantastiska Kiss-historia. I min kommande bok kommer jag berätta mer om hans möte och alla andra fantastiska Kiss-historier – som jag sitter på.

Vi gjorde sällskap på pendeltåget och vi kom fram till att det inte är lång tid innan Kiss kommer till Sverige.
 

Känner lugnet i Stockholm
Vi skiljs åt på Stockholm central klockan 06.20 på morgonen. Jag åker vidare med T-banan till Slussen. När jag kommer upp från tunnelbanan har solen precis gått upp. När jag tittar mot Katarinahissen upptäcker jag hur underbart vackert Stockholm är – inte minst tidigt på morgonen. Jag känner lugnet i storstaden, det är inte ofta man gör. Soluppgången är fantastisk vacker.

Jag sätter mig trött på bussen till Nacka, där jag ska bo hos min kusin Jonas Anglesjö. Klockan 07.15 är jag hemma på morgonen. Jag lägger mitt huvud på kudden klockan 07.30 och hinner tänka över allt som jag har varit med om under Melodifestivalen i fem veckor.

Sedan slumrar jag in och vaknar runt 12. Minnena är starka jag går på halvfart under ett par dagar, men är så stolt att jag genomförde Melodifestival-resan. Vilka minnen! L

Enormt stort tack till min kära kusin Jonas Anglesjö och hans trevliga kvinna att jag fick sova över hos er under fyra dygn i eget fint rum! Känner mig enormt tacksam kära kusin vitamin! L

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter