Gitarrvirtousen Yngwie Malmsteen kommer till Sverige

Peter Ahlborg blir bjuden på en öl av Yngwie Malmsteen på Park Avenue i Göteborg 96-08-29. Efter att Peter Ahlborg gjort en intervju med rockstjärnan. Foto: Peter Ahlborg

Peter Ahlborg blir bjuden på en öl av Yngwie Malmsteen på Park Avenue i Göteborg 96-08-29. Efter att Peter Ahlborg gjort en intervju med rockstjärnan. Foto: Peter Ahlborg

 

En av världens främste gitarrister genom tiderna Yngwie Malmsteen kommer till Sverige. Han besöker Skogsröjet 2017. ”Wow nu känner jag glädjen och lyckan i min själ. Nu ser jag fram emot en intervju och att kyssa Yngwie Malmsteens boots, för att på så sätt visa hur mycket jag älskar och ser upp till honom”, säger Peter Ahlborg.

Yngwie Malmsteen en av världens genom tiderna främsta gitarrister kommer till Sverige i sommar.
 

Peter har väntat länge på Yngwie
Han är inbokad på festivalen Skogsröjet 2017, som äger rum 3-5 augusti 2017 utanför Rejmyre i Östergötaland.

– Hela jag gläds av att Yngwie Malmsteen kommer till Sverige. Jag har väntat på honom så länge. Jag ser fram emot att höra honom live – men framförallt träffa honom, säger beundraren Peter Ahlborg.

Det var Peter Ahlborgs vän i ungdomen Hasse Sukis som introducerade Peter till att börja gilla Yngwie Malmsteen när han var runt i 20-års åldern.

– Men då var jag Kiss-fanatiker och hade svårt att ta in nya artister. Men jag har alltid älskat Yngwies gitarrspel. Mer och mer ju mer jag lyssnar på honom, säger Peter.

 

Yngwie Malmsteen på scen. Foto: Hasse Sukis

Yngwie Malmsteen på scen. Foto: Hasse Sukis

Yngwie bjöd Peter på öl
När Yngwie kommer till Sverige i sommar ska Peter försöka få till en intervju med honom. Både Peter och hans ungdomsvän Hasse Sukis har tidigare träffat och gjort intervju med Yngwie Malmsteen.

– Vid ett tillfälle bjöd Yngwie Malmsteen mig på öl under en intervju jag gjorde med honom. Det kommer jag aldrig att glömma, säger Peter Ahlborg.

Det kan du läsa mer om här: http://fyfanvadjaghatarsoc.se/goteborg/yngwie-malmsteen-bjod-peter-ahlborg-pa-ol

När Peter träffar Yngwie ska han berätta för honom hur mycket han har hjälpt många artister och ungdomar i Sverige att våga tro på sig själv.

– Du Yngwie har hjälpt enormt många människor att våga ta steget att ta vara på chansen att kunna leva på sin musik och att lyckas som artist. Det finns enormt många artister i Sverige som vill tacka honom, det kommer jag förklara för honom när jag träffar honom, säger Peter Ahlborg.
 

Yngwie flyttade till USA
Det Peter älskar mest hos Yngwie är att han alltid varit så självsäker och alltid gått sin egen väg. Yngwie Malmsteen var bara 19 år när han lämna Sverige för att lyckas som gitarrist i USA. Resten är historia och en ny världsberömd artist var skapad.

– Som tack för allt gott han har gjort för oss musiker ska jag kyssa Yngwie Malmsteens boots när vi ses.

Här kan du läsa mer om detta: http://fyfanvadjaghatarsoc.se/noje/darfor-ska-jag-kyssa-yngwie-malmsteens-boots

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter