Jerry Williams död

Peter Ahlborg hinner precis fram och ta en bild innan Jerry Williams ska åka iväg från konserten, på Fallens dagar i Trollhättan 2016, i sin röda Camaro. Här hälsar Jerry Williams på ett fan. Foto: Peter Ahlbor

Peter Ahlborg hinner precis fram och ta en bild innan Jerry Williams ska åka iväg från konserten, på Fallens dagar i Trollhättan 2016, i sin röda Camaro. Här hälsar Jerry Williams på ett fan. Foto: Peter Ahlborg


”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred”, skriver Blixten och Co på sin hemsida, som var promotor till Jerry Williams.

Jag blev chockad när jag hörde på radion att Jerry Williams är död i förrgår förmiddag måndagen den 26 mars 2018.

– Amen herre gud är han död. Det var ju inte länge sedan jag fotograferade honom och min vän Hasse Sukis fotograferade Jerry Williams så sent som för 3 månader sedan i december 2017 för Linköping News och en av bilderna var igår i Expressen. Och nu är han död det känns overkligt, säger Peter Ahlborg.

 

Jerry Williams ger järnet under konserten på Fallens dagar 2016 i Trollhättan. Foto: Peter Ahlborg

Jerry Williams ger järnet under konserten på Fallens dagar 2016 i Trollhättan. Foto: Peter Ahlborg

 

Det som jag älskade mest hos Jerry Williams var att han hade en egen stil på scenen och en fantastisk sång röst. Jag såg honom live på Fallens dagar  i Trollhättan sommaren 2016 den 15 juli. Då blev jag djupt imponerad av hans energi på scenen, trots att han då var 74 år.

Här kan du läsa ett blogg inlägg från konserten i Trollhättan på Fallens dagar:

Jerry Williams still going strong på Fallens dagar

Här kan du se en video av Jerry Willams många stora hits, låten, ”Did I Tell You”:

https://youtu.be/TxlbgHDTKOI

Dessvärre hann jag aldrig göra en intervju med honom.

Du kommer bli ihågkommen under lång tid framöver i musikhistorien. Du är verkligen saknad Jerry Williams.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter