Owe Thörnqvist skrällvann med Robin Bengtsson i Melodifestivalen i Växjö

Owe Thörnqvist – skrällvann tredje deltävlingen i Melodifestivalen från Växjö tillsammans med Robin Bengtsson. Foto: Peter Ahlborg

Owe Thörnqvist – skrällvann tredje deltävlingen i Melodifestivalen från Växjö tillsammans med Robin Bengtsson. Foto: Peter Ahlborg

 

Owe Thörnqvist skrällvann med Robin Bengtsson i Melodifestivalen i Växjö. Owe Thörnqvist, 87, gjorde braksuccé i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö. Han gick helt oväntat till final med låten ”Boogieman Blues” tillsamman med den andra tävlande artisten Robin Bengtsson.

-Jag är så exalterad och glad över att Owe Thörnqvist skrällvann – och gick vidare till finalen i Melodifestivalen, det är det bästa som kunde hända i årets Melodifestival, säger reportern Peter Ahlborg som var på plats och följde segeryran i Växjö.

 

Owe Thörnqvist framför sitt bidrag ”Boogieman Blues” en gång till efter att han gått till final i Melodifestivalen från tredje deltävlingen i Växjö. I bakgrunden syns även andra finalisten Robin Bengtsson. Foto: Peter Ahlborg 

Owe Thörnqvist framför sitt bidrag ”Boogieman Blues” en gång till efter att han gått till final i Melodifestivalen från tredje deltävlingen i Växjö. I bakgrunden syns även andra finalisten Robin Bengtsson. Foto: Peter Ahlborg

 

Gammal är äldst. Gammal är bäst, när det gäller. Du är aldrig för gammal för att ställa upp i Melodifestivalen och göra braksuccé – ta alla med storm. Nu är det ett faktum när Owe Thörnqvist mot alla odds gick till final i Melodifestivalen 2017 – och jag är så glad att jag som reporter och fotograf bevakade tillställningen.


Fart i ”Boogiman Blues”

Jag måste erkänna att jag blev totalt häpen, bara stod där och gapade med munnen, när jag hörde resultatet, när jag befann mig i Vida Arena i Växjö, där Melodifestivalens tredje deltävling genomfördes.

Jag tyckte om låten ”Boogieman Blues” redan från början, den var en av de låtar som det verkligen var riktigt fart i. Men att det skulle räcka till final tog även mig med storm. Men jag är så lycklig att jag hade fel.

Vissa reportrar och människor gjorde sig lustiga över, och frågade sig själva, vad skulle Ove som Melodifestivalen äldsta deltagare genom tiderna, släpande sig upp på en scen att göra. Nu fick alla dessa belackare och alla andra som trådde att gamlingar inte har i Melodifestivalen att göra – fel – helt fel.

 

Robin Bengtsson var mycket lycklig och glad att han gick till final i Melodifestivalen. ”Jag längtar redan till Friends Arena och finalen”, säger han. Foto: Peter Ahlborg

Robin Bengtsson var mycket lycklig och glad att han gick till final i Melodifestivalen. ”Jag längtar redan till Friends Arena och finalen”, säger han. Foto: Peter Ahlborg

 


Inga säkra vinnare

Det är det som är tjusningen med Melodifestivalen, att det inte finns några säkra vinnare. Det är därför vi alla älskar Melodifestivalen på något sätt – år efter år.

När jag som reporter följde dramat på plats – var halva journalist kåren samlad hos den stora skräll vinnaren Owe Thörnqvist inledningsvis.

Här kan du se när jag filmar Owe under presskonferensen:
https://www.youtube.com/watch?v=OeT8PW0QQmU

– Det känns jätte bra, jag trodde inte jag skulle gå vidare, jag kan ju inte ens reglerna säger, Owe Thörnqvist efter sändningen.

 

Allt kan hända
Idag levde Melodifestivalen upp till sitt ryckte, att allt kan hända. Idag var den stora skrällen ett faktum när Owe Thörnqvist gick till final i Melodifestivalen. Hur upplevde ni det själva, frågar jag programledarna för Melodifestivalen?

– Vi stod bara och gapade, wow vad häftigt, säger Clara Henry.

– Jag blev fantastiskt glad. Det var roligt eftersom jag gillar att man kan jobba över generationsgränserna. Och att Melodifestivalen fortsätter att vara ett program för alla åldrar. Och då menar jag från de allra yngste till de äldsta, säger Hasse Andersson.

 

 

Owe Thörnqvist kastar ut en korv till publiken under låten. "Boogieman Blues" - framträdandet i Melodifestivalen i Växjö 2017. Foto: Peter Ahlborg

Owe Thörnqvist kastar ut en korv till publiken under låten. ”Boogieman Blues” – framträdandet i Melodifestivalen i Växjö 2017. Foto: Peter Ahlborg

 

 

Bengtsson längtar till Friends Arena
Även Robin Bengtsson, 26, gick till final med låten ”I Can`t Go On”.

Du var segertippad men man ska ändå inte ta ut något i förskott. Hur kändes det när du gick till final?

-Nu har det sjunkit in lite, då det har gått en stund. Men jag är så oerhört lycklig och glad. Det är svårt att beskriva vad man känner exakt nu, säger Robin.

Är det nu det är värt allt slit som du har gjort med låten och alla repetitioner inför Melodifestivalen?

Ja, men det hade det vart ändå. Det här är helt fantastiskt, säger Robin.

Kan det bli så att man kan känna sig tom i huvudet efteråt, efter all uppladdning och träning inför Melodifestivalen?

– Joo, så kan man beskriva det. Det kan vara en del av det hela. Just nu känner jag en stor lättnad och lycka. Jag längtar redan till Friens Arena, säger Robin Bengtsson, när Peter Ahlborg gjorde kort intervju med honom strax efter att han gick till final i Melodifestivalen 2017.

 


Aldrig för gammal för Mello

Efter det begav sig vinnarna och de andra artisterna till efterfesten på Stadshotellet i Växjö där segerfesten och dans in på småtimmarna fortgick.

Tack Owe för att du ställde upp i Melodifestivalen. Du har bevisat att man aldrig ska ge upp, att det aldrig är försent att få framgång eller göra debut i Melodifestivalen. Nu är det ännu fler människor som har upptäckt dig och håller på dig till finalen i Melodifestivalen i Friends Arena.

Jag är en av dem!

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter