Tävlande bidrag i Melodifestivalen från Växjö

 

Alla tävlande i Melodifestivalen 2017 från Växjö. Foto: Peter Ahlborg

Alla tävlande i Melodifestivalen 2017 från Växjö. Foto: Peter Ahlborg

 

De populära ungdomsidolerna pojkbandet FO&O (tidigare The Fooo) är storfavoriter till Melodifestivalen från Växjö. Även förra årets finalist Robin Bengtsson går säkert till final. Men sedan är det oerhört jämt om andra chansen för flera artister. ”Det blir mycket spännande att följa”, säger Peter Ahlborg som bevakar Melodifestivalen från Växjö.

Kvällens favoriter i Melodifestivalen från Växjö, The Fooo Conspiracy bildades år 2013, och snart därefter blev gruppen upptäckt och bokad som förband åt Justin Bieber i Globen. Efter att gruppmedlemmen, Oscar Molander, hoppade av förra året har man nu bytt namn till Felix, Oscar & Omar / FO&O.

 

 Robin Bengtsson tävlar med sin låt "I Can't Go On" i Melodifestivalen från Malmö. Foto: Peter Ahlborg

Robin Bengtsson tävlar med sin låt ”I Can’t Go On” i Melodifestivalen från Malmö. Foto: Peter Ahlborg

 

Killarna är kända för sina gatuframträdanden, och i de flesta av sina musikvideor dansar de till sina låtar ute på Stockholms gator. De genomför ett svängig pop låt där de hissas upp i taket på en plattform, följt av gigantiska fyrverkerier. Kvällens vinnare för själ och det visuella.

Det finns fler intressanta bidrag. De unga tjejerna Bella & Filippa genomför en gitarr duell på akustiska gitarrer, den svängiga låten ”Crucified”.

 

Snurra min jord. Artist: Krista Siegfrids. Foto: Peter Ahlborg

Snurra min jord. Artist: Krista Siegfrids. Foto: Peter Ahlborg

Bella & Filippa är en popduo från Stockholm. De började göra musik tillsammans när de blev bonussyskon 2012. Året efter började de lägga upp sina covers på på nätet, och nu över 50 000 följare på Youtube.

 
Även den hårt jobbande artisten Jasmin Kara som sökt lyckan i New York och spelat på gatorna där och i tunnelbanan gör sin debut i Melodifestivalen i år.

 

Kiss You Goodbye - Anton Hagman. Foto: Peter Ahlborg

Kiss You Goodbye – Anton Hagman. Foto: Peter Ahlborg

När Jasmine var i tonåren drogs hon in i en destruktiv relation, och det hela slutade med att hon hamnade på barn- och ungdomspsykiatrin. Där fick hon en gitarr i handen av sin kontaktperson och hittade tillbaka till musiken efter ett långt uppehåll.

– Min låt heter ”Gravity” och handlar mycket om kärlek. Det är en ganska positiv låt, enkel att ta till sig. Jag skrev den med tanke på allt som har hänt i världen de senaste åren. Vi måste fortsätta ösa kärlek på varandra, säger Jasmine Kara.

 

Gravity - Jamine Kara. Foto: Peter Ahlborg

Gravity – Jamine Kara. Foto: Peter Ahlborg

 

Förra årets finalist Robin Bengtsson kommer säkert bli mångas favorit. Han genomför en popdänga med energi gående på ett rullband på scenen. Jag tror hans låt går till final, säger Peter Ahlborg. Vi får se vad publiken framför TV – apparaterna tycker.

Även debutanten Anton Hagman, 18, den unge talangen vars karriär började på Youtube, och som började med musik redan när han var 4 år – är intressant då han genomför en avskalad låt på akustisk gitarr utan några större effekter. Men låten är starkt.

 

Boogieman Blues - Owe Thörnqvist. Foto: Peter Ahlborg

Boogieman Blues – Owe Thörnqvist. Foto: Peter Ahlborg

 

Den liksom flera andra artister kan gå till andra chansen. Melodifestivalens äldsta deltagare genom alla tider Ove Thörnqvist medverkar med sin blues inspirerade låt ”Boogieman Blues”.

– Så här jämt har det inte varit i de två andra tävlingarna i Göteborg och Malmö. Det ska bli verkligen bli spännande att följa, säger Peter Ahlborg.

 

Cruicified - Bella & Filippa. Foto: Peter Ahlborg

Cruicified – Bella & Filippa. Foto: Peter Ahlborg

 

Här är kvällens låtar och artister som medverkar i Melodifestivalen 2017 i tredje deltävlingen från Malmö.

  1. I Can’t Go On Artist: Robin Bengtsson. Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg
  2. Snurra min jord Artist: Krista Siegfrids Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares
  3. Kiss You Goodbye Artist: Anton Hagman Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback
  4. Gravity Artist: Jasmine Kara Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara
  5. Boogieman Blues Artist: Owe Thörnqvist Låtskrivare: Owe Thörnqvist
  6. Crucified Artist: Bella & Filippa Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs
  7. Gotta Thing About You Artist: Felix, Oscar & Omar/FO&O Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson
Gotta Thing About You - Felix, Oscar & Omar/FO&O. Foto: Peter Ahlborg

Gotta Thing About You – Felix, Oscar & Omar/FO&O. Foto: Peter Ahlborg

 

 

Peter Ahlborg

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter