Måns Zelmerlöw vann Eurovision

 Måns Zelmerlöw vann Eurovision-finalen från Wien med låten "Heroes". Här syns Peter Ahlborg och Måns Zelmerlöw på efterfesten i Melodifistivalen i februari från 2015 i Göteborg, redan då var Måns mycket positiv till sitt bidrag.

Måns Zelmerlöw vann Eurovision-finalen från Wien med låten ”Heroes”. Här syns Peter Ahlborg och Måns Zelmerlöw på efterfesten i Melodifestivalen i februari från 2015 i Göteborg, redan då var Måns mycket positiv till sitt bidrag.

 

Stort grattis till Måns Zelmerlöw! Han vann finalen i Eurovision Song Contest från Wien 2015.

Redan första gången jag träffade honom i februari 2015 i Göteborg så märktes det på honom att han trodde på sig själv med sin låt ”Heroes”.

– Jag är jättetaggad inför Melodifestivalen, sa han då.

Nu vann han välförtjänt hela tävlingen och det betyder att Sverige står som värd för tävlingen nästa år.

Som bidrag nummer tio tog Måns Zelmerlöw och hans streckgubbe plats på scenen i Wien inför tusentals jublande fans i arenan och miljoner tv-tittare och radiolyssnare.

Så fort han lämnade scenen skickade han en hälsning till fansen via sitt Instagram-konto.

– Hej Sverige! Jag är superglad och kunde verkligen njuta och ha så kul som jag ville. Jag tror att allt satt. Nu blir det en spännande väntan, säger han.

Ett par timmar senare stod Zelmerlöw från Lund som segrare av Eurovision Song Contest med 365 poäng. Det ryska bidraget med Polina Gagarina kom tvåa med bidraget ”A Million Voices”, som fick 303 poäng av rösterna. Italien slutade trea.

– Jag är extremt glad. Jag vill tacka alla som röstat på mig, säger han i en kommentar

Källa Sveriges Radio

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter