Sälja Faktum ett av Peters många jobb

När jag fick prova på att sälja Faktum och tjäna egna pengar, få ett meningsfullt jobb, där man träffar så ofantligt mycket trevliga människor, visst jag att jag var rätt ute. - Jag får jag ofta höra att jag är en god försäljare och jättetrevlig, säger Peter. Just nu säljer jag de sista tidningarna och sparar på rösten medan min turné snart drar vidare i Sverige. Om ett par dagar väntar tennisveckan i Båstad, säger han. Foto: Privat

När jag fick prova på att sälja Faktum och tjäna egna pengar, få ett meningsfullt jobb, där man träffar så ofantligt mycket trevliga människor, visst jag att jag var rätt ute. – Jag får jag ofta höra att jag är en god försäljare och jättetrevlig, säger Peter. Just nu säljer jag de sista tidningarna och sparar på rösten medan min turné snart drar vidare i Sverige. Om ett par dagar väntar tennisveckan i Båstad, säger han. Foto: Privat

Peter diskuterar ofta med sina kunder som köper tidningen eller med någon som bara är intresserad av att stanna och höra efter hur det står till med hemlöshetsfrågorna. Och Peter är inte sen att ta upp diskussionen.  - Jag diskuterar med ett par tusen personer per år om bostadsbristen och hemlösheten och hur det ser ut i samhället förklarar han. Här pratar han och lyssnar på Annette Abrahamsson som berättar att hon håller på med en bok om sitt liv. Foto: Privat

Peter diskuterar ofta med sina kunder som köper tidningen eller med någon som bara är intresserad av att stanna och höra efter hur det står till med hemlöshetsfrågorna. Och Peter är inte sen att ta upp diskussionen.
– Jag diskuterar med ett par tusen personer per år om bostadsbristen och hemlösheten och hur det ser ut i samhället förklarar han. Här pratar han och lyssnar på Annette Abrahamsson som berättar att hon håller på med en bok om sitt liv. Foto: Privat

De senaste tre åren har Peter sålt de hemlösas tidning Faktum.
– Tidningen Faktum räddade mitt liv, berättar Peter.

– Jag gick till deras redaktion när jag inte hade fått avslag på mitt socialbidrag under två månader. Jag hade inte en spänn, inte en matbit att äta och skulle bli vräkt från min lägenhet inom en månad, berättar han.

För att försöka få ihop pengar för att överleva hade han under en tid plockat pantburkar på stan. Men insåg att det kan man knappt överleva på.

När sedan en vän sa till honom att börja sälja tidningen Faktum så gick han dit:
– Tidningen Faktum och deras hjälpsamma och förstående personal har öppnat dörrar och hjälpt mig oerhört mycket för att få en fot tillbaka till samhället. Har fått ovärderlig hjälp – även av deras jurister som tillhandahåller gratis rådgivning.

Träffar andra färgstarka Faktum försäljare
– Med Faktums hjälp har jag även fått medverka ett stort antal gånger i massmedia, fått hjälp med att hålla föredrag om hemlösheten, fått en kort film gjord om mitt liv, som visades på Faktum galan, bara för att nämna något. Fast bäst av allt är alla andra kärleksfulla och färgstarka Faktum-försäljare som jag har fått chansen att lära känna. Jag älskar er, men det visste ni ju redan, säger han.

Dessutom pratar och diskuterar han med människor i alla samhällsklasser om hur livet ser ut för dem. Hur de ser på hemlösheten och bostadsbristen.

– Jag får chansen varje dag att diskutera dessa frågor med många jättetrevliga och intressanta människor, säger Peter.

Stor tack Faktum för att ni finns – ni har hjälpt mig mer än ni tror.


Skriver egna artiklar i tidningen

Kortfattat kan man säga att Peter får förstahandsinformation av runt ett par tusen personer per år som berättar hur det är på deras jobb, och hur de ser på samhällets utveckling. Peter inser att tidningen Faktum är här för att stanna och kommer öka i upplaga och uppmärksammas mer och mer. Mycket på grund av att vi har startat debatter om hemlösheten, utanförskapet och bostadsbristen, menar han.

Dessutom har Peter fått bra kontakt med Faktums chefredaktör – så ibland skriver Peter egna artiklar i tidningen!

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter