Peter Ahlborg firar 9 år utan alkohol

Peter Ahlborg på en parkbänk i Norrköping runt 1995, när han ägnade sitt liv åt att dricka alkohol för att dämpa sina sorger. Idag är han nykter sedan nio år tillbaka och håller föreläsningar om sitt tidigare liv som hemlös och alkoholiserad.

Peter Ahlborg på en parkbänk i Norrköping runt 1995, när han ägnade sitt liv åt att dricka alkohol för att dämpa sina sorger. Idag är han nykter sedan nio år tillbaka och håller föreläsningar om sitt tidigare liv som hemlös och alkoholiserad.

 

I dagarna firar Peter Ahlborg att han varit nykter i 9 år. Sista gången han drack alkohol var den 30 april 2007. 9 år utan alkohol.

– Då var jag så nedbruten och deprimerad av alla motgångar och mitt destruktiva leverne med alkohol att jag knappt orka gå upp ur sängen och grät hela dagarna, berättar Peter Ahlborg.

– Om du har bestämt dig för att lyckas – oavsett vad det är, så kommer du att lyckas. Men
det gäller att du bestämmer dig, med betoningen på bestämmer dig, du kommer du att lyckas, säger Peter Ahlborg.

 

Peter flydde samhället med alkoholen
Peter gjorde två återfall. Men efter det har han aldrig mer druckit någon alkohol. Den sista gången han drack var den 30 april 2007. I dagarna har han varit utan alkohol i nio år.

Peter växte upp en hård gängmiljö och i tonåren börja han skolka och begå brott. Samtidigt så började han dricka alkohol.

– Jag har alltid hatat smaken och lukten av öl. Men jag började dricka för att jag ville ha spänning, men mest av allt ville jag fly samhället, säger han.

 

Sviken av sina föräldrar
Peter upplever sin barndom som att han blivit sviken av sina föräldrar. De börja med psykisk terror. Jag hade inte tillträde till min egen lägenhet eftersom mina föräldrar ibland låste med övre låset. Då visste man inte vart man skulle ta vägen.

Föräldrarna skilde sig och Peter bodde växel vis hos dem. Det sluta med att ingen av föräldrarna ville ha honom boende hos sig.

 


Orkade inte gå upp ur sängen
Dödsstöten kom när Peter var 20 år och jag kom hem en kväll till sin pappas lägenhet. Då hade han bytt lås. Efter det var mycket av Peters liv förstört.

– Efter det blev det enorma mängder med alkohol under mer än tio år, allt för att komma bort från alla problem och sorgen jag hade i mitt själ. Det är en bearbetning fortfarande av alla motgångar jag har haft, säger Peter.

– När ja sedan mådde som värst. Var ångesten och alla problem så stora så jag orka inte att gå upp ur sängen. Jag grät hela dagarna och allt kändes hopplöst. Det var i den stunden som jag bestämde mig för att sluta dricka, säger Peter.

 

Lång väg av motgångar
I samma veva så gör Peter och sin tjej slut – och strax efter dör Peters Pappa Curt.

– Då var jag mer i helvetet än på jorden, säger Peter.

Då började nästa långa väg av motgångar. Peter visste inte vart han skulle ta vägen efter de bröt upp förhållandet – samtidigt som Peter hade stor sorg i sitt hjärta efter sin pappas bortgång.

Det slutade med att Peter delvis blev hemlös. Det skulle ta 7 år innan han fick egen lägenhet, ett eget förstahandskontrakt.

– Då hade jag bott på sammanlagt 27 olika ställen i sex olika städer. Det var mest korta andrahandskontrakt och på vandrarhem jag bodde. När jag inte fann något ställe att sova på blev det tält och ibland i en trappuppgång.

– Jag blev psykiskt sjuk och nedbruten av att flytta runt och aldrig få någon lugn och ro i min själ, Jag var så utmattad att jag vid ett flertal tillfällen var helt säker på att jag skulle dö.

Jag låg krampaktigt i min säng och hade mobilen i min hand. Jag hade så ont i hjärtat av all stress och utmattningen var total, att jag var beredd att ringa efter ambulans, jag trodde att allt var över, berättar Peter.

 

Peter drack aldrig något mer
Trots det hårda livet och alla motgångar som delvis hemlös drack Peter Ahlborg aldrig någon mer alkohol under de sju åren det tog innan han fick eget förstahands kontrakt.

Nu den 30 april 2016 har han varit nykter i nio år.

Här kan du läsa mer om Peter relation till alkoholen och hur allt börja med alla motgångar och alkohol i tonåren. http://fyfanvadjaghatarsoc.se/nyheter/peter-firar-7-ar-utan-alkohol

Peter Ahlborg håller även föreläsningar om sitt liv. Hur du förvandlar motgångar till framgång. Det kan du läsa mer om här http://www.miljonklubben.com
Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter