Peter Ahlborg: Jag har alltid älskat Bob Marley – och hade sexuell debut till Marleys musik

Peter Ahlborg framför bilder på sin älskade Bob Marley - på Marley Coffee på Avenyn i Göteborg. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg framför bilder på sin älskade Bob Marley – på Marley Coffee på Avenyn i Göteborg. Foto: Charlie Källberg

 


Trots att Peter Ahlborg i sina unga år lyssnade mest på hårdrock, så lyssnade han även på många olika musikstilar när han växte upp.

– Jag har alltid älskat Bob Marley enormt mycket. Jag har blivit drogad av hans musik och hade sexuell debut till hans musik. Så Bob Marleys reggaemusik har betytt oerhört mycket i mitt liv, säger Peter Ahlborg.

När Peter Ahlborg var nio år kom hans mamma, Ingrid Karlsson, hem med en skiva som var guldfärgad och som det stod Exodus på.

 

Bob Marley - reggaelegenden lever vidare med musik och prylar som bär hans namn långt efter hans död 1981. Foto: Peter Ahlborg

Bob Marley – reggaelegenden lever vidare med musik och prylar som bär hans namn långt efter hans död 1981. Foto: Peter Ahlborg

 


Sexuell debut till Marley
När hon satt på den älskade Peter musiken, melodierna och takterna från första början han hörde det. Skivan var Exodus med Bob Marley och efter det blev han en inbiten Bob Marley-fan för resten av sitt liv.

När Peter Ahlborg var 20 år och 8 månader gjorde han sexuell debut.

– Jag träffade en kvinna som hette Heléne i Norrköping och blev blixtförälskad i henne. Vi blev ett par och jag var kär upp över öronen. Hon älskade reggaemusik och Bob Marley, så vi hånglade mycket till Bob Marleys musik varje kväll, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg minns att Marleys musik på skivan Legend och liveskivan gick ständigt på när vi hånglade. En underbar tid!

Här kan du lyssna på Bob Marleys skiva Exodus: https://www.youtube.com/watch?v=gRvBaDwoWBk&index=4&list=PLCQNxPV-JejpuG-xkrpsl4cHJvjJY4vgW

 


Kvinnan gjorde slut
Peter blev enormt kär i tjejen Heléne och i musiken och blev drogad av båda två på en och samma gång.

– Jag hade sexuell debut med kvinnan som jag var så kär i. Det var en ljuvlig tid och ett stort minne i livet. Jag trodde jag hade funnit stora kärleken. Men det blev tragiskt nog bara en kort romans från henne sida. Hon gjorde slut efter någon månad, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg har alltid älskat Bob Marley sedan han hörde honom första gången när han var nio år och fick höra skivan ”Exodus”. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg har alltid älskat Bob Marley sedan han hörde honom första gången när han var nio år och fick höra skivan ”Exodus”. Foto: Charlie Källberg

 

Peter blev djupt deprimerad och kom ihåg att han drack 17 dagar efter varandra efter att tjejen i hans liv hade gjort slut på nyårsafton 1991.

– Efter det ökade mitt drickande och jag var på på krogen allt oftare och vaknade upp lite överallt. Jag gjorde allt för att dricka bort min enorma smärta jag hade i mitt hjärta efter att hon hade gjort slut. Min stora kärlek i mitt liv. Ibland vaknade jag upp bredvid en tjej och när jag tittade upp i taket visste jag inte vart jag var. Det gick så lång så ibland vaknade jag upp i andra städer hos människor som jag inte kände – utan att veta vart jag var.
 

Psykisk misshandel bidragit till alkoholproblem
Fylleceller – och femlitersdunkar med alkohol gick åt som vatten i solsken en varm högsommardag – blev en tragisk vardag för Peter Ahlborg med tiden, eftersom alkoholkonsumtionen ökade under årens lopp. Till slut blev han så djupt deprimerad av alla motgångar och alkoholen att han trodde han skulle dö av hjärtattack vid ett flertal gånger.

 

Peter Ahborg blev drogad av Bob Marleys musik på många sätt. Peter hade sexuell debut till Bob Marleys musik när han var 20 år och 8 månader. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahborg blev drogad av Bob Marleys musik på många sätt. Peter hade sexuell debut till Bob Marleys musik när han var 20 år och 8 månader. Foto: Charlie Källberg

 

Att Peter Ahlborg inte funnit kärleken i sitt liv samt att han har blivit psykiskt misshandlad av sina föräldrar är några av de saker som har bidraget till att Peter blev alkoholist under 20 års tid.

– Jag kommer berätta allt ingående som har hänt i mitt fantastiska liv, på gott och ont – i min kommande bok om mitt liv, kära vänner. Jag kommer ihåg mer än vad jag tror trots ett långt rus av alkohol i 20 års tid innan jag blev nykterist.

Nästa år, 30 april 2017, har Peter Ahlborg varit nykterist utan att druckit en droppe alkohol på tio år. Allt är möjligt – inget är omöjligt!

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter