Peter Ahlborg och Hasse Sukis firar 555 blogginlägg tillsammans

Peter Ahlborg har skrivit 555 blogginlägg på sin sida www.fyfanvadjaghatarsoc.se på mindre än 4 år. Vännen Hasse Sukis har varit med och lagt upp och publicerat alla inlägg. ”Enormt stort tack för ditt storslagna jobb med att lägga ut alla blogg inlägg”, säger Peter Ahlborg om Hasse Sukis. Foto: Privat

Peter Ahlborg har skrivit 555 blogginlägg på sin sida www.fyfanvadjaghatarsoc.se på mindre än 4 år. Vännen Hasse Sukis har varit med och lagt upp och publicerat alla inlägg. ”Enormt stort tack för ditt storslagna jobb med att lägga ut alla blogginlägg”, säger Peter Ahlborg om Hasse Sukis. Foto: Privat

 

555 blogginlägg! Joo, du läste rätt, femhundrafemtiofem blogginlägg. Så många blogginlägg har Peter Ahlborg skrivit till sin blogg www.fyfanvadjaghatarsoc.se på mindre än 4 år. Nu firar han detta tillsammans med sin gode vän Hasse Sukis, som har publicerat alla inläggen på hans sida.

– Oh, vad stolt jag är över alla dessa inlägg, säger Peter Ahlborg. Men utan Hasse Sukis lysande jobb hade inte denna sida kommit till, honom vill jag skicka en stor eloge till, jag kan inte tack honom tillräckligt, säger Peter Ahlborg.

 

Björn Ranelid i första inlägget
Första inlägget Peter Ahlborg skrev på sin blogg var den 2 april 2014 ”En kväll för hemlösa” när Peter Ahlborg hade bjudit in bland annat författaren Björn Ranelid för att uppmärksamma hemlösheten.

Sedan har det blivit många reportage där jag berättar om mitt liv när jag till och från under 7 år var hemlös, och min syn på hur mycket det förstör ditt liv om du inte har en egen lägenhet, utan tvingas bo på osäkra adresser som härbärgen, andrahandslägenheter och vandrarhem.

Jag har berättat om min vardag när jag under sju års tid bodde på sammanlagt 27 olika ställen i sex olika städer. Värst var att min dotter var tvungen att följa med mig på dessa hemska ställen. Värst var det när vi hösten 2011 bodde i tält tillsammans under några veckor, då regnet vräkte ner under ett par dagar.

 

Mest sorgligt för barn
Under 8 år har jag uppmanat många tunga politiker i Sverige och gjort personliga intervjuer med bland annat statsminister, Stefan Löfven, Annie Lööf, Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt, Jimmie Åkesson, och Stefan Attefall för att uppmärksamma detta – att de måste lösa bostadsbristen och hemlösheten.

Sorgligast är det för alla barn som råkar illa ut för att föräldrarna inte har någon stans att bo.

Det är en skamfläck för ett välfärdssamhälle och rättsstat som Sverige att ha människor som är hemlösa. Jag har skrivit ett antal debatt artiklar om detta. Eftersom jag vet hur mycket det förstör ditt liv och att du bränna ut din själ om du inte får lugn och ro i ditt liv. Och det får man inte som hemlös, jag lovar dig det kära läsare!

När jag har behövt hjälp i någon fråga om hemlöshet så har professorn Hans Swärd, som forskar om fattigdom, sociala problem, hemlöshet, socialt arbete, varit mycket behjälplig. Tack för all hjälp Hans Swärd.

Nu senaste i juli 2017 gjorde jag en 4 sidor lång intervju med Annie Lööf som publicerades i tidningen Faktum. Som bland annat belyser detta problem med hemlösheten och bostadsbristen.

 

Tidningen Faktum gjorde film
Jag har skrivit debatt inlägg, och jag har personligen medverkat med min historia som hemlös, i alla de stora dagstidningarna som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, GT och Sverige Radio och SVT debatt samt ett antal och nyhetssändningar för att uppmärksamma hemlösheten. Sammanlagt har jag varit med över 100 gånger i massmedia för att berätta om mitt liv och min syn på hemlösheten.

Jag har sedan 2014 sålt gatutidningen Faktum. Det betyder att jag har pratat och diskuterat med 1 000 tals människor av olika yrken, utbildning och bakgrund. Och på så sätt fått information om samhället och berättat min historia för många intressanta människor. Samt diskuteras hemlösheten och samhällets problem och möjligheter.

 

Intervjuad av Sarah Britz
Dessutom har jag själv varit med i ett flertal artiklar om mitt liv i Faktum, och numera även skriver artiklar i Sverige största gatutidning Faktum, som har 144 000 läsare varje månad och som säljs i 36,500 exemplar av varje nummer.

Jag har i samband med det uttalat mig i massmedia ett flertal gånger. Jag har även varit med i deras kalender som reklamfirman Forsman och Bodenfors har övervakat.

Jag har även blivit intervjuad av Faktums chefredaktör Sarah Britz under bland annat Faktums 15 års firande som tidning och i Faktums live pood.

Tidningen Faktum har även gjort en kort film om mitt liv som de visade på Faktum galan 2013.

 

Gråten i halsen
Jag känner stor kärlek till mina arbetskamrater – alla Faktum försäljare. Ni utför ett storartat jobb, eftersom det är ett av de hårdaste jobben du kan ha i dagens mer egoistiska och känslokalla samhället – inte minst för att allt för många människor ignorerar dig på gatan.

De låtsas vara upptagna eller tittar ner i sina mobiler, som om det är det viktigaste som finns i livet – för att de inte vågar möta din blick – och se problemet med hemlösheten.

Joo, jag vet hur det känns att inte bli sedd, när ingen bryr sig om dig där du står i gathörnen. När den tionde eller tjugonde personen du hälsar på inte hälsar tillbaka när du säger ”God dag, får det lov att vara en Faktum?”

När du står där med gråten i halsen då kan ytterligare negligering av dig och dina Faktum tidningar leda till en mycket sorgsen tillvara – då kommer tårarna kommer rinnande ner för dina kinder.

Så Faktums samarbete med mig har vi också uppmärksammat i denna blogg ett stort antal gångar – allt för att skapa debatt om hemlösheten, utanförskapet och få samhället att förstå hur dåligt, inte minst alla barn mår av att fara omkring med sina föräldrar på vandrarhem och liknande otrygga platser.

 

Delar med sig av livserfarenheter
Jag har ställt upp 6 gånger och gjort ingående intervjuer om mitt liv, när gymnasie-ungdomar har kontaktat mig för att göra ett skolarbete på mina livserfarenheter i sitt skolarbete.

Jag är alltid lika tacksam varje gång jag får dela med mig av mitt liv och livserfarenheter.

GP har alltid varit bra på att bevaka mina intressen och lyssnat på mig. Bara där har jag medverkat 5 gånger för att förklara min situation om hemlösheten och två gångar blivit intervjuad av deras TV team.

Sommaren 2015 besökte jag 27 olika städer i Sverige där jag reste runt och spela låtar på gatan och höll tal och berätta om min livssituation. Till alla städer kom massmedia förutom på 2 ställen. Jag besökte bland annat Jönköping – där jag tog emots som en stor rockstjärna. Inte mindre än 5 intervjuer gjorde jag på en och samma dag i massmedia, inklusive Jönköpingsposten, SVT och Sveriges Radio.

 

Inbjuden till rådhuset
Ibland så besökte jag två städer på en dag! Bland annat Varberg och Halmstad. När jag spelade på gatan så träffade jag 100 tals personer som jag diskutera hemlösheten och bostadsbristen med. När jag under sommaren 2014 besökte 27 städer i Sverige.

I Jönköping blev jag även inbjuden till Rådhuset av politikern komunalrådet Andreas Sturesson, (KD) där jag lyssnade på deras arbete med att motarbeta hemlösheten.

Jag skrev autografer till barn och ställde upp på selife – och förklara min situation för dem – och lyssna på deras egna problem och utsatthet. Jag spelade allt från 1 timme till 3 timmar i varje stad. Så jag måste ha spelade mitt dragplåster låten ”Fy fan vad jag hatar soc” ett par hundra gånger runt omkring i Sverige.

 

Medverkat i Idol
Jag har även medverkat med låten Fy fan vad jag hatar soc i TV programmet Idol. När jag sedan gick ut på Sveriges gator – så blev jag omsvärmad av människor och barn som ville ha selfie och autografer tillsammans med mig. Jag blir rörd i mitt hjärta lika mycket varje gång! L

Jag blir mycket glad och förvånad när människor kontaktar mig på telefon. Jag blir lika lycklig varje gång och lyssna på vad de har att säga.

Stort tack alla mina fans för er support. Älskar er. Detta har vi skrivit om ett stort antal gånger också på denna blogg.

 

 

Bevakat Melodifestivalen 4 år
Som frilans journalist med stort intresse för musik har jag även bevakat Melodifestivalen de senaste fyra åren. I och med det har jag kommit i kontakt med ett stort antal artister som medverkat i Melodifestivalen.

Jag har intervjuat vissa artister flera gånger i samband med det. Det rör sig om närmare 50 olika artister. Bland annat. FO&O, Nano, Robin Bengtsson, Ace Wilder, Eric Saade, Jessica Andersson, Owe Thörnqvist, Loreen, Wiktoria, Dolly Style, Ola Salo, och Samir och Viktor – för att bara nämna några.

Jag har även intervjuat och gjort reportage om Melodifestivalgeneralen Christer Björkman.

Samt intervjuer med programledarna för Melodifestivalen.

 

Bert Karlsson förebild
Jag har även uppmärksammat dansbandskungen och skivbolagsdirektören Bert Karlsson. Honom har jag som en av mina stora förebilder när det gäller att förverkliga dig själv som människa.

Honom har jag intervjuat ett par gånger. Vid ett tillfälle så ställde Bert Karlsson upp på en 30 minuter lång telefon intervju till undertecknad, där han berätta om sitt liv, hur han starta sitt entreprenörskap redan som 12-åring, då han hade 2 anställda i ett sågverk.

Pengarna började efter många motgångar och enormt hårt jobb flyta in. Bert starta bingo verksamhet och pengarna flöt in i sällan skådat slag, i den omfattningen att han gömde stora mängder pengar i badrummet som nästan svämmade över av alla mynt.

Jag blev mycket förvånad och rörd i mitt hjärta när miljardären och finansmannen Mats Qviberg, som är en av de hundra rikaste människorna i Sverige, med en förmögenhet på runt 2.5 miljarder ringde upp mig personligen.

 

Medverkade på EU-toppmötet
Jag har intervjuat tunga namn, framstående politiker, författare och människor i sportvärlden – och allt är dokumenterat med videokamera.

Jan Eliasson, utrikesminister Margot Wallström, Jan Guillou, Göran Persson, Björn Ranelid, Janne Schaffer, Timbuktu, Pia Sundhage, Leif Loket Olsson, Henke Larsson, Gustav Fridolin, Gudrun Schyman, Jonas Sjöstedt, Jimmie Åkesson, Ola Salo och många många till.

Ett väldigt speciellt minne var när jag träffade Elvis vän och manager Charles Stone i Uppsala på ett Elvis-event.

Och nu senaste i november förra året så bevakade jag som journalist och fotograf det gigantiskt stora EU-toppmötet i Göteborg.

 

 

Intervju med Yngwie Malmsteen
Jag har även intervjuat Sveriges enda riktiga rockstjärna, gitarrguden Yngwie Malmsteen. Under intervjun bjöd han mig på öl – på den tiden när jag drack till och från stora mängder alkohol. Sedan tio år är jag dock nykterist. Jag saknar inte alkoholen, det har jag också berättat om här på min blogg.

Jag har även publicerat lite dikter som jag har skrivit. Alla dikter kommer från mitt hjärta. Läs dem om du vill veta mer och lättare förstå mig som människa.

Under tiden jag har skrivit alla dessa reportage till denna blogg har jag lyssnat på musik som träffar mig i min själ. Jag har lyssnat mycket på Beethoven, Kiss, Elvis Presley under de runt 1 5000 timmar det har tagit att skriva alla dessa 555 blogginlägg.

Jag håller även föreläsningar om mitt liv, där jag berättar om mitt liv.

Jag har även spelat på krogen ett par hundra gånger de senaste 5 åren främst i Göteborg. Men jag har även provat på att under ett par år spelat på gatan som gatumusikant i Göteborg.

 

 

Studerat affärsutveckling
Vill även ge en stor kram och eloge till min gode vän Charlie Källberg som är med på av många av mina härliga äventyr och som alltid har tid att lyssna och ställa upp. Vi älskar att ta bilder på människor – den vackra staden Göteborg och en massa kändisar!

Dessutom håller jag på med en bok om mitt liv. Det kommer att bli en bok i tre delar, en självbiografi i tre delar. Det är meningen natt boken ska ges ut innan året slut.

Jag har alltid varit intresserad av affärsutveckling. Och bedrivit självstudier i det under 15 år. Jag önskar jag att jag kan skriva mer om detta. Lyssna på detta fantastiska klipp så förstår du att allt i livet är möjligt. Missa inte detta videoklipp det kan förändra ditt liv. Jag gråter och ryser i hela kroppen när jag ser detta videoklipp med Les Brown: https://www.youtube.com/watch?v=KlUMrzwmbyo

 

 

Kontaktat massmedia stort antal gånger
Förövrigt har jag under 7-8 år jag ringt 1000 tals samtal och skickat tusentals mail till människor för att uppmärksamma hemlösheten och bostadsbristen. Främst till journalister och människor i massmedia.

Jag har besökt TV-programmet Uppdrag gransknings redaktionen tre gånger för att diskutera och ge mina råd och hjälpa Uppdrag granskning med bevakning av hemlösheten.

Jag har diskuterat mitt liv med Janne Josefsson. Vid ett tillfälle frågade han mig om jag ännu har spelat upp min låt ”Fy fan vad jag hatar soc” till socialen. Nej, inte än men jag vet att de känner till den vid det här laget ändå, sa jag till Janne.

Jag har även pratat om mitt liv personligen till dåvarande landshövdingen Lars Bäckström

Jag har även bevakat kungen och Viktoria när de besökte Vänersborg

 

400 dikter
Ett stort antal konserter har jag bevakat och sett på Ullevi. Inte minst även bevakat och träffat artister som Iron Maiden och Kiss när de besökt Göteborg.

Förra årets bästa konsert som jag såg var är i mina ögon Coldplay på Ullevi.

Jag har skrivit runt 400 dikter kanske betydligt mer, vet inte exakt. Dessa dikter har vi ibland oxå publicerat här på sidan www.fyfanvadjaghatarsoc.se

Då jag är gammal journalist, och även älskar granskande journalistik. Är jag mycket stolt att jag lyckades träffa journalisten Carl Bernstein, i Göteborg, för ett par år sedan. Bernstein var med och avslöjade Watergateskandalen.

I september 2017 berättar jag i ett reportage i tidningen Faktum – i ett specialmagasin som bara handlar om kärlek. Där berättar jag att jag på 4 sidor att jag söker efter den rätta kvinnan i mitt liv.

Och vi slutar väl där. Kärlek. Det är ju det bästa som finns.

 

Josefine och Fia förgyller mitt liv
I detta långa blogginlägg har jag bara berört lite av allt jag har skrivit om under de senaste fyra åren.

Enormt stort tack för enastående jobb av min vän Hasse Sukis och som har publicerat alla dessa inlägg.

Och ett gigantiskt stort tack och många kramar med kärlek till alla underbara människor jag har träffat under årens lopp där ute i vimlet! Älskar – älskar – älskar Er!

P.S. Stort tack och mycket kärlek till min underbara dotter och henne vovve lilla Fia, ni förgyller mitt liv – och jag älskar er mest av allt i mitt liv.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter