Peter Ahlborg bjuder på fyra olika musikstilar

Peter Ahlborg jobbar på med fyra nya låtar i studion. Låtarna är helt annorlunda varandra och representerar fyra olika musikstilar. "En låt är influerad av Avicii och   Swedish House Mafia, säger han."

Peter Ahlborg jobbar på med fyra nya låtar i studion. Låtarna är helt annorlunda varandra och representerar fyra olika musikstilar. ”En låt är influerad av Avicii och Swedish House Mafia, säger han.”

 

Peter Ahlborg besöker åter studion. Han jobbar för att färdigställa fyra nya låtar. Han avslöjar att det är fyra olika musikstilar som kommer att presenteras på den kommande EPn.

Peter förklarar att det blir mycket åkande mellan Vänersborg och studion i Skövde. Men att det är värt allt jobb.

– Vi jobbar på fantastisk bra tillsammans jag och min musikproducent – Mr Mojjo. Vi är oerhört effektiva i studion. Han har 25 års erfarenhet av studioarbete, vi behåller kreativiteten genom att göra låtarna snabbt. Många sitter i månader och harvar och ställer in ljud. Då försvinner mycket av kreativiteten som finns för stunden när man jobbar med en låt, säger han.

 

Hela Sverige dansar

Peter förklarar att eftersom det är han själv som har gjort både text och melodi till sina låtar, så har han förmånen att använda vilket sound och gör dem i vilken tappning han vill.

Denna gång presenterar han fyra nya låtar: En lugn låt med vissling i introt. En rocklåt med AC/DC-komp. En till rocklåt! Och en sång med Euro disco-sound blandat med Avicii och Swedish House Mafia-sound.

– När ni får höra min låt med Eurodisco-sound kommer Sverige dansa som aldrig förr. Låten är oerhört mäktig och jag kan inte sitta still i studion när jag hör den,säger han.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter