Tobbe blev frälst och slutade med brott och knark

Peter Ahlborg och Torbjörn "Tobbe" som tidigare i sitt liv ägnat sig åt brott och knark - men när Jesus kom in i Tobbes liv slutade han genom ett trollslag med droger och brott. Idag har Tobbe vigt sitt liv åt Jesus och bjuder på kaffe och smörgåsar på Sergels Torg och besöker S:ta Clara kyrka så ofta han kan. Foto: Privat

Peter Ahlborg och Torbjörn ”Tobbe” som tidigare i sitt liv ägnat sig åt brott och knark – men när Jesus kom in i Tobbes liv slutade han genom ett trollslag med droger och brott. Idag har Tobbe vigt sitt liv åt Jesus och bjuder på kaffe och smörgåsar på Sergels Torg och besöker S:ta Clara kyrka så ofta han kan. Foto: Privat

Under Peter Ahlborgs besök i S:ta Clara-kyrkan träffade han på Torbjörn som en gång i tiden ägnade sig åt brott och knarkade. Men när Jesus kom in hans liv slutade han med brott och knark på stående fot.

Jag har under årets lopp haft tillfälle att träffa på många människor som tidigare i sina liv levt ett liv i sus och dus – ofta med droger och alkoholproblem och eller brott.

Var ett vrak
Nu när jag besökte S:ta Clara-kyrkan träffade jag på Torbjörn, kallad Tobbe, som för sju år sedan var ett vrak. Han satt i fängelse och vägde 47 kilo. Han hade knarkat och härjat runt i många år. Då kom fängelseprästen på besök och frågade om han ville att Jesus skulle frälsa honom.

– Jo jag har redan försökt, säger han, när jag träffar honom i kyrkan som Tobbe nu besöker varje dag. Men du måste be till Jesus i sonen och den heliga andens namn, sa prästen. Och det gjorde jag och kände hur jesus kom in i mitt liv. Efter den dagen är jag så tacksam, säger han.


Många har kört ihjäl sig
Man kan inte undgå att bli djupt imponerad av Tobbes historia. Genom ett trollslag slutade han med knark och brott på stående fot när Jesus kom in i hans liv.

Han berättade att av alla hans kompisar och personer han kände i Boden, där han bodde när han knarkade, så har runt 50 personer dött av överdoser, depression och självmord.
– Väldigt många har kört ihjäl sig, säger han.

Jag blev djupt berörd av din historia Tobbe. Tack för ett underbart förtrollat samtal. Tack för allt, vi hörs snart igen.

Peter Ahlborg besöker St:a Clara kyrka i Stockholm. Foto: Privat

Peter Ahlborg besöker St:a Clara kyrka i Stockholm. Foto: Privat

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter