Alla barn har rätt till en vit jul

Peter Ahlborg uppmanar svenska folket till att ta en vit jul. "385 000 barn och unga lever i familjer där en eller två föräldrar har ett riskfyllt drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Peter tillsammans med ungdomarna Maria Emilsson och Sebastian Carlsson Bodsäter, i Nordstan i Göteborg den 11 december 2013, som uppmanar till "Alla barn har rätt till en vit jul".

Peter Ahlborg uppmanar svenska folket till att ta en vit jul. ”385 000 barn och unga lever i familjer där en eller två föräldrar har ett riskfyllt drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Peter tillsammans med ungdomarna Maria Emilsson och Sebastian Carlsson Bodsäter, i Nordstan i Göteborg den 11 december 2013, som uppmanar till ”Alla barn har rätt till en vit jul”.

 

Julen är barnens högtid. Dessvärre så förstör alkoholen många barns glädje under julen. Därför vill Peter Ahlborg uppmana fler att ta en vit jul. Om fler reflekterar kring sin alkoholkonsumtion blir julen tryggare för oss alla – inte minst för barnen. – När föräldrar dricker uppstår ofta samma stressnivå hos barn som hos soldater som är i krig. Efter det så borde väl valet vara enkelt. Vad är viktigast flaskan eller dina barn? frågar sig Peter Ahlborg.

”385 000 barn och unga lever i familjer där en eller två föräldrar har ett riskfyllt drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

Vartannat barn upplever dessutom att vuxna förändras när de dricker alkohol. Och när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt – då står inte längre julen för något tryggt”, skriver http://www.vitjul.se/

 

Förvandla julen till ett helvete
Nu har du ett val, barnen eller alkoholen. Dessvärre så dricks det alldeles för mycket runt jul av allt för många föräldrar. Du ska veta att du kan förvandla julhelgen till ett mindre helvete för barnen i stället för glädjens dagar.

Vill du ha mer information och samtidigt lova dig själv en vit jul så klicka här http://www.vitjul.se

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter