Därför är jag intresserad av att träffa så många kändisar, avslöjar Peter

Peter träffar Mikael Wiehe efter Lotta på Liseberg, “Jag ska lyssa på din skiva i bilen nu när jag åker hem”, sa han till Peter innan de skildes åt. Foto: Privat

Peter träffar Mikael Wiehe efter Lotta på Liseberg, “Jag ska lyssa på din skiva i bilen nu när jag åker hem”, sa han till Peter innan de skildes åt. Foto: Privat

Jag träffade i stort sett alla artister som medverkade i Lotta på Liseberg i måndags. Under kvällen träffade jag bland andra Mikael Wiehe, Niklas Strömstedt och Lena Philipsson. Om ni läser artikeln så kommer ni förstå varför jag är intresserad av att träffa så många kändisar.

Förutom Bobby Kimball som jag tidigare skrev en artikel om, så träffade jag Mikael Wiehe efter hans uppträdande på Liseberg när han var på väg till bilen med sin gitarr. När han fick se mig så utbrast han: ”Dig känner jag igen”. Och det är ju klart att han gör. De senaste två åren har jag träffat honom fyra gånger. Jag berättade för honom om min senaste skiva: ”Fy fan vad jag hatar soc”, som jag gav till honom.

– Den ska jag lyssna på i bilen nu här jag åker hem, sa han innan vi skildes åt.

Peter Ahlborg och Niklas Strömstedt. Foto: Privat

Peter Ahlborg och Niklas Strömstedt. Foto: Privat

Niklas Strömstedt en skön prick
Utanför Liseberg fick jag se Niklas Strömstedt komma gående med sin gitarr och en resväska som han drog efter sig. Jag gick fram till honom och presenterade mig. Jag frågade om jag stör eftersom han hade sin son med sig, men han sa att det är ok. Så vi började småprata under tiden vi gick tillsammans till hans hotell, Gothia Towers. Samtidigt berättade jag att jag får passa på och ge dig lite beröm.

Du har varit med länge nu i musikbranschen.
– Jo, åren går snabbt, sa han.

Vad gör du nu för tiden och vad har du för planer just nu, frågade jag?
– Jag ska nu i sommar ut på turné med Eric Bazilian, tidigare sångare i The Hooters. Det är en turné runt Sverige, vi ska uppträda 18 gånger på 20 dagar.

Traska runt med musikinstrument
Då gäller det att du är vältränad, sa jag. Och det höll han med mig om. Jag berättade att Janne Schaffer hjälpt mig och lagt på gitarr på min senaste låt: ”Fy fan vad jag hatar soc”:

– Janne Schaffer är en mycket vänlig och trevlig kille och en god musiker, var Strömstedts fina ord om gitarristen Schaffer.

Vi traskade vidare och jag sa att jag själv har erfarenhet av att traska runt med musikinstrument, då jag just nu är ute på en gatuturné, fortsatte jag. Han lyssnade på vad jag hade att säga och lyckönskade mig på min turné runt Sverige för att uppmärksamma hemlösheten.

Sveriges största autografjägare Marco tillsammans här med Niklas Strömstedt utanför hotel Gothia Towers. I bakgrunden syns Eric Bazilian som ska åka ut på turné med Strömstedt i sommar. 18 konserter väntar på 20 dagar. Foto: Privat

Sveriges största autografjägare Marco tillsammans här med Niklas Strömstedt utanför hotel Gothia Towers. I bakgrunden syns Eric Bazilian som ska åka ut på turné med Strömstedt i sommar. 18 konserter väntar på 20 dagar. Foto: Privat

Peter Ahlborg tillsammans med en av Sveriges främsta autografjägare Marco. Han träffar världsartister och får bilder tillsammans med dem, som inte alltid kvällspressen lyckas med. Ibland ringer pressen honom och frågar om han vet vart världsartisterna håller hus.   Hans fantastiska samling av bilder och autografer och minnen skulle med lätthet bli en mycket intressant bok där han berättar om alla möten med Sveriges elitmusiker och många världsartister. Vid ett tillfälle träffade han Bruce Springsteen för en privat pratstund. Stort! Han var en av de få personer som prata med "Bossen" under hans Sverigebesök 2012 och dessutom fick det dokumenterat. Foto: Privat

Peter Ahlborg tillsammans med en av Sveriges främsta autografjägare Marco. Han träffar världsartister och får bilder tillsammans med dem, som inte alltid kvällspressen lyckas med. Ibland ringer pressen honom och frågar om han vet vart världsartisterna håller hus.
Hans fantastiska samling av bilder och autografer och minnen skulle med lätthet bli en mycket intressant bok där han berättar om alla möten med Sveriges elitmusiker och många världsartister. Vid ett tillfälle träffade han Bruce Springsteen för en privat pratstund. Stort! Han var en av de få personer som prata med ”Bossen” under hans Sverigebesök 2012 och dessutom fick det dokumenterat. Foto: Privat

 

Vad bra man såg ut
Väl framme vid hotellet stod min vän Marco och väntade på Niklas Strömstedt. Han tog fram ett gäng av gamla LP-rariteter som han visade upp för Strömstedt. När Niklas fick se dem så blev han fascinerad.

– Wow, vad kul att se de här gamla skivorna igen, sa han samtidigt som han noggrant studerade gamla skivorna som han en gång i tiden gav ut.

Han sa i en kommentar när han fick se en bild på sig själv:
– Vad bra man såg ut och vad ung jag var på den tiden och fick medhåll av vännen Eric Bazilian som stod vid sidan om. Han signerade alla skivor och ställde upp på bild tillsammans med min vän Marco.


Peter Ahlborg tillsammans Tommy Denander - en av Sveriges mest anlitade gitarrister i världen. Han har lagt på gitarr och medverkat på runt 2 500 låtar med många av de främsta rockgrupperna. Bla. TOTO, Paul Stanley och Alice Cooper. Foto: Privat

Peter Ahlborg tillsammans Tommy Denander – en av Sveriges mest anlitade gitarrister i världen. Han har lagt på gitarr och medverkat på runt 2 500 låtar med många av de främsta rockgrupperna. Bla. TOTO, Paul Stanley och Alice Cooper. Foto: Privat

Spelat med sina idoler
Samtidigt kommer den skickliga gitarristen Tommy Denander,som är gitarrist i Bobby Kimballs band, gående på väg in i hotellet. Jag har lärt känna honom så han blev glad av att se mig så vi hälsade med glädje på varandra.

Jag berättade att jag vet att du Tommy har varit med och spelat in och lagt på gitarrer på ofantligt många världsartister, alla dina idoler bla. med Paul Stanley från Kiss och Alice Cooper. Listan kan göras ofantligt lång. Hur många låtar har du spelat in under åren, frågade jag?

– Det har blivit ofantligt många, det är runt 2 500 låtar jag medverkar på.

– Det är ju fantastisk, sa jag.
– Joo man tror inte att det är så många inspelningar, med det är det, sa den genomtrevliga gitarristen.

Yngwie blev skitförbanad
Även Denander ställde upp på bild och jag kände att jag var tvungen att fråga honom om en historia när Yngwie Malmstens och hans tjej hade sett en konsert med dig och hon kom fram till dig backstage och sa att du var världens bästa gitarrist.

– Jo det stämmer, säger han. När Yngve fick höra det blev han skitförbanad. Yngwies tjej räddade historien genom att säga till Yngwie att: ” Tommy är bäst i världen – efter dig, lilla gubben”.

Jag har hört att Yngwie har lugnat ner sig med drickandet och att han är nykterist nu för tiden?

– Det stämmer säkert men Yngwie kommer alltid att vara Yngwie ändå, menar han på.

– Det låter bra, sa jag. Jag håller på och jobbar för att få till en intervju med honom. Jag och ett filmteam kommer och hälsar på honom i Florida om han inte kommer till Sverige i sommar, sa jag, samtidigt som den skickliga gitarristen gick in på hotellet för en liten vila innan det återigen var dags att åka till Sticky Fingers för ytterligare ett framträdande med TOTOs förre sångare Bobby Kimball.


Peter Ahlborg och Lena Philipsson trivdes ihop när de träffades utanför Gothia Towers i Göteborg i måndags efter Lotta på Liseberg. Här gör de rock n roll-poser tillsammans efter att Peter förklarade att han har som mål att bli Sveriges nästa stora rockstjärna. Foto: Privat

Peter Ahlborg och Lena Philipsson trivdes ihop när de träffades utanför Gothia Towers i Göteborg i måndags efter Lotta på Liseberg. Här gör de rock n roll-poser tillsammans efter att Peter förklarade att han har som mål att bli Sveriges nästa stora rockstjärna. Foto: Privat

Lena Philipsson gjorde rockposer tillsammans med Peter
I samma veva som Tommy gick in kommer Lena Philipsson gående mot oss. Jag går fram och presentar mig för henne men märkte inte av några divafasoner som man ibland tidigare har hört om henne. Tvärt om så tog hon initiativet och började göra rockposer när jag fråga om hon ställde upp på några bilder tillsammans med mig, Sveriges nästkommande stora rockstjärna.

– Hon var jättetrevlig, berättar Peter. Jag berättade kort att jag är imponerad av hennes långa trogna tjänst inom musikbranschen. ”Men än har du mycket kvar att ge”, förklarade jag för henne samtidigt som hon med ett leende på läpparna gick in med bestämda steg in till hotellet.

Bygger upp relation med kändisarna
Det var många kändismöten som vanligt denna kväll. Många undrar kanske varför jag är så intresserad av att träffa så många kändisar?

– Det beror på att jag bygger upp relationer med dem – de kommer snart att vara mina arbetskamrater och vänner, förklarar Peter.

Det var på samma sätt jag träffade Janne Schaffer, Björn Ranelid och Magnus Rosén som alla stödjer mig och ger mig råd för att lyckas i livet och i min karriär – efter jag träffat dem och berättat om mitt liv.

– Jag har många gångar gjort filmade intervjuer med många artister, hemlösa och politiker och lyssnat intressant på vad de har att säga om sig själva och sitt liv. Allt kommer att komma med i min dokumentärfilm, hälsar Peter.

Peter Ahlborg och Charlie Källberg är med där det händer. Här tillsammans efter vi träffat en drös av artister efter Lotta på Liseberg. Foto: Privat

Peter Ahlborg och Charlie Källberg är med där det händer. Här tillsammans efter vi träffat en drös av artister efter Lotta på Liseberg. Foto: Privat

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter