Gymasieelever gjorde lång intervju om hemlösheten med Peter Ahlborg

Peter Ahlborg tillsammans med eleverna Ellen Johansson och Richard Thillman. De går på Donnergymnasiet i Göteborg och de hade förberett sig väl med frågor inför intervjun med Peter Ahlborg om hemlösheten.

Peter Ahlborg tillsammans med eleverna Ellen Johansson och Rickard Thillman. De går på Donnergymnasiet i Göteborg och de hade förberett sig väl med frågor inför intervjun med Peter Ahlborg om hemlösheten.


Peter Ahlborg gjorde en två timmar lång intervju för att belysa hemlösheten. Eleverna Ellen Johansson och Rickard Thillman från Donnergymnasiet i Göteborg hade förberett sig väl med frågor.

– De frågade mig om jag ville ställa upp. Och jag tycker det är självklart att göra det. Då fick jag chansen att berättar om hur utsatta de hemlösa är och belysa den kunskapen jag har i ämnet, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg blir ofta tillfrågad av massmedia och andra människor om han vill ställa upp och svara på frågor som berör hemlösheten.

– Jag ställer upp så ofta jag kan. Jag gör det för att samhället lättare ska förstå hur vi svaga har det. Om man inte berättar om sin livs-situation hur illa det ser ut – blir det svårare för de inblandade i kommunen och socialtjänsten att finna lösningar. Därför ser jag det som en självklarhet att ställa upp, säger Peter Ahlborg.

 

 I två timmar pratar Peter Ahlborg om sitt liv som förre detta hemlös och den kunskapen han har i ämnet hemlöshet. Materialet ska eleverna Ellen Johansson och Richard Thillman ha till ett gymnasiearbete om hemlösheten. Fia ligger lugnt och vilar i Peters famn under tiden.

I två timmar pratar Peter Ahlborg om sitt liv som förre detta hemlös och den kunskapen han har i ämnet hemlöshet. Materialet ska eleverna Ellen Johansson och Rickard Thillman ha till ett gymnasiearbete om hemlösheten. Fia ligger lugnt och vilar i Peters famn under tiden.

 

Eleverna pålästa om hemlösheten
Denna gången var det eleverna Ellen Johansson och Rickard Thillman från Donnergymnasiet i Göteborg som var intresserad av min livs-situation. De skulle ha ett gymnasiearbete om hemlösheten. Och vad de olika hjälporganisationerna i Göteborg hjälper till med när du blir hemlös.

Peter berättade om sitt liv som förre detta hemlös, när han under sju års tid inte hade egen bostad, utan tvingades bo på vandrarhem, andrahands-lägenheter och på härbärgen. Under två timmar besvarade Peter Ahlborg deras frågor.

– De var mycket väl pålästa. Kände till hur hemlösheten ser ut och visste om statistik från Socialstyrelsen. Då är det extra kul att ställa upp eftersom de var så intresserade av att förstå min situation och hur hemlösheten ser ut i Sverige. De hade bra frågor och var ovanligt goda lyssnare, säger Peter Ahlborg.

 

Peter Ahlborg träffar på sin vän Faktum försäljaren Kalju utanför Faktum-kontoret den 12 november 2015. Vovven Fia är också med.

Peter Ahlborg träffar på sin vän Faktum försäljaren Kalju utanför Faktum-kontoret den 12 november 2015. Vovven Fia är också med.


Lilla vovven Fia låg i famnen
Stor eloge även till lilla vovven Fia, som Peter för tillfället var hundvakt åt.

– Hon sköter sig alltid så bra. En lugnare hund med bättre tålamod har jag aldrig träffat på. Hon låg på golvet ett tag innan hon under mer än en timme smet upp och ville ligga i min famn medan jag svarade på frågorna, säger Peter med ett leende.

Vi satt på ett lugnt café i centrala Göteborg i mer än två timmar.

– Jag vill passa på att tacka för gott kaffe och goda bakelser som eleverna bjöd på. Bäst av allt var att eleverna var oerhört intresserade för hur de hemlösa har det i vårt land och göra ett gymnasiearbete på det. Jag ser fram emot att att ta del av Ellen Johanssons och Rickard Thillmans gymnasiearbete när det är klart, säger Peter Ahlborg.

 

Faktums fotograf Mario Prhat tog bilder
Tidigare på dagen hade Peter besökt Tidningen Faktum. När Faktums fotograf Mario Prhat såg Peter och att den söta vovven Fia var med – så kunde han inte motstå att ta några bilder.

När Mario fick se min nya T-shirt med texten ”Fy fan vad jag hatar soc” blev han ännu mer intresserad av att ta bilder. Han tog några jättefina bilder när Fia sitter i mitt knä. Vi försökte även oss på några bilder när Fia sitter på mitt huvud. Snäll som man är så ställer man upp på det mesta! L Fia var också med på noterna, så klart, snäll som hon är.

 


Teckning till Tidningen Faktum
I samma veva får jag en förfrågan av en medarbetare på Faktum om jag vill rita en teckning som ska komma ut i decembernumret av Faktum.

– Visst jag är ingen storslagen konstnär men jag ritar mer än gärna om du vill det, sa jag? Jag kan rita en streckgubbe,sa jag på skämt innan jag tänkte över vad jag skulle rita och vad jag skulle skriva för meddelande till Faktums läsarna till julen.

Snart kan du se resultatet i nästa nummer av Tidningen Faktum.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter