Möte med Ian Wachtmeister

Peter Ahlborg och Ian Wachtmeister tillsammans under Bokmässan 2014.

Peter Ahlborg och Ian Wachtmeister tillsammans under Bokmässan 2014.


Ian Wachtmeister besökte Bokmässan. Han var där i egenskap av att han gjorde reklam för sin senaste bok ”Sotarna”. I boken granskas nutida politiker, myndigheter och medier med obarmhärtig skärpa.

Det visade sig att Ian var en mycket god lyssnare. Jag berätta att jag aldrig kommer glömma när han och Bert Karlsson körde ett föredrag i Göteborg med en uppvisning med ölbackar där de visade hur mycket invandringen kostade Sverige.


Ägg kom flygande
De var ute på en val-turné runt Sverige sommaren 1991 för det nystartade partiet ”Ny demokrati”. Mitt under föredraget inför ett 1000-tal åhörare kom det plötsligt en skur av ägg flygande mot dem. Men de blev inte träffade – men Bert skrek upprört till publiken: ”ta fast dem, ta fast förövarna”.

Då var det drag under galoscherna, sa jag till Ian. Han lyssna på mig och jag kunde se hur hans hjärna drömde sig tillbaka till minnet jag nyss hade berättat.


Dricka sprit
Jag tycker att Ian är en driftig person samt att jag uppskattar honom för hans företagande. Jag berätta även om mitt liv och min musikkarriär! Jag hör av mig så kan vi göra något tillsammans, sa jag.

Vi tog några bilder – men innan vi skildes åt så sa Wachtmeister till mig: ”Nu ska jag gå och dricka sprit”.

Oki, jag är nykterist sedan sju år tillbaka, sa jag. Ok, jag kommer inte bli alkoholist i min ålder, sa han, och gick vidare tillsammans med en vän mot utgången. Ny Demokrati fick 6,7 procent av rösterna i riksdagsvalet.

 Ian Wachtmeister marknadsförde sin senaste bok "Sotarna" under bokmässan. Den har han gett ut på ett hybridförlag där du äger  alla rättigheter själv. Foto: Peter Ahlborg

Ian Wachtmeister marknadsförde sin senaste bok ”Sotarna” under bokmässan. Den har han gett ut på ett hybridförlag där du äger alla rättigheter själv. Foto: Peter Ahlborg

Samtal med gud
I hans nya bok ”Sotarna” finns aldrig tidigare berättade historier ur hans spännande och brokiga liv. Boken rymmer skandaler från näringslivet som till exempel Astra och Carnegie till romantiska skildringar från herrgårdslivet under andra världskriget.

I ”Sotarna” granskas nutida politiker, myndigheter och medier. Dessutom får vi reda på att Wachtmeister för ett allvarligt samtal med Gud.


Gett ut boken på ett hybridförlag
Ian Wachtmeister har gett ut boken på ett hybridförlag. Där erbjuds författaren samma tjänster som hos det traditionella förlaget.

Men författaren står för investeringen att ge ut, marknadsföra och sälja boken. I gengäld får du som författare en betydligt större del av förtjänsten än hos ett traditionellt förlag. Du får 100 procent av intäkten när du säljer din bok på egen hand. En avgörande skillnad är att författaren äger alla rättigheter till boken. Mer information finner du här www.lavaforlag.se.

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter