Peter Ahlborg blev imponerad av Paulo Robertos föreläsning

Peter Ahlborg träffar Paulo Roberto och ger honom beröm för sin viljestyrka att lyckas i livet - både som boxare och numera som framgångsrik entreprenör under Nyföretagardagen på stadsbiblioteket i Göteborg den 17 november 2015. Foto: Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg träffar Paulo Roberto och ger honom beröm för sin viljestyrka att lyckas i livet – både som boxare och numera som framgångsrik entreprenör under Nyföretagardagen på stadsbiblioteket i Göteborg den 17 november 2015. Foto: Peter Ahlborg

 
Den gamla slagskämpen Paulo Roberto – ”Kungen av Kungsan” hade ingen lysande framtid när han gick i skolan. Hans rektor sa till Paulo att han trodde att han skulle tillbringa sitt liv bakom galler. Men den kände före detta proffsboxaren hade andra planer. Efter en lyckosam boxningskarriär har han sadlat om till framgångsrik företagare. Idag 2016 har Paulo Roberto åtta företag och nästan 100 anställda.

– Paulo Roberto är värd en stor eloge för hans vilje styrka i och utanför ringen, säger Peter Ahlborg.

– Jag har alltid gillat Paolo Roberto för att han alltid har gått sin egen väg och att han alltid ger allt om han går in för något. Därför var det med stor entusiasm jag bevakade när Paulo Roberto hade en föreläsning på stadsbiblioteket i Göteborg när han medverkade på Nyföretagardagen 2015.

 

Paulo skrev boxningshistoria
Paulo gjorde inte Peter Ahlborg besviken

– Med sin enorma viljestyrka har Paulo Roberto bevisat att man kan bli framgångsrik människa inom entreprenörskap oavsett vad du har för bakgrund och dina skolresultat är urusla. Paulo Roberto är värld en stor eloge för sina framgångar inte bara i ringen utan lika mycket som framgångsrik entreprenör, säger Peter Ahlborg.

Peter hade chansen att träffa Paulo Roberto och förklara dessa ord till honom personligen när de träffade den 17 november 2015, på Nyföretagardagen som hölls på stadsbiblioteket i Göteborg, där Paulo var en av de inhyrda föreläsarna under eventet.

– Det var jag, Ingemar Johansson och George Scott som har skrivit boxningshistoria i Sverige – då vi är de enda som har boxats i en VM match i boxning säger han.

 

Misshandel av Paulo
Men första VM matchen Paulo gick slutade riktigt illa.

– Jag bröt näsan, käken och ett revben. Jag tabba en tand och fick sys med 15 stygn i ansiktet. Jag mådde skit, det kändes som jag ville spy hela tiden. Men jag fick inget erkännande i tidningarna dagarna efteråt. Utan var bara känd som en vild slagskämpe, säger Paulo Roberto.

En annan omtalad match är när Paulo Roberto tävlar mot Armand Krajnc. Den helt otippade Paulo krossar sin motståndare under fyra ronder och är nära att vinna på knockout – men gång gången räddar Krajnc. Sedan blir Paulo trött. Matchen går tiden ut.

– När sedan domslutet kommer så åker Armans arm upp och han har vunnit. Och ni skulle ha hört jublet, woooooooow, säger Paulo till den intensivt lyssnande publiken. 15 000 svenskar hade åkt till Lubeck för att se mig att få stryk, mitt eget folk, säger han.

 

Publiken lyssnar noga när Paulo Roberto ger sina bästa råd för att bli en framgångsrik företagare. Foto Peter Ahlborg

Publiken lyssnar noga när Paulo Roberto ger sina bästa råd för att bli en framgångsrik företagare. Foto: Peter Ahlborg

 

Medverkat i många TV-produktioner
Men bättre tider skulle komma. Efter en avslutat boxningskarriär hade han en del kontakter inom massmedia vilket han drog fördel av.

Roberto har medverkat i ett antal TV-produktioner, bland annat sedan år 2007 som expertkommentator för TV4 Sports. Han har varit resereporter i TV4 Plus och När & fjärran och medverkat i Let´s Dance och Time out.

Paolo Roberto förekommer även i boken i Stieg Larssons Millenniumserie, ”Flickan som lekte med elden”.

Han har även varit programledare för tv-programmet Expedition Robinson under ett par säsonger. Under hösten 2008 ledde Roberto matlagningsserien ”Primo Paolo”, där han i tio delar lagade mat tillsammans med sina släktingar i södra Italien.

 

Böckerna säljer som smör
I samma veva börjar han att släppa matlagningsböcker i eget namn.

– Jag har sålt 300 000 böcker och det är jag väldigt stolt över, säger Paulo.

Första boken hette ”Mina fastrars mat” som kom ut 2007. Paulo började även ge ut böcker om hur han tränar och håller sig i form. Andra boken heter ”Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto”.

Paulo berättar en sorglig nyhet för mig under föredraget.

– Vet ni att svenska ungdomar är näst lyckligast i världen när de är 8 år. När de är 15 år så är de mest olyckligaste i världen, säger han.

Skrämmande fakta!

 

Paulo Roberto tillsammans med en tjej som vann en privat kvart tillsammans med Paulo Roberto där han ger sina bästa råd för att lyckas som företagare. Foto: Peter Ahlborg

Paulo Roberto tillsammans med en tjej som vann en privat kvart tillsammans med Paulo Roberto där han ger sina bästa råd för att lyckas som företagare. Foto: Peter Ahlborg

 

Alla kvinnor vackra
Vad kan det bero på undrar jag och får svaret under föreläsningen.

En vanlig ungdom exponeras för 600 kroppar per dag hur man ska se ut, säger han. Genom all reklam.

Paulo Roberto har samma filosofi som jag själv, Peter Ahlborg, att du ska vara stolt över din kropp. Det finns inget som heter perfekt. Perfekt är ett negativt ord.

-Ni ska bara veta hur oerhört vackra ni är alla snygga ungdomar. Ni är super snygga! Även killarna, även om jag inte har någon läggning till det motsatta könen. Jag ska med hjälp av mina föreläsningar och mina böcker förklara så gott jag kan att ni ska vara stolt över er själva. Jag älskar alla kvinnor. Ni är vackra på så många sätt – så all världens ord ändå skulle vara svårt för att få detta fenomen beskrivet – kvinnans skönhet – men jag ska göra ett försökt i min kommande bok, säger Peter Ahlborg.

 

Visa medkänsla
Paulo Roberto menar att vi människor måste bli mer empatiska och bry oss om varandra mer, inte minst våra nära släktingar.

– Var fjärde människa som dör på sjukhus dör ensam. Det är inte värdigt i ett land som Sverige. Så ring farmor och gör henne lycklig, uppmanar Paolo Roberto åskådarna i publiken.

Paulo Roberto kommer även in på träningsbiten:

– Svensken är ett av de folk som rör på sig minst i hela världen. Bara 5 procent får upp pulsen rejält under 30 minuter per dag. Hälften är överviktiga och dagen ungdomar har sämre kondition än någonsin, detta kommer få stora konsekvenser för samhället i framtiden, säger Paulo.

Ut och träna uppmanar Paolo Roberto svenska folket.

 

Ungdomarna försummar sina liv
Paulo ger också en känga till dagens ungdomar att de försummar sina liv genom att under 5 timmar per dag vara inne på Facebook och se på TV.

– När ni är i min ålder och gör en tillbaka blick på ert liv vad du gjorde – så kommer du komma fram till att när jag var ung så var jag inne på Facebook, istället för att förverkliga dig själv som människa, säger Paulo.

Peter Ahlborg träffade Paulo Roberto efter hans föreläsning och ger honom beröm om hans livserfarenheter och att Paulo har lyckats i livet, inte bara i boxningsringen utan även som entreprenör.

 

 

 

”Selfie” med tummen upp
Paulo blev glad för att höra de positiva orden. Jag förklarar att jag själv håller föredrag om mitt liv och om hur jag ”förvandlar motgång till framgång”. Vi tar en selfie och Paulo Roberto gör tummen upp när vi tar bilden.

Vi hinner dessvärre bara småprata kort Paulo och jag eftersom jag själv Peter Ahlborg har ett bokat möte strax efter med Mats Qviberg, finansmannen och miljardären vars aktier gick upp 40 procent under 2015. Hur mycket gick dina aktier upp? Det mötet med Mats Qviberg kan du läsa om här:

http://fyfanvadjaghatarsoc.se/goteborg/peter-ahlborg-traffar-miljardaren-och-finansmannen-mats-qviberg-vars-aktier-nadde-nya-hojder-under-2015

Jag tackar Paulo Roberto för den personliga och upplysande föreläsningen! Jag ser fram emot ett möte så kan vi diskutera några affärsidéer som jag skulle vilja presentera för dig Paulo.

Mod och tålamod kommer du lång med – kära läsare – glöm aldrig det!

Av Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter