Peter Ahlborg fick lyssna på låtarna i Melodifestivalen

Peter Ahlborg fick en förhandslyssning på låtarna som ska tävla i Melodifestivalen 2017. "Många intressanta bidrag och Melodifestivalen har hängt med i den nya musikens sound, det gillar jag", säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg fick en förhandslyssning på låtarna som ska tävla i Melodifestivalen 2017. ”Många intressanta bidrag och Melodifestivalen har hängt med i den nya musikens sound, det gillar jag”, säger Peter Ahlborg.

 

Låtarna i Melodifestivalen har flera intressanta artister och tre nykomlingar.

-Jag tror vi kommer få se en ny musikstjärna födas här i Göteborg, säger Peter Ahlborg.

Låtarna i Melodifestivalen deltävling 1:

1. Boris René – Her Kiss
Låtskrivare: Tim Larsson, Tobias Lundgren

Bra drag i början av låten, man vaknar till. Dock är refrängen inte lika kraftfull som förra gången Boris René tävlade med låten ”Put Your Love On Me i Melodifestivalen 2016. Men jag ser ändå fram emot att se Boris René på scenen med sin storslagna utstrålning.

2. Adrijana – Amare
Låtskrivare: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi

Tung industrirock blandat med rap från Adrijana. Låter lite grumligt till en början – men det är nytt sound för Mello – och jag älskar detta sound! Jag vill inte att denna låt ska ta slut. Ett extra plus till Adrijana att hon sjunger på svenska. Adrijana kan vara första deltävlingens första underdog som ska bli mycket intressant att följa.

3. Dinah Nah – One More Night
Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, dr alban

Låtskrivar veteranerna Thomas G:son och Jimmy Jansson har fått till en kraftfull refräng med ”One More Night” i denna härliga upptempolåt. Med denna låten blir det fart på diskoteken på nätterna. Härligt mellanspel innan refrängen sätter igång igen. Starkast av de tre första bidragen. Jag vill höra låten ”One More Night – en gång till och en gång till!

4. De Vet Du – Road Trip
Låtskrivare: Johan Gunterberg, Christopher Martland

Låten börjar med ett motor ljud från en bil som startar. Nu blir det tutta och köra för de populära Youtube stjärnorna i De Vet Du. Låten har associationer om Markoolios låt ”Vi drar till fjällen”. Du känner igen De Vet Du på deras karaktäristiska sound och glada låtar, så även denna gången i låten Road Trip. Syntarna sitter där, känslan sitter där.

Refrängen lyder:

”Vi ska vi ska på roadtrip
Åååååå eee-oh
Yea-eah hey

Roadtrip

I kväll kan allting förändras för oss
I kväll ska vi på roadtrip eeh-ooh.”

Ikväll kan allt förändras för oss, sjunger de glada killarna i De Vet Du. Joo, så kommer det bli. De tar den enkla vägen med en oktav sänkning innan refrängen sätter igång igen. Men det räcker. De Vet Du – ska till final inte minst för att många barn kommer uppskatta och upptäcka dessa redan kända Youtube fenomen.

5. Charlotte Perrelli – Mitt liv
Låtskrivare: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund

Charlotte Perrelli är en av de främsta artisterna i Melodifestivalen genom tiderna. I låten ”Mitt liv” kommer vi upptäcka en nu sida av Perrelli.

Lugn vacker låt med piano och stålsträngad gitarr kompad av en mindre ensambell på Cello och fiol Underbart vackert bidrag. Bäst är att Charlotte Perrellis vackra röst kommer till sin fulla rätt – och hennes starka budskap i texten till låten Mitt liv.
”Jag vaknar med en känsla utav oro
för dom pratar om hur jag ser ut

Men vem ger dom rätten att döma
jag önskar att det får ett slut”

Och lite längre ner i låten:
”Lever starkt
tar nya tag

Jag önskar att alla kunde se det
men allt är inte självklart
det krävs mod för mig varje dag”

Känslosam text som handlar om hennes liv. Orden kommer säkert från Charlotte Perrelli hjärta. Jag är dock osäker om denna låten är tillräckligt kraftfullt för att gå direkt till final. Men en oerhört vacker ballad är det!

6. Ace Wilder – Wild Child
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder

Även om du älskar Ace Wilder sedan tidigare eller inte – så kommer du gilla denna partylåt. Låten växer redan efter att jag har hört refrängen andra gången. Det blir en ”wild” och händelserik vecka för Ace Wilder. Jag tror denna går till direkt till final. Man blir glad och får energi av låten. Jag behöver ingen alkohol för att bli vild och energiskt när jag lyssnar på låtskrivarna Peter Boströms, Thomas G:son och Ace Wilders låt – Wild Child. Jag kommer bli vild ändå på dansgolvet! L

7. Nano – Hold On
Låtskrivare: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin,

David Francis Jackson

Låten träffar mitt hjärta och hjärna första sekunden jag hör introt i denna låt. Sedan är man fast. Låten håller ett grepp om dig och din själ. Jag tror en ny Melodifestival stjärna skapas här. Det är debutanten Nano värld – inte minst för att han tidigare i livet har haft många motgångar i sitt liv. Låten börjar med lite distat piano . Jag och du och alla andra kommer ryckas med i låten. Den har en intressant refräng med trumpeter och magisk röst och refräng. Låten påminner lite sound mässigt om countrystjärnan Johnny Cash tolkning av låten ”Heart”.

Denna låten är magisk, kan vara största överraskningen i Melodifestivalen under första veckan från nykomlingen Nano. Jag tror vi ser en ny stjärna föddas här.

– Nu ser jag fram emot att ta del av de många intressanta artisterna i första deltävlingen – och se dem live till den fascinerande scenen som ska vara något speciellt denna gången i Melodifestivalen. När är vi på gång – på allvar, säger Peter Ahlborg.
Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter