Peter Ahlborg förhandslyssnade på Melodifestival-låtarna i Göteborg

Peter Ahlborg fick en förhandslyssning på Melodifestival låtarna som tävlar i Göteborg den 10 februari 2018. ”Mimi Werners låt ”Soungburning” är en kraftfull låt som jag tror kan överraska, säger Peter Ahlborg. Foto: Privat

Peter Ahlborg fick en förhandslyssning på Melodifestival låtarna som tävlar i Göteborg den 10 februari 2018. ”Mimi Werners låt ”Soungburning” är en kraftfull låt som jag tror kan överraska, säger Peter Ahlborg. Foto: Privat

Peter Ahlborg förhandslyssnade på Melodifestivalens tävlingsbidrag från Göteborg. Här är hans åsikter om låtarna.

– Den internationellt kända sångaren Margaret kommer få ytterligare framgång. Och den svenska artisten Mimi Werner har den bästa låten av alla i Melodifestivalen i Göteborg. Hoppas svenska folket upptäcker det, säger Peter Ahlborg i en kommentar.

Har precis lyssnat två gånger på Melodifestivalens bidrag som ska tävla i Göteborg lördagen den 10 februari 2018 i Scandinavium. Lyssningen ägde rum för inbjuden press på hotell Elite Park Aveny i Göteborg. Här är mina kommentarer om låtarna i den låtordning de ska tävla i på lördag i deltävling 2 från Göteborg i Melodifestivalen.

Nr: 1. Samir & Viktor. ”Shuffla”
Man känner igen Samir & Viktors låtar på en gång. Så även denna gång. De slagkraftiga melodierna och de igenkännande rösterna från de populära herrarna Samir & Viktor finns även här i denna partydänga ”Shuffla”.

Detta är en festlåt som har stor potential och som alla fans av Samir & Viktor kommer att känna igen sig i. Här kommer det bli drag i stugorna när denna låt kommer ut, det är jag helt säker på. ”Nu ska vi shakea fett. Det värsta som dom sett”, så lyder texten och jag kan inte bärga mig för att höra denna låt med exalterande dans från Samir & Viktor.

Saxofonen är med precis som i låten ”Saxofucking”. De sjunger inte bäst – men refrängen är bäst.


Nr: 2. Ida Redig. ”Alllting som vi sa”
Modernt tonårs-popsound i en halvlugn låt – till en början. Sedan sätter låten igång och den växer för varje trumslag. Texten är bäst. Refrängen lyder: ”Allting som jag sa till dig, kommer alltid finnas kvar för mig. Allt jag hör är bara orden från igår, kommer aldrig sakta ner, kommer aldrig gå”!

Göteborgstjejen Ida Redig tävlar på hemmaplan. Men låten har potential att bli en framgång hos de unga tjejerna som älskar Håkan Hellström. Dock svårt att ta ställning hur låten kommer att placera sig på lördag.

 

Nr: 3. Jonas Gardell. ”Det finns en väg”
Lugn ballad med piano, stråkar och gitarr. Snyggt. Man ska ta texten på stort allvar. Den handlar om de många motgångar och bakslag Jonas Gardell har haft i sitt liv, att han själsligt har mått mycket dåligt i sitt liv.

Låten handlar om att det finns en väg ut ur skam. Om nån som finns kvar. Någon som vakar någon som ser. Och som säger du är inte ensam mer.

Kraftfull avslutning – och låten har chans att gå till andra chansen eller att komma sist. Men jag hoppas verkligen svenska folket inser storheten i denna text och kraftfulla avslutning. Det är Jonas Gardell värd som vågar öppna sitt hjärta i denna personliga text.

 

Inbjuden press fick förhandslyssna på Melodifestivalens låt bidrag på Elite Park Aveny hotell i Göteborg. Låtarna ska tävla i Göteborg den 10 februari 2018 i Scandinavium. Foto: Peter Ahlborg

Inbjuden press fick förhandslyssna på Melodifestivalens låtbidrag på Elite Park Aveny hotell i Göteborg. Låtarna ska tävla i Göteborg den 10 februari 2018 i Scandinavium. Foto: Peter Ahlborg

 

Nr: 4 Margaret. ”In my cabana”
Modernt sound för dansgolvet. Och här svänger det redan från början om den internationellt kända Polska artisten Margaret. Refrängen lyder:” Let´s go ape in my cabana. We gon party til manana. Lets go ape in my cabana. And you can dance with me”.

Joo, tack jag tar gärna en dans med Margaret till denna låt. Margaret kommer att gå långt med denna låt – säkert till final.

 

Nr: 5 Stiko Per Larsson. ”Titta vi flyger”
Jag har alltid älskar när människor sjunger på svenska. Så även denna gång. Det svänger här. ”Titta vi flyger älskling Åååååååh. Du är med mig i motvind och tvivel älskling i våra ups and downs. Och dom säger allting är så svårt. Titta vi flyger ändå”. Låten påminner lite om Peps Persson. ”Det är ok att vara svag” är den bästa textraden i denna låt och hittills i Melodifestivalen. Låten kan överraska den gick ju vidare av alla bidrag som tävlade i Sveriges Radio, till Melodifestivalen.

 

6. Mimi Werner. ”Soungburning”
Känner att jag gillar denna enkla pop och rocklåt, mest av alla bidragen. Det svänger och jag vill höra mer. Jag tror att låten kan överraska och gå till andra chansen – men helst till final på en gång. Dessutom bra sång från Mimi Werner. Snygg början och snygg medley med virveltrumma innan låten drar igång igen. Bra låt som jag önskar svenska folket upptäcker, inte minst den härliga artisten Mimi Werner.

 

7 LIAMOO. ”Last breath”
Låten ”Last breath” påminner om modern rap och låter lite som Petter, fast med engelsk text. LIAMOO sjunger bra. Men jag saknar den rätta kraftfulla melodin i versen och refrängen för att det ska bli en riktig hit i mina öron. Men ungdomarna kommer nog falla för denna låt. Jag hade dock förväntat mig mer av LIAMOO och denna låt. Men går nog till final då många ungdomstjejer kommer kära ner sig i låten – och i LIAMOO.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter