Peter Ahlborg ger en varm kram till polisen

 Peter Ahlborg tillsammans med två poliser som han träffar den 1 december 2015 på centralstationen i Göteborg. - Jag går fram och ger polisen beröm så ofta jag kan. De är verkligen värda en stor eloge, då polisen har ett hårt jobb och små resurser i dagens allt mer hårda samhälle. Jag önskar jag får chansen att hålla föredrag hos polisen och träffa rikspolischefen Dan Eliasson, så jag kan berätta om mitt liv och mina bästa råd, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg tillsammans med två poliser som han träffar den 1 december 2015 på central-stationen i Göteborg. – Jag går fram och ger polisen beröm så ofta jag kan. De är verkligen värda en stor eloge, då polisen har ett hårt jobb och små resurser i dagens allt mer hårda samhälle. Jag önskar jag får chansen att hålla föredrag hos polisen och träffa rikspolischefen Dan Eliasson, så jag kan berätta om mitt liv och mina bästa råd, säger Peter Ahlborg.

 

Peter Ahlborg tillsammans med två poliser på Göteborgs centralstation den 1 december 2015.

– Jag går fram så ofta jag kan till polisen och tar i hand och ger dem beröm för deras storslagna jobb de gör. Jag vet hur mycket de har att göra, hur underbemannade de är – hur hårt jobb de har. Polisen har ett stort tålamod mer än många människor förstår, därför är varje polis i Sverige värd en stor eloge, säger Peter Ahlborg.

Många poliser i Göteborgs-området känner igen Peter, de har bra koll på samhället menar han.

 
– De känner igen mig från bland annat artiklar i GP och från Sveriges Radio och vet att jag varit hemlös och att jag har en dotter. Jag blir lika förvånad varje gång att de känner till det, säger Peter Ahlborg.

 

Husrannsakan hemma hos Peter
Förr när Peter var ungdom och bodde i Norrköping var han också känd av polisen när han var ungdomsbrottsling.
– Men efter att polisen gjort en husrannsakan hemma hos mig och hittat mängder med stöldgods, vilket slutade med att jag fick tillbringa några nätter hos polisen så insåg jag vad jag hade ställt till med. Då slutade jag sakta med brott, säger Peter Ahlborg.
Sedan mer än 20 år tillbaka är Peter Ahlborg en laglydig medborgare.

 
– Det känns bra för själen och är den bästa huvudkudde du kan ha, att du har ett rent samvete, säger Peter Ahlborg.

 

Vill föreläsa hos polisen
Peter berättar att han alltid haft ett gott öga till polisen.

– Jag har aldrig blivit dåligt behandlad av dem. Jag har respekterat dem och de har respekterat mig.

Jag drömmer om att få föreläsa hos polisen när de har ett stort möte. Det skulle vara en intressant erfarenhet både för mig och polisen om jag fick berätta om mitt liv och mina livserfarenheter och lösningar jag har för att få ett bättre samhälle, säger Peter.

-Jag väntar på att rikspolischefen Dan Eliasson hör av sig till mig så ska jag ge honom mina bästa råd. Det behöver han nu mer än någonsin i dagens hårda samhälle, säger Peter Ahlborg i positiva ordalag.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter