Peter Ahlborg träffar Benny Andersson i ABBA på gatan i centrala Göteborg

Peter Ahlborg blev mycket förvånad och lycklig när han sprang på sin sin stora idol Benny Andersson från ABBA, helt oväntat, i Göteborg utanför krogen Gamle Port den 5 november 2013, där Peter strax innan hade uppträtt. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg blev mycket förvånad och lycklig när han sprang på sin sin stora idol Benny Andersson från ABBA, helt oväntat, i Göteborg utanför krogen Gamle Port den 5 november 2013, där Peter strax innan hade uppträtt. Foto: Charlie Källberg

 

Wow!!! Träffade på ABBA – Benny Andersson i går efter jag spelat på Gamle Port! – Man tror knappt att det är sant! (Denna artikel publicerades på Peter Ahlborg Facebook-sida den 6 november 2013).

– Jag som bara för ett par dagar sedan drömde om, och fantisera om att jag skulle träffa ABBA och presentera mina musikprojekt för dem. Så ett par dagar senare ser jag Benny Andersson livs levande på gatan gå med några vänner när jag går ut från krogen. Snacka om att man kan styra sina drömmar, säger Peter Ahlborg!

Till en början ville Benny knappt stanna, men när jag berättade att jag har gjort en låt tillsammans med Janne Schaffer. (Janne Schaffer har lagt på gitarr på hela 55 av ABBAs 110 låtar som de har släppt!) – så stannade han och lyssnade på mig!
 

Vill göra musik tillsammans med ABBA
Jag berättade att jag har gjort en låt som heter ”Fy fan vad jag hatar soc” och att Janne Schaffer har lagt på värsta gitarrsolot på den – och att jag tror att låten kommer bli en stor hit över hela Sverige!

Benny frågade mig hur spelningen på krogen hade gått?

– Joo tack, det gick jättebra – jag gav allt, förklarade jag till min stora idol Benny Andersson som jag nu stod och diskuterade mina drömmar med.

– Nu när jag har träffat honom går det lättare nästa gång att på allvar presentera mina musikprojekt för honom. Min producent till låten ”Fy fan vad jag hatar soc” känner det gänget – så det vore inte helt omöjligt att göra något tillsammans i musikväg tillsammans med ABBA-medlemmarna framöver. Den dagen drömmer jag om, säger Peter Ahlborg.
 

Peter kände sig rörd
Jag avlutade samtalet med att personligen tacka Benny för alla fantastiska låtar som han har gjort tillsammans med ABBA.

– Tack själv ska du ha, sa Benny. Och fortsatte, hälsa Janne, sa han innan han fortsatte promenaden i den mörka disiga natten. Jag kände mig rörd och fick enormt med energi efteråt! En fantastisk kväll att minnas!

– ABBA har gjort så många underbart vackra och slagkraftiga låtar – så här kommer bara en i raden av de många samlings skivor, med de bästa låtarna, som jag älskar att lyssna på, säger Peter Ahlborg.

Här kan du lyssna på samlingsskivan ABBA Gold med alla deras hits:

Det var så här allt började. När ABBA vann Eurovision Song Contest i Brighton, England 1974 med låten ”Waterloo”. Den kan du lyssna på här:


 

Här är ABBA på sin topp av sin karriär när det råder hysteri runt gruppen när de besöker Australien 1977:

 

Sverige ett musikaliskt under
Om jag bara får välja en låt som jag älskar mest med ABBA. Jag tycker inte om att säga det – eftersom de har gjort så många fantastiska låtar, så väljer jag SOS den är helt magisk, med underbar stämsång. Den kan du lyssna på här:

 

Tack ABBA för alla era fantastiska låtar. Ni är en av musikhistoriens främsta musikgrupper genom tiderna. Bäst av allt att ni kommer från Sverige. Det är ni som var med och skapade och öppnade dörrarna för andra artister – det numera musikaliska undret som Sverige är som land inom musikbranschen, världen över.

Och jag ska utöka denna listan med ett namn ”Peter Ahlborg”, Tack återigen ABBA för alla era låtar.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter