Peter spelar på gatan under Gothia Cup

Peter Ahlborg spelar på gatan vid NKs entre i centrala Göteborg den 14 juli 2015. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg spelar på gatan vid NKs entre i centrala Göteborg den 14 juli 2015. Foto: Charlie Källberg

 

Peter Ahlborg spelade på gatan i Göteborg under Gothia Cup, den 14 juli 2015. Min gode vän Charlie Källberg hängde med och dokumenterade mina uppträdanden. Bäst var det när jag spelade utanför Liseberg när ett par tusen människor stannade till och lyssnade på mig under några timmar. Det var många ungdomar som lyssna eftersom det var fotbolls-turneringen Gothia Cup i Göteborg.
Spelar numera inte ofta i Göteborg men jag fick ett ryck och tänkte att jag måste spela för de många hitresta Gothia Cup-spelarna. Sagt och gjort. Jag tog min kära vagn med min gitarr och förstärkare och åkte till Göteborg. Min vän Charlie Källberg mötte upp och följde med mig under hela dagen.
Jag hann med att spela utanför NK under några timmar innan jag och min vän Charlie åt goda hamburgare i den vackra solnedgången vid avkopplande Domkyrkan.

 

Peter Ahlborg träffar på ett gäng ungdomar som medverkar på Gothia Cup 2015. De gillar hans låtar när Peter uppträddde med dem på gatan utanför Liseberg. Foto:  Charlie Källberg

Peter Ahlborg träffar på ett gäng ungdomar som medverkar på Gothia Cup 2015. De gillar hans låtar när Peter uppträdde med dem på gatan utanför Liseberg. Foto: Charlie Källberg

 

 

Lisebergspubliken fick ta del av Peters musik
Efter det så åkte vi till Liseberg där jag framförde mina låtar under ett par timmar till de många människorna som hade besökt Liseberg. Bäst av allt var de många
ungdomarna som stanna till och som kände igen mig från Idol.

 

Peter Ahlborg och Charlie utanför Liseberg. Vi hade en toppen dag med många härliga möten med många människor.

Peter Ahlborg och Charlie utanför Liseberg. Vi hade en toppen dag med många härliga möten med många människor.

Jag framförde min favoritlåt ”Fy fan vad jag hatar soc” ett par tre gånger, som jag är mest känd för efter att jag framfört den i TV-programmet Idol 2014. Och ungdomarna var inte sena med att sjunga med och digga i refrängen!!!

Du kan se ett klipp på det här:

 

 

Snart startar Peters gatuturné
På vägen hem träffade jag på min intelligenta vän Kaljju som säljer tidningen Faktum. Vi har alltid intressanta samtalsämnen när vi träffas. Vi pratade en stund innan det var dags att åka hem.

När jag satt på tåget och kopplade av i de sköna sittplatserna kände jag mig nöjd och belåten – efter den många vackra ord jag fått under dagen från så många människor som uppskatta min musik.

 

Peter Ahlborg träffar på sin vän Kalju som säljer tidningen Faktum, längst ned till vänster i bild och hans kompis - innan det är strax att åka hem med tåget.

Peter Ahlborg träffar på sin vän Kalju som säljer tidningen Faktum, längst ned till vänster i bild och hans kompis – innan det är strax att åka hem med tåget.

Snart börjar min gatuturné på allvar genom Sverige när jag inom kort släpper en CD med fyra nya låtar. Missa inte att köpa min nya CD och se mig på gatan när jag åker runt i Sverige. Mitt mål med musiken – kära vänner – är att du ska bli drogad av musikens härliga gift!

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter