Peter träffade kändiseliten efter Håkan Hellström på Ullevi

Peter Ahlborg och Markus Krunegård. Foto Charlie Källberg

Peter Ahlborg och Markus Krunegård. Foto Charlie Källberg

Peter träffade många intressanta artister efter Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Det blev årets konsert och nytt publikrekord när den hölls lördagen den 8 juni 2014.

– Jag är uppriktigt sagt ledsen att jag missade konserten. Att jag inte hade någon biljett, säger Peter. Priset för en svarta-börsen biljett låg på över 3000 kronor innan konserten, säger han. Jag ångrar mig att jag inte var ute i god tid och köpte en biljett, säger han.


Peter bevakade konserten utifrån istället

– Det var säkert ett par tretusen människor som hade samlats utanför den storslagna konserten. Det var många som inte kom in eftersom biljetterna var slut. Därför var det ovanligt många som satt i gräset och lyssnade, säger han.

Utanför Nya Ullevi när Håkan Hellström slog publikrekord. Foto: Peter Ahlborg

Utanför Nya Ullevi när Håkan Hellström slog publikrekord. Foto: Peter Ahlborg

Bra relation med Markus Krunegård
Efter den redan legendariska konserten träffade Peter på många av Sveriges elitmusik, under tiden han vänta på kvällens stjärna ”Håkan”.
– Jag fick en bra relation med Markus Krunegård. Han var en god lyssnare och blev jätteglad när han fick höra att jag var musiker och att jag kom från Norrköping, berättar Peter. Vilka band spelade du i, frågade Krunegård mig?

– Inga kända direkt, jag spelade mest med lokala rockband i ungdomen med inslag av punk, vi blev inte direkt kända även om vi gjorde uppemot 10 konserter, berättade jag för Markus.


Rejält handslag

Peter tog även tillfället i akt att berätta om sitt tragiska livsöde, att han tvingats flyttat runt på 25 olika ställen på sju år och att han har gjort en låt som heter: ”Fy fan vad jag hatar soc”, med Janne Schaffer på gitarr. Då sken Krunegård upp och blev ännu mer intresserad av mitt liv.

– Innan vi skildes åt fick jag en stor kram och ett rejält handslag av Marcus. Nu hoppas jag att jag får en intervju med honom för tidningen Faktum. Det skulle även vara kul att skriva en låt tillsammans med honom. En låt om Norrköping, eftersom vi båda kommer därifrån, skrattar Peter. Jag har skrivit till honom men inte fått något svar än, förklarar han.


Kronér tog fram sin gitarr

Peter träffade även på Lasse Kronér efter konserten. Han var glad i hågen och tog fram sin gitarr som han hade med sig och spelade upp några låtar live för sin nyfunna vän Aftonbladets reporter Fredrik Virtanen – som var mer än i toppform efter konserten – ja rent av hade lite svårt med balansen om man säger så…
Peter pratade med Kronér och gjorde även reklam för sin nya låt ”Fy fan vad jag hatar soc”. Peter berättade även för honom att Janne Schaffer medverkar på låten.
– Janne är en mycket trevlig påg, en jättehärlig kille, sa Kronér om Janne Schaffer.


Nära att Kronér satte mig på pottan

Efter det blev Peter förvånad över Kroners goda minne.
– Han frågade mig när vi träffades senast. Det var när jag tog bilder på dig när du blev ”årets Göteborgare”, sa jag. Och kommer du ihåg när vi träffades innan det, fråga han mig?

Oki, nu var det nära att du satte mig på pottan, han jag tänka innan jag kom på att jag för två år sedan gjorde en TV-inspelning med Kronér under Göteborgskalaset, när han gjorde en hyllningskonsert till Lasse Brandeby som strax innan hade avlidit.

– Lasse Brandeby var en av min allra bästa vänner. Vi pratade i telefon varje dag, jag saknar honom så mycket, sa Kronér om sin goda vän vid det tillfället.

Peter Ahlborg och Veronica Maggio. Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg och Veronica Maggio. Foto: Charlie Källberg

Fick stor kram av Maggio
Peter träffade även på Veronica Maggio. Hon var en god lyssnare och en lugn tjej. Peter förklarar att han gav sitt visitkort till Veronica samtidigt som han berätta om sin nya soc-låt även för henne – denna stjärnspäckade kväll med så många kändisar.
– Jag gav henne beröm och sa att hon har en fantastik röst, och att hennes låtar är nyskapande. Jag gav henne en stor kram och fick en lika stor tillbaka. Innan hon skulle gå passa jag på att säga till henne att allt är möjligt i livet. Alla drömmar kan du förverkliga. Det är du ett stort bevis på, sa jag till Maggio. Hon blev jätte glad.
Efter det åkte vidare till efterfest med Markus Krunegård och de andra till krogen Le Pain Francais på Avenyn.

Charlie Källberg och Veronica Maggio. Foto: Peter Ahlborg

Charlie Källberg och Veronica Maggio. Foto: Peter Ahlborg

Konserten kommer bli ihågkommen
Peter hann även träffa göteborgaren Tomas Von Brömssen. Vad hade han att säga om den storslagna konserten, den magiska kvällen då även Tomas var uppe på scenen under någon låt och stoltserade med sina klarinettkunskaper inför rekordpubliken 69 349 personer.
– Det var verkligen en magisk kväll. Håkan gjorde sitt livs konsert, den kommer verkligen bli ihågkommen länge, länge, sa han.

Trubaduren Stefan Andersson tyckte att det var en magisk kväll. Han berättade även att han var tacksam för framgången med den hyllade krogshowen ”Made in China”. För undertecknad berättade han att han har 15 konserter inbokade i sommar med föreställningen “No 90 Kleist”. Den handlar om fångarna och soldaterna på Carlstens fästning på Marstrand under 1600 – 1800-talet.

– Att bli dömd till Marstrandsarbete var det tyngsta straffet som utdelades i Sverige – kom man dit som fånge kom man knappast därifrån med livet i behåll, sa han.


Bevakade svart mercedes

Men jag och min vän Charlie Källberg var rädd för att Håkan skulle åka iväg med en privat bil eftersom han ännu nu flera timmar efter konserten inte syntes till. Vi visste att vissa stjärnor gör så. De öppnar stängslet som en grind och åker iväg i en privat bil efter att de har gått ut bakvägen från Ullevi, så de slipper gå ut och träffa folkmassan.

Vi hade bevakning på en svart mercedes-bil som vi misstänkte att han åkte i som stod parkerad innanför stängslet. Värst var att det var 200 meter från det stället och huvudingången där kändisarna kom ut från på röda mattan. Så vi kunde ju inte vara på samma ställe samtidigt. Och han kunde ju komma ut här vid huvudingången eller ta bilen som stod innanför stängslet som vi misstänkte.

På plats: Charlie Källberg och Peter Ahlborg. Foto: Privat

På plats: Charlie Källberg och Peter Ahlborg. Foto: Privat

Smet iväg i svart Mercedes
Vi stod och väntade fram till kl. 02 på natten när min vän Charlie fick tag i en kompis som hade jobbat som scenarbetare under kvällen. Min vän brukar också hjälpa till som scenarbetare på de stora konserterna, så han kände scenarbetaren. Så vi frågade om Håkan var kvar.

– Nej, han har åkt tyvärr, sa han. Vi insåg vårt stora dilemma att vi inte bevakade bilen bättre som han nu hade åkt iväg i. Hade vi varit på det andra stället då hade vi varit ensamma i Sverige om att träffa och ta bilder på Håkan, eftersom övrig press inte kände till att han kanske skulle åka iväg bakvägen med den bilen.

Alltid lär man sig något. Trots att jag inte var inne på konserten så var det en väldigt speciell kväll, säger Peter. Jag säger som övriga personer jag pratat med som var inne på konserten. Den var en magisk, fantastisk kväll, synd bara att jag inte var där inne bland alla fans och rekordpubliken, men jag fick göra ett reportage om att jag och min vän var på plats där det händer.

– Nästa gång kan det bara bli bättre. Jobbar på för att få till en intervju med Håkan, säger Peter.

Peter Ahlborg och några glada sjömän utanför Håkan Hellströms spelning. Foto: Charlie Källberg.

Peter Ahlborg och några glada sjömän utanför Håkan Hellströms spelning. Foto: Charlie Källberg.

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter