Statsminister Stefan Löfven besökte Göteborg och Nordstan

Stefan Löfven besökte köpcentret Nordstan i Göteborg 5 april 2017 för att få information om den ökade problematiken med brottslighet i området – och vad vilka åtgärder som bör vidtas. Här syns statsministern tillsammans med kommunstyrelsen ordförande Ann-Sofie Hermansson. Foto: Peter Ahlborg

Stefan Löfven besökte köpcentret Nordstan i Göteborg 5 april 2017 för att få information om den ökade problematiken med brottslighet i området – och vad vilka åtgärder som bör vidtas. Här syns statsministern tillsammans med kommunstyrelsen ordförande Ann-Sofie Hermansson. Foto: Peter Ahlborg

 

Igår gjorde statsminister Stefan Löfven ett oväntat besök i centrala Göteborg. Han besökte Nordstan för att ta del av trygghetsarbetet i området.

– Jag blev mycket förvånad när jag fick reda på att statsministern var på besök i centrala Göteborg. Jag upptäckte det när jag gick genom Nordstan och säg en massa poliser överallt, säger Peter Ahlborg.

Igår, onsdag den 5 april besökte statsminister Stefan Löfven Göteborg och köpcenteret Nordstan. Statsministern besökte köpcentrummet för att ta del av trygghetsarbetet i området. Fokus låg på hur man ska komma till rätt med den ökade brottsligheten i området, med bland annat stölder och våldsbrott. Fler människor upplever mindre trygghet i området, inte minst på kvällstid.

 
Här kan du se när stadsminister Stefan Löfven besöker Nordstan 5 april 2017:
https://www.youtube.com/watch?v=r9_e5uMLWng&feature=youtu.be

Stefan Löfven besöker köpcentrumet Nordstan
Klockan 13.30 påbörjade statsministern sin rundvandring omkring Nordstan. Under drygt en timme tågade statsminister Stefan Löfven tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, representanter från socialtjänsten och polisen för att få en inblick hur läget är i och omkring i Nordstan – och vad som bör göras för att komma till rätta med problemen.

Jag själv var på väg till Faktums kontor för att diskutera två kommande artiklar i tidningen Faktum tillsammans med chefredaktören Sarah Britz. Jag gick igenom Nordstan när jag upptäckte att det var poliser utplacerade på flera platser runt Nordstan. Jag gick fram och frågade polisen vad det är som händer? Då berättade de att statsminister Stefan Löfven besöker Nordstan.

När jag upptäckte det så var statsministern och pratade med Nordstans styrelse, om hur läget är runt Nordstan med ökad kriminalitet senaste åren.


Löfven tackade polisen
Strax innan kl 15.00 så kom statsministern ut tillsammans med bland annat kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson. De såg glada och avslappnade ut när de gick med raska steg mot de väntande bilarna utanför, omringade av säkerhetsvakter och poliser.

Undertecknad filmade och fotograferade statsministerns väg till bilen.

När Stefan Löfven kom ut från Nordstan så frågade jag snabbt om jag kunde få en kommentar av statsministern om vad som har hänt?

– Det är ingen presskonferens nu, sa Stefan till mig, samtidigt som han tackade och tog i hand av de fyra poliser som hade bevakat honom under besöket.

Sedan gick Löfven vidare mot bilen och åkte vidare till Hisingen. Där väntade ett möte med personal och deltagare för Kompetenscentrum på Hisingen.

Visserligen kom jag sent till Nordstan. Men jag visste ju inte om detta. Som dokumentärfilmare blir man aldrig nöjd. Det hade visserligen verkligen varit coolt att vara med när Stefan gick omkring i centrala Göteborg. Men om ett par dagar får jag chansen att förhoppningsvis få några ord med statsministern Stefan Löfven.

Jag kommer att bevaka Socialdemokraternas kongress som håller på i fem dagar på Svenska Mässan i Göteborg 8 till 12 april.

Peter Ahlborg

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter