Välkomstfesten till Melodifestivalen kom av sig efter diskningen av Anna Book

Mimi Werner och hennes låtskrivare tillsammans på välkomstfesten i går kväll för Melodifestivalen på Elite Plaza. Peter förklarade att han gillar deras låt "Aint No Good". Mimi hade sin kära papegoja med sig under hela kvällen, en fin kopia av en riktig.

Mimi Werner och hennes låtskrivare tillsammans på välkomstfesten i går kväll för Melodifestivalen på Elite Plaza. Peter förklarade att han gillar deras låt ”Aint No Good”. Mimi hade sin kära papegoja med sig under hela kvällen, en fin kopia av en riktig.

 

Det väntade välkomstfesten till Melodifestivalen för artister, låtskrivare kulturpersonligheter, kom av sig lite när det uppmärksammades att Anna Books bidrag ”Himmel för två” hade diskvalificerats. Men på lördag kommer revanschen för de artister kulturmänniskor som vill festa loss när den stora efterfesten äger rum.

Strax efter kl 20 00 höll Christer Björkman en kort presskonferens där han berättade att Anna Books låt blivit diskvalificerad. Då fick vi journalister annat att göra än att delta lite i de stora festligheter i god mat och dryck som erbjuds på den eminenta invigningsfesten.

 

Ace Wilder dök upp på festen och ville inte spekulera i placering av sin låt. - Det enda jag kan säga är att jag är jättenöjd med låten och framförandet av "Don´t Worry", säger hon. Foto: Peter Ahlborg

Ace Wilder dök upp på festen och ville inte spekulera i placering av sin låt. – Det enda jag kan säga är att jag är jättenöjd med låten och framförandet av ”Don´t Worry”, säger hon. Foto: Peter Ahlborg

Rubrik Artisterna ställde upp
Den hölls i år på Elite Plaza hotel i Göteborg. Undertecknad och alla andra journalister väntade på att Anna Book skulle dyka upp. Men artisterna var vänliga och ställde upp och posera tillsamman med bland annat Expressens stora gosedjur – den maskot liknande getingen.

Undertecknad han att gå igenom och småpratade med i stort sätt alla deltagare i Melodifestivalen.

Viktor från gruppen Samir och Viktor tyckte att det var så tråkigt att Anna hade blivit diskad. Jag ska se om jag kan trösta henne genom att köpa blommor sa han.

När jag presenterade mig som allkonstnär och att jag själv gör musik och att jag gillar Samir och Viktors låtar erbjuder sig Viktor att ta en selfie tillsammans med mig. Han lånade min kamera och tog en selfie, eller blev det en groupie? Trevlig kille.

 

Viktor tar en selfie tillsammans med Peter Ahlborg, eller blev det en groupie? Foto: Viktor

Viktor tar en selfie tillsammans med Peter Ahlborg, eller blev det en groupie? Foto: Viktor

Rubrik Hemma och sover
Men dessvärre så medverkade inte Samir på välkomstfesten.

– Han är hemma och sover sa Viktor.

Men på lördag om Samir & Viktor går vidare till finalen bekräftar Viktor för undertecknad:

– Går vi vidare till Friends Arena så kommer det att bli en blöt fest på många sätt, säger Viktor med ett stort leende.

Artisten Mimi Werner hade klätt upp sig och hade en vit papegoja, som var en oerhört lik en riktig papegoja – med sig under hela kvällen vart än hon gick.

 

Peter tar en selfie tillsammans med Robin Bengtsson. Jag har fått känslor för Robin och hans låt Consellation Prize, förklarade jag, Peter Ahlborg, för Robin, som sken upp som en sol när jag förklarade det. Foto: Peter Ahlborg

Peter tar en selfie tillsammans med Robin Bengtsson. Jag har fått känslor för Robin och hans låt Consellation Prize, förklarade jag, Peter Ahlborg, för Robin, som sken upp som en sol när jag förklarade det. Foto: Peter Ahlborg

Camilla Läckberg
Även författaren Camilla Läckberg dök upp med sin man. Hon är gravid i närmare åttonde månaden och jag lyckönskar dem verkligen på alla sätt.

Ace Wilder såg ut lite som en tonårsrebell i sina kläder. Hon vill dock inte spekulera i om låten går till final eller inte.

– Jag är jätte nöjd med låten och ger allt. Jag vill inte spekulera i placering eller så, säger Ace Wilder till Peter Ahlborg.

Jag som gammalt Kiss-fan förklarade för henne att jag älskar hennes artist namn Ace Wilder, eftersom min främste förebild inom gitarrister heter just Ace Frehley.

 

Deckardrottningen Camilla Läckberg tillsammans med sin man Simon Sköld. - Camilla är höggravid och jag lyckönskar dem på alla sätt, förklarar Peter Ahlborg till undertecknade under gårdagens Melodifestival. Foto: Peter Ahlborg

Deckardrottningen Camilla Läckberg tillsammans med sin man Simon Sköld. – Camilla är höggravid och jag lyckönskar dem på alla sätt, förklarar Peter Ahlborg till undertecknade under gårdagens Melodifestival. Foto: Peter Ahlborg

Anna Book dök inte upp. Jag träffade många intressanta människor.

På lördag kväll blir det fest på riktigt – när vinnarna har presenterats i årets Melodifestival. Då blir det dubbla festligheter. Var så säker!

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter