Idag för 25 år sedan träffade Peter Kiss för första gången

Peter Ahlborg tillsammans med sina idoler Paul Stanley och Gene Simmons - hans första möte med Kiss-medlemmarna 18   september 1988.

Peter Ahlborg tillsammans med sina idoler Paul Stanley och Gene Simmons – hans första möte med Kiss-medlemmarna 18 september 1988.

Idag var på dagen exakt 25 år sedan Peter träffade sina idoler i rockgruppen Kiss. Jag kommer aldrig glömma det. Det var min lyckligaste dag i mitt liv, berättar han.

I tonåren var Peters högsta önskan att träffa Kiss personligen – så han började studera och jobbade som frilansjournalist för att få chansen att intervjua sina idoler.

– Jo, det är sant. Jag älskade Kiss så mycket så jag gjorde allt för att träffa dem. Och det gjorde jag den 18 september 1988 i Stockholm under Kiss turné runt Europa. I samband med Sverigebesöket gjorde Kiss en intervju och det var då jag hade chansen att träffa mina idoler, säger han.

Peter lyckades konstigt nog komma in på presskonferensen och satt 1,5 meter ifrån Gene Simmons under 45 minuter.


Enormt självförtroende
Jag blev djupt imponerad av Gene Simmons enorma självförtroende. Det första han gjorde när han kom in i rummet var att ställa frågor till sig själv. Do You like Sweden? Yes, I love Sweden! The girls are so beutiful here.

Det första han gjorde efter han hade satt sig i fåtöljen var att slänga upp sina boots på det fina bordet samtidigt som han satt bakåtlutad i den sköna fåtöljen och svara på frågor.

-Gene berättade att han legat med 2 700 kvinnor – samtliga var fotograferade med Polaroid-kamera. I hemmet i vardagsrummet hade Gene en hel bokhylla fylld med fotoalbum med kvinnor som han legat med…

Gene påpekade under intervjun att han vid ett tillfälle tappat bort ett fotoalbum:
– Det var en veckas skörd av kvinnor. Det var en jobbig vecka, det var 19 kvinnor, sa kvinnotjusaren Gene Simmons stolt.

Kändes som om jag var i himlen
Efter presskonferensen ställde Gene upp på några bilder med mig. Även Paul Stanley kom in i rummet som jag träffade. Det första jag lade märke till hos Paul var hans stora kärleksfull vackra ögon. De var hur snälla och trevliga som helst. Jag fick några skivor signerade och en bild på mig och Gene Simmons när han håller om mig.

Efteråt kändes det som om jag var i himmelen, drogad av adrenalin. Det kändes som om jag fick sådan energi att jag kunde hoppa upp till himlen, minns Peter, om sin då lyckligaste dag i sitt liv – när han träffade sin idoler Paul Stanley och Gene Simmons för första gången. En dag som har haft stor betydelse för mitt liv, berättar han.

Peter Ahlbrg

FacebooktwitterFacebooktwitter

1 svar på ”Idag för 25 år sedan träffade Peter Kiss för första gången

  1. Pingback: Idag för 27 år sedan träffade Peter Ahlborg Kiss - Den officiella fyfanvadjaghatarsoc.seDen officiella fyfanvadjaghatarsoc.se

Kommentarer inaktiverade.