Stort Kiss-fan i Sverige gör film om sitt liv som hemlös

Peter Ahlborg och Paul Stanley tillsamman under Kiss presskonferens i Stockholm 18 september 1988 på Sheraton Hotel.

Peter Ahlborg och Paul Stanley tillsamman under Kiss presskonferens i Stockholm 18 september 1988 på Sheraton Hotel.

Peter Ahlborg, 45, har varit Kiss-fanatiker sedan 9-års ålder. Sedan 7 år tillbaka är han till och från utan fast bostad i ett av värdens rikaste länder – Sverige.

– Utan Kiss fantastiska musik och Gene Simmons och Paul Stanleys positiva kämparglöd – som har smittat av sig till mig – så hade jag inte orkat kämpa lika länge och ihärdigt för att lyckas i livet, berättar en av Sveriges största Kiss-fans Peter Ahlborg.

Han tror filmen kommer få stor uppmärksamhet. Den kommer visa hur stor betydelse Kiss har haft för Peter i hans jobbiga liv som hemlös.

Målet är att filmen ska visas på de stora filmfestivalerna.

Under sina 7 år som hemlös Kiss-fan har Peter tvingats bo på inte mindre än sammanlagt 26 olika ställen i 6 olika städer, mestadels i Göteborg. Ofta ibland tillsammans med sin dotter Josefine, 16, på överfulla vandrarhem och i tält när det var som värst.


TV-intervjuver finns dokumenterat
I Sverige är Peter Ahlborg känd i Kiss-kretsar som ett stort Kiss-fans. Många kallar honom ”Kiss Peter”. Han har medverkat i flera TV-nyhetssändningar om sin idoldyrkan, ett tiotal tidningsartiklar och flera radiointervjuer under 30 år som hängivet Kiss-fans finns dokumenterat.

Peter har som mål att få göra en TV-intervju med Kiss som han ska ha med i filmen. Han kommer diskutera hemlösheten och hur man gör för att förverkliga sina drömmar med hårdrocksgiganterna i Kiss.

– Jag tror Kiss ställer upp på en intervju det när de själva får reda på att ett Kiss-fan håller på och gör en film om sitt liv som hemlös. Jag har ju intervjuat mina idoler förut så varför skulle det inte gå igen? När hemlösheten är ett så stort problem för många människor – även många Kiss fans, förklarar han.

 

Kiss har gett Peter självförtroende
Kiss betydde allt för Peter i tonåren men även idag. Han har varit Kiss fans sedan första gången han hörde Kiss skivan ”Alive” när han var 9 år. Att lyssna på Kiss musik ger honom styrka och energi att orka fortsätta den långa vägen att finna en egen bostad – att härda ut som hemlös.

Kiss har gett Peter bra självförtroende och en insyn i att man kan uppfylla alla sina drömmar.

– Kiss framgång är inget mirakel – alla människor kan uppfylla sina drömmar och få samma framgång som Kiss – bara man har bestämt sig för att lyckas, och har en plan för hur du ska göra, säger han. Och det hade Kiss onekligen när de starta för 40 år sedan, berättar han.

– Under min tonårs tid så vakna jag med Kiss, drömde om Kiss och sov med Kiss, mins Peter. Mitt pojkrum var tapetserat med Kiss-planscher överallt. Jag hade till och med planscher i taket och på golvet. Det gick till och med att gå på planscherna eftersom Jag hade en genomskinlig hårdplast som skydd för planscherna.


Filmen berör
Överallt har han haft med sig sin videokamera för att dokumentera det hårda livet av att tvingas flytta runt hela tiden utan fast förankring i livet. De senaste sju åren har han filmat runt 300 timmar, ett material som ett produktionsbolag i Sverige nu fått upp ögonen för.

Filmen är oerhört känslosam och man kan inte undgå att bli berörd när man ser Peters långa kamp för att finna en bostad och hur jobbigt det måste vara att tvingas flytta runt hela tiden och aldrig få någon lugn och ro i själen.


Problemen började efter separationen
Peters problem började för 7 år sedan när han separerade från sin förra fru och skulle finna en egen lägenhet. Men då hade Peter en betalningsanmärkning och då är det nästintill omöjligt att få en egen lägenhet.

– Nu är betalningsanmärkningen borta men det är nästan lika svårt att få lägenhet ändå, suckar han. Eftersom han många gånger saknat fast jobb.

– Bostadsmarknaden är ju helt sjuk i detta landet, konstaterar han. Varför inte politikerna lyfter frågan om att bygga mer lägenheter – som är grundproblemet – är för mig oförståeligt. Alla i samhället ser problemen med för lite lägenheter – överallt.

Men politikerna gör inte mycket för att underlätta byggandet av fler lägenheter, konstaterar Peter.

Började göra egna låtar
Peter kommer göra all musik till filmen själv. De flesta låtar är redan klara, menar han. Att han blev musiker tackar han Kiss för. Deras enkla och slagkraftiga låtar träffade honom rakt i hans tonårs hjärta och ledde till att han började spela med till Kiss låtar redan när han var 9 år då han börjad spela trummor. När han var 12 år började han spela gitarr och göra egna låtar.

Peter är säker på att han kommer få framgång med filmen eftersom han liksom Kiss är en obotlig optimist.

-När jag låg i tält och inte hade någon annan stans att bo så tänkte jag på hur mycket Kiss har kämpat för att få framgång och för

att överleva som grupp – trots stora motgångar ibland under sin långa karriär. Som när Eric Carr dog och när de förre detta medlemmarna Peter Criss och Ace Frehley många gånger måste ha satt käppar i hjulet med sina alkohol och narkotika problem.

Men Kiss har alltid kämpat mer än vad vanliga människor kan förstår. Det är därför Kiss är ett av de största rockbanden i värden – 40 år efter starten, sammanfattar Peter Kiss fenomen som rockgrupp.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter