Elvis Presley och Priscilla kommer till Malmö

Priscilla var gift med Elvis Presley under sex år från 1967 till 1973. Den 12 maj 2017 besöker hon Malmö Arena. Där får du höra Elvis största hits och några överraskningar. Elvis breda repertoar består av låtar – från rock och gospel till country och ballader.

Priscilla var gift med Elvis Presley under sex år från 1967 till 1973. Den 12 maj 2017 besöker hon Malmö Arena. Där får du höra Elvis största hits och några överraskningar. Elvis breda repertoar består av låtar – från rock och gospel till country och ballader.

 

En glädjande nyhet kom för en tid sedan. Snart kan du se en konsertupplevelse med Elvis Presleys musik och hans förre detta hustru Priscilla. Hon gör ett personligt framträdande i Malmö den 12 maj 2017.

– Det är det enda besöket i Sverige och det får man inte missa. Det är så nära Elvis The King som man kan komma i verkligheten. Jag ser fram emot ett möte med tårar av glädje och sorg, säger Elvisfanset Peter Ahlborg.
 

Elvis musik kommer aldrig att dö. Sanningen är att Elvis tjänar mer pengar som artist nu när han är död – än när han levde – tragiskt nog. Men i vilket fall som helst. Elvis musik kommer för alltid att leva. Nu har vi alla Elvisfans chansen att återuppleva Elvis musik.

 

 Priscilla Presley besöker Malmö Arena den 12 maj 2017 under den pågående Europaturnén med sex spelningar i Storbritannien följt av tio konserter i Europa. Publiken kommer få uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester - Royal Philharmonic Orchestra.

Priscilla Presley besöker Malmö Arena den 12 maj 2017 under den pågående Europaturnén med sex spelningar i Storbritannien följt av tio konserter i Europa. Publiken kommer få uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester – Royal Philharmonic Orchestra.

 

 


Priscilla besöker Malmö 12 maj 2017

Så här presenteras Elvis konsert i Malmö den 12 maj 2017 av bokningsbolaget.

”I maj 2017 – 50 år efter att Elvis™ och Priscilla Presley gifte sig – får musikfans en unik chans att uppleva en konsert, live on screen, med mannen som förändrade popmusiken i grunden och som sålt fler skivor än någon annan artist.

I konsertupplevelsen “The Wonder of You” får publiken uppleva Elvis välkända röst tillsammans med en symfoniorkester som live på scen framför kungen av rock’n’rolls mest kända låtar.

Dessutom gör Priscilla Presley ett personligt framträdande. Europaturnén “The Wonder of You” kommer till Malmö Arena den 12 maj 2017.

 

Största hits och överraskningar
Den exklusiva turnén följer efter succén med albumet ”If I can dream” som släpptes 2015 och sålde i över 1 miljon exemplar i Europa.

Den 21 oktober 2016 släpptes uppföljaren ”The Wonder of You: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra”. De båda albumen innehåller arkivinspelningar av kungens™ röst och nya orkester-arrangemang av några av hans största hits tillsammans med flera överraskningar.

Låtarna visar också på den rika variationen i Elvis repertoar – från rock och gospel till country och ballader.

 

Elvis på storbildsskärm
Efter albumsläppet inleds Europaturnén med sex spelningar i Storbritannien följt av tio konserter i Europa, varav en i Sverige – på Malmö Arena den 12 maj 2017. Under de exklusiva konserterna kommer publiken få uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester.

Även Priscilla Presley kommer delta i ”The Wonder of You” i form av ett personligt framträdande.

– Det är en stor ära för mig att få producera och presentera en konsertupplevelse som utvecklats från ett väldigt älskat album och som backas upp av en hel symfoniorkester, säger Priscilla Presley.

 

Ahlborg har alltid älskat Elvis
Elvisfanset Peter är lyriskt över att Elvis låtar ska framföras i Malmö med Priscilla Presley som speciell gäst.
– Jag drömmer och fantiserar ofta om att jag har träffat Elvis, jag har alltid älskat honom sedan jag hörde honom första gången när jag var runt tio år, säger Peter Ahlborg. Han kommer alltid finnas i mitt hjärta varje dag – timme – och minut.

– Men när Elvis avled 16 augusti 1977 var jag bara 8 år, dessutom besökte han aldrig Europa på turné, så därför får jag fantisera om att möta Elvis i mina drömmar, och det gör jag ofta, säger Peter Ahlborg.
 

Sorgset när Elvis begravs
Här kan du se ett oerhört sorgset video klipp på när Elvis eskorteras av en mängd vita Cadillac på väg till sin begravning. Främst i karavanen ligger Elvis i sin kista – i den vita likbilen.

– Jag gråter när jag ser detta och vet att Elvis bara blev 42 år, kära läsare. Här kan du se detta klipp med låten Long black limousine: https://www.youtube.com/watch?v=7xRneCrahEw

– Elvis har många känslosamma låtar som går bra att sörja till när jag gör en tillbaka blick på mitt tragiska livsöde. Elvis lockar fram det känslosamma i mina texter när jag berättar om mitt liv i min bok, säger Peter Ahlborg.
 

Känslosam röst
Peter menar på att det aldrig mer kommer komma något mer framstående artist än Elvis Presley i musik historien.

– Vilken utstrålning Elvis hade – vilken röst. Jag förstår att tjejerna var galen i honom. Jag har aldrig sätt en människa med mer utstrålning och som hade en så underbar känslosam röst som Elvis Presley, säger Peter Ahlborg.

Lyssna på detta underbart känslosamma inspelning av låten Bridge Over Troubled Water med Elvis Presley, så förstår du vad jag menar. Jag gråter av kärlek när jag ser och hör denna magiska inspelning. Lyssna kära läsare om du vill framkalla dina känslor. Här kan du se klippet: https://www.youtube.com/watch?v=mLbOBoa8vD8

 

Elvis 6 veckor kvar att leva
Här gråter jag när jag inser hur drogad och hur enormt dåligt Elvis mår. Enligt uppgifter väger Elvis uppemot 116 kilo här. 6 veckor efter denna inspelning som äger rum den 21 juni 1977 är Elvis död.

Finner inte ord… men ska försöka berätta ingående alla mina starka känslor för Elvis i min bok om mitt liv, som jag skriver på. Då kommer du bli berörd i ditt hjärta, kära läsare, kan jag lova.

Då kommer du komma närmare himmelen och gud fast du befinner dig på jorden när jag berättar allt tragiska i mitt liv som har hänt – och hur jag känner för Elvis och hur sorgsen jag är för Elvis tragiska liv mot slutet av hans karriär.

Här kan du se det sorgsna klippet med Elvis när han framför låten Unchained Melody den 21 juni 1977: https://www.youtube.com/watch?v=AG9ph9xkOrw

 

 


Elvis kysser människor i publiken

Men samtidigt var Elvis en oerhört kärleksfull och givmild människa och artist. Antagligen den mest givmilda och kärleksfullaste som har stått på en scen. Titta på detta video klipp så förstår du vad jag menar, när Elvis kysser kvinnor från scenen och efter det – går ut i publiken och kysser alla som han kommer åt! Så härligt att se att det kommer en lyckotår från mitt öga. Jag kommer för alltid älska dig Elvis.

Du kan se detta makalösa klippet här – med låten Love Me Tender från Las Vegas 1970: https://www.youtube.com/watch?v=UE3WeaULO7Y

Elvis kommer för alltid att leva!

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter