Melodifestivalens välkomstfest på Konsert & Kongress i Linköping

Loreen anländer fint klädd och på ett bra humör till Melodifestivalens välkomstfest i Linköping. När Loreen ser Ahlborg brister hon ut: ”Där är du?” och de ger varandra en kram.

Loreen anländer fint klädd och på ett bra humör till Melodifestivalens välkomstfest i Linköping. När Loreen ser Ahlborg brister hon ut: ”Där är du?” och de ger varandra en kram. Foto: Peter Ahlborg

 

Melodifestivalens välkomstfest hölls på Konsert & Kongress i Linköping. Det bjöds på utsökt mat, mingel, och musik i den mycket vackra och rymliga lokalen.

Storfavoriten Loreen och de andra artisterna som ska tävla i Melodifestivalen andra chansen var alla på plats på Melodifestivalens välkomstfest i Linköping.

Välkomstfesten hölls på Konsert & Kongress i Linköping. Det bjöds på utsökt mat, mingel, och musik i den mycket vackra och rymliga lokalen. Storfavoriten Loreen och de andra artisterna som ska tävla i Melodifestivalen andra chansen var alla på plats. Peter Ahlborg bevakade arrangemanget.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Efter en hektisk dag med sammanlagt fem tågresor och 52 mil på räls så var jag äntligen framme i Linköping där andra chansen i Melodifestivalen hålls denna vecka.

 

Mäta skor och ta bild här med reporter och delar av medlemmar från Dismissed. Foto: Peter Ahlborg

Mäta skor och ta bild här med reporter och delar av medlemmar från Dismissed. Foto: Peter Ahlborg

 

Påverkad av alkohol under 90-talet
Jag har alltid älskat Linköping. Eftersom jag är uppvuxen i Norrköping så har jag ofta varit i Linköping i min ungdom. Inte sällan åkte jag och min vän Hasse Sukis dit och såg och fotograferade många musikgrupper under årens lopp när vi bodde i Norrköping.

Årets välkomstfest hölls på den mycket fina och vackra lokalen Konsert & Kongress i Linköping. Senast jag var där var jag inne i dimman. Som alltid när jag under 90-talet fotograferade artister eller gick på en konsert så var jag påverkad av alkohol.

 

Medlemmar från Dismissed lekar med elden under välkomstfesten i Melodifestivalen i Linköping. Foto: Peter Ahlborg

Medlemmar från Dismissed lekar med elden under välkomstfesten i Melodifestivalen i Linköping. Foto: Peter Ahlborg

 

Jag kommer ihåg några besök på Konsert & Kongress då jag bland annat skulle fotografera uppvisning av professionella dansare. De var professionella och jag trodde att jag var lika duktig på att hemlighålla mitt drickande. Det gick vägen denna gången – som så många andra gånger under mitt liv när jag var beroende av alkohol. Jag blev som oftast, till slut en professionell drinkare som man inte kunde se att jag hade alkoholproblem.

 

Peter Ahlborg tar en bild på sig i spegeln. Foto: Peter Ahlborg

Peter Ahlborg tar en bild på sig i spegeln. Foto: Peter Ahlborg

 


Gärdestad strök ”Satellit” från konserten
Vid ett annat tillfälle så såg jag Ted Gärdestad på Konsert & Kongress – när jag var bra på örat, fast det var en så där enormt skön fylla. Det måste har varit runt 1994. Jag hade fotopass som oftast och det skulle dessvärre visade sig att Gärdestad gjorde inte gjorde så många konserter till i livet.

Tre år efteråt var han död. Gärdestad hade tagit självmord genom att hoppa framför ett pendeltåg. Det var hemskt att höra.

Jag kom ihåg att jag innan konserten fick order om att hålla mig borta från TV-teamet som filmade delar av konserten. Allt gick bra och jag minns från konserten att Ted Gärdestad hade strukit sin största hit ”Satellit” som han vann Melodifestivalen med 1979. Det tyckte jag var märkligt.

 

 

Fin servett! Foto: Peter Ahlborg

Fin servett! Foto: Peter Ahlborg

 

Sviken av mina föräldrar
Och senare fick jag reda på det hemska som hade hänt med Ted. Jag tänkte över mitt liv hur det kan gå men då på den tiden var jag mest intresserad av att självmedicinera mig mot min stora sorg jag hade i min själ – efter att jag hade blivit sviken av mina föräldrar, när de slängde ut mig ur sitt hem.

Det betydde senare att jag var dubbelt rättslös när jag senare ville ha hjälp av det sociala i mitt liv.

Efter det var mitt liv förstört – till viss del resten av mitt liv. Men jag lyckades övervinna mina alkoholproblem.

Sedan snart tio år tillbaka är jag nykterist. Så när jag nu besökte Konsert & Kongress så var jag det i nyktert tillstånd. Och det var en helt fantastisk känsla, inte minst för att jag numera har kontroll över livet.

Saknar inte alkoholen – men känner att jag blir drogad på andra sätt. Inte minst av att följa Melodifestivalen nu under fyra veckor. Det är enormt jobbigt men värt allt jobb när jag får så bra relation till, och får möta, så många positiva människor som jag möter under Melodifestivalen.

 

Dismissed. Foto: Peter Ahlborg

Dismissed. Foto: Peter Ahlborg

 

”Där är du?”
Det bjöds på utsökt mat. Sist in av alla artisterna var Loreen. När hon fick se mig där i entrén så utbrast hon. ”Där är du?” Jag hade ju träffat och gjort en intervju med Loreen i samband med att Melodifestivalens artister presenterades i november 2016. Och hon kom ihåg mig efter det. Jag och hon gav varandra en varm kram när vi nu åter igen sågs.

Efter det så bjöd det på enormt god mat. Det måste ha varit det godaste och möraste kött jag har ätit i hela mitt liv.

Som vanligt under Melodifestivalen så har jag hungernojja så all mat smakade toppen. Det var en lugn tillställning även om det bjöd både på rött och vitt vin. Men allt var städat och trevligt.

 

 

Hängivna Melodifestivalreportern Johan är med som alltid på alla arrangemang runt Melodifestivalen. Foto: Peter Ahlborg

Hängivna Melodifestivalreportern Johan är med som alltid på alla arrangemang runt Melodifestivalen. Foto: Peter Ahlborg

 


Puss på munnen
De artisterna som släppte loss mest var medlemmarna från Dismissed de dansade och gav varandra kramar och jag såg vid ett tillfälle några av medlemmarna pussa varandra.

Lite senare får även undertecknad förfrågan om jag vill ha en puss. Visst kärlek tackar jag aldrig nej till.

– Du kan ge mig en puss på kinden, sa jag till sångaren Tor i bandet. Vill du inte ha en puss på munnen då? frågar Tor mig då?

Jag blev lite fundersam eftersom jag inte tidigare har pussat eller fått en kyss på munnen av något kille.

– Visst vill jag det, sa jag, efter lite betänketid under några tiondels sekunder – och kort efter det fick jag en puss av honom på munnen och även en puss av trummisen i bandet!

Trevliga och sjysta killar i Dismissed. Gillar deras stil och musik. Ska bli spännande att följa dem framöver.

 

 

Boris René och Peter Ahlborg.

Boris René och Peter Ahlborg.

 

 

Stark röst
Jag mötte även Boris René. Han var liksom jag lite trött efter enormt långa dagar.

– Nu ska jag hem och vila och ta det lugnt, sa han innan vi skildes åt.

 

Två glada dansare som medverkar i Melodifestivalen. Foto: Peter Ahlborg

Två glada dansare som medverkar i Melodifestivalen. Foto: Peter Ahlborg

 

 

Jag pratade även med De Vet Du och jag förklarade för dem att jag hade hört deras låt som de tävlar i Melodifestivalen med ”Roadtrip” akustisk inspelad. Jag förklarade för sångaren Johan Gunterberg att vilken enormt stark bra röst du har. Det märker man på eran akustiska variation extra mycket.

-Tack så mycket, sa Johan. Du kan höra låten här:
https://www.youtube.com/watch?v=ej0yRPzIxdE

 

 

Leker med elden
Dismissed var i form och lekte med elden medan undertecknad tog fina stämningsbilder till ljuset från ljusen som medlemmarna i bandet visade upp för undertecknad.

Vid 23-tiden var kommunfesten över och jag bestämde mig för att åka hem. Det blev tåg igen. Sjätte gången denna dag som jag åkte tåg och sammanlagt 56 mil på en dag.

 

Bland det möraste kött jag har ätit i mitt liv, utbrister Peter Ahlborg efter att han smakat på de goda köttet. Foto: Peter Ahlborg

Bland det möraste kött jag har ätit i mitt liv, utbrister Peter Ahlborg efter att han smakat på de goda köttet. Foto: Peter Ahlborg

 

På tåget hem var jag så trött i huvudet att jag knappt kunde tänka – jag hade bara sovit 3.5 timmar natten innan. På resan hem fick jag kraftig huvudvärk. Men den gick över när jag fick vila lite och drack en massa vatten. Jag älskar vatten. Vatten är livets dryck – för 20 år sedan var det öl.

Det känns enormt skönt att bytt ut ölen mot vatten. Ett av de bästa beslut jag gjort i mitt liv.

 

Peter Ahlborg smakar på den goda maten som det bjöds på.

Peter Ahlborg smakar på den goda maten som det bjöds på.

 

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter