Peter Ahlborg hyllar Winston Churchill i sin nya låt Ge aldrig upp

Peter Ahlborgs låt; "Ge aldrig upp" är inspirerad av statsmannen Winston Churchill som aldrig gav upp utan kämpade för att besegra Hitlers Tyskland under andra världskriget.

Peter Ahlborgs låt; ”Ge aldrig upp” är inspirerad av statsmannen Winston Churchill som aldrig gav upp utan kämpade för att besegra Hitlers Tyskland under andra världskriget.


Nu är Peter Ahlborg klar med ytterligare en låt; ”Ge aldrig upp”. Låttexten skapades när han blev motarbetad av det sociala – och då föddes idén att man ska kämpa för sina rättigheter med blod, tårar och svett. Låten är inspirerad av och är en hyllning till Winston Churchill. Hade Churchill gett upp mot Tyskland och låtit Adolf Hitler vunnit – så kunde vi alla varit döda, säger Peter Ahlborg.

Nu är Peter Ahlborgs låt; ”Ge aldrig upp” klar. Den första iden kom till när Peter Ahlborg kände sig motarbetad av det sociala.

– Helt plötsligt kom jag på texten: Ge aldrig upp utan kämpa på med blod, tårar och svett – tills du får rätt. Det var så iden och låten kom till, säger Peter. Texten är inspirerad av Winston Churchill många bevingade ord.

 

Spänn dina musikler. Låten; "Ge aldrig upp", som Peter Ahlborg har gjort - är inspirerad av Winston Churchill. Att du ska kämpa med blod, tårar och svett och att du aldrig ska ge upp. Foto: Hasse Sukis

Spänn dina musikler. Låten; ”Ge aldrig upp”, som Peter Ahlborg har gjort – är inspirerad av Winston Churchill. Att du ska kämpa med blod, tårar och svett och att du aldrig ska ge upp. Foto: Hasse Sukis


Hyllar hjälten Winston Churchill
Låten; ”Ge aldrig upp” är även en hyllning till statsmannen Winston Churchill som Peter Ahlborg alltid har beundrat. Hela versen i låten är handlar om Winston Churchill som tillsammans med det engelska folket kämpade in i det sista för att Storbritannien skulle besegra Hitler och Tyskland under andra världskriget.

Texten lyder; ”Lyssna på Winston Churchills bevingade ord. Då kommer du kära vän bli stor på denna jord. Englands tappra människor kämpade in i det sista – för att Hitler den farlige skulle hamna i en kista”, så går texten i versen i Peter Ahlborgs nya låt; ”Ge aldrig upp”.

– Vi har Winston Churchill mycket att tacka för – en sann hjälte och en av 1900-talets största statsmän, i mina ögon, säger Peter Ahlborg som är fascinerad på många sätt av den karakteristiska Churchill, inte minst hans många bevingade ord att man ska kämpa på och aldrig ge upp.


Många enastående tal och ordspråk
Ett av Winston Churchills mest berömda av alla hans enastående tal lyder;

”Vi ska fortsätta in i det sista. Vi ska slåss i Frankrike, vi ska slåss på haven och oceanerna, vi ska slåss med växande tillförsikt och växande styrka i luften, vi ska försvara vår ö till varje pris, vi ska slåss på stränderna, vi ska slåss på landningsplatserna, vi ska slåss på åkrarna och på gatorna, vi ska slåss i bergen; vi ska aldrig ge oss.”

– Winston Churchills ord har etsat sig fast i min hjärna och hjälper mig att tänka positivt och hålla ut. För ju längre du håller ut desto större blir framgången när den väl kommer, det är så jag tänker, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborgs låt "Ge aldrig upp" är en gitarrbaserad låt. Bilden är tagen den 29 juni 2015 på Vadstena slott. Foto: Hasse Sukis

Peter Ahlborgs låt ”Ge aldrig upp” är en gitarrbaserad låt. Bilden är tagen den 29 juni 2015 på Vadstena slott. Foto: Hasse Sukis

 

Besegrade Hitlers Tyskland
I morgon har vi premiär på min låt; ”Ge aldrig upp” på Youtube, då ska jag med min låt passa på att hylla Winston Churchill och det engelska folket som kämpade så tappert mot Hitlers Tyskland i andra världskriget.

Varje person som hjälpte till att förgöra Adolf Hitler och Tysklands krigsmakt – är värd en guldmedalj. Jag kan inte tacka de tappra människorna tillräckligt. Vilka hjältar och vilka enorma uppoffringar som inte nog kan hyllas och diskuteras idag.

– Jag är så tacksam att Storbritannien tillsammans med USA till slut besegrade Hitlers Tyskland, säger Peter Ahlborg.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter