Peter Ahlborg med i senaste Faktum

Sabina Ddumba pryder Faktum omslaget i mars 2018, i samma nummer är Peter Ahlborg med i. Foto: Avfotografering av omslag Peter Ahlborg

Sabina Ddumba pryder Faktum omslaget i mars 2018, i samma nummer är Peter Ahlborg med i. Foto: Avfotografering av omslag Peter Ahlborg

Sabina Ddumba pryder omslaget till gatutidningen Faktum i mars 2018. I det nu aktuella numret så är även Peter Ahlborg med i ett kort reportage, där Faktum berättar att Peter Ahlborg följer Melodifestivalen för fjärde året i rad.

Peter Ahlborg, som senaste 5-6 åren sålt Faktum är med i senaste numret av gatutidningen Faktum, Sveriges största gatutidning, med 144 000 läsare varje månad. Och som är ”Gatans röst”.

Många intervjuer med artister
Det är ett kort reportage om när Peter träffade Edward Blom och gjorde en filmad intervju med honom när Melodifestivalen hade premiär i Karlstad den 3 februari 2018.

Till historien hör att Edward Blom då var aktuell i Faktum och prydde Faktums omslag. När Peter träffade Edward så gav han tidningen till Edward, som genast med stort intresse började bläddra i tidningen för att se det stora reportaget om sig själv.

– Edward blev mycket nöjd över resultatet, säger Peter Ahlborg och fortsätter:

– Tidningen Faktum har hjälpt mig mycket att få chansen att göra många intervjuer med artister, politiker och vanliga människor för att skapa debatt om hemlösheten och bostadsbristen. I samband med Melodifestivalen får jag chansen att skriva om musik som är mitt stora intresse, det är ju extra kul då jag själv är musiker och låtskrivare, säger Peter Ahlborg.

Vad passar då bättre än att följa årets största TV-program Melodifestivalen under ett par veckor, menar Faktum försäljaren och reportern Peter Ahlborg.

 

Det är mycket Peter Ahlborg nu. Tidningen Faktum skriver bland annat i sitt senaste nummer i mars 2018 att Peter Ahlborg bevakar Melodifestivalen för fjärde året i rad. Foto: Avfotografering av tidningen Peter Ahlborg

Det är mycket Peter Ahlborg nu. Tidningen Faktum skriver bland annat i sitt senaste nummer i mars 2018 att Peter Ahlborg bevakar Melodifestivalen för fjärde året i rad. Foto: Avfotografering av tidningen Peter Ahlborg

 

 

Bra kontakter med många i branschen
Under tiden Peter Ahlborg följer Melodifestivalen knyter han många intressanta kontakter med massmedia, artister, låtskrivare, skivbolagsfolk och SVT-arbetare, berättar Peter.

– Det finns enormt många historier att berätta. Nu senaste kom Samir Badran, i Samir & Viktor och bjöd mig till sitt bord på lyxhotellet Elite Park Avenue och ville prata med mig vad jag tyckte om deras låt ”Schuffla”. Jag hade som frilans journalist strax innan fått chansen att förhandslyssna på alla låtarna i Göteborg.

 

När Samir Badran fick se mig så sa han:

– ”Där kommer legenden, där kommer legenden”, sa han flera gånger till mig, precis som om det vore jag, Peter Ahlborg som vore den berömda människan, innan jag slog mig ner vid hans bord. Det var förstår smickrande och enormt kul att Samir Badran, sa dessa ord till mig, jag kände mig väldigt speciell då, säger Peter Ahlborg.

Nu senast pryder som sagt va Peter Ahlborg även Faktum plattan vol 5 omslag, så det är mycket Peter Ahlborg nu i Faktum och i massmedia.

– Men mer kommer det bli när min bok och CD skiva släpps lite senare i år, säger Peter Ahlborg, som är enormt tacksam att han får Faktums förtroende att vara med på omslaget och på deras skiva samt i många reportage i Faktum, samt att bevaka Melodifestivalen för Faktums räkning.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter