Peter Ahlborg träffar gitarristen Tommy Denander

 

Peter Ahlborg träffar på den internationellt erkända gitarristen Tommy Denander på Göteborgs Kulturkalas den 15 augusti 2015. "Jag blev sprudlande glad när Tommy tackade ja till att lägga på gitarr på några låtar som jag har gjort, säger Peter Ahlborg". Foto: Charlie Källberg

Peter Ahlborg träffar på den internationellt erkända gitarristen Tommy Denander på Göteborgs Kulturkalas den 15 augusti 2015. ”Jag blev sprudlande glad när Tommy tackade ja till att lägga på gitarr på några låtar som jag har gjort, säger Peter Ahlborg”. Foto: Charlie Källberg

 

Den internationellt hyllande gitarristen Tommy Denander har medverkat på låtar tillsammans med Michael Jackson, Ricky Martin, Alice Cooper och Paul Stanley – plus ett par hundra artister till.

Sammanlagt rör det sig om 2 600 låtar som Tommy medverkar på. Därför var det en stor ära att träffa honom på Göteborgs Kulturkalas. Bäst av allt att han lovade att hjälpa mig att lägga gitarr på ett par låtar som jag har gjort. Jag blev så lycklig så jag gav den ödmjuke gitarristen en stor bamsekram.

Till skillnad från den svenska världsberömde artisten Yngwie Malmsteen som i stort sett bara spelar gitarr på sina egenproducerade låtar – så spelar gitarristen Tommy Denander, 47, in gitarr på runt 170 låtar per år till artister från hela världen. Många är världsberömda.

– Jag har lärt kännna Tommy Denander under de konserter jag har följt honom med när han har uppträtt tilsammans med original-sångaren i TOTO, Bobby Kimball, säger Peter
Ahlborg.

Här kan du se ett klipp när Tommy Denander drar av ett storslaget gitarrsolo:

 
Kiss är husgudarna
Vi springer på varandra lite överallt. Nu senast när jag skulle se Ace Frehley i Stockholm på Gröna Lund tidigare i sommar så träffade jag Tommy.

Han måste ha varit stolt då, det stora Kiss-fanet Tommy, eftersom han träffade sin stora idol Ace Frehley originalgitarrist i Kiss, om nu någon inte känner till det.

Tommy är precis som jag själv ett stort Kiss-fan. Så jag ser fram emot att träffa honom och prata lite mer om våra barndomsidoler Kiss – men framför allt presentera mina låtar som jag är säker på att han kommer att gilla.

Kanske kan vi ge bort några till några världsartister i framtiden?

 

Peter Ahlborg träffar på Tommy Denander på Gröna Lund i samband med  Ace Frehley uppträdde där den 17 juni 2015.

Peter Ahlborg träffar på Tommy Denander på Gröna Lund i samband med att Ace Frehley uppträdde där den 17 juni 2015.

 

 

Spelar in till världsberömda musiker
Nu senast sprang jag på honom efter vi hade sett ett framträdande med Hardcore Superstar under Göteborgs Kulturkalas.

Jag berättade för honom att jag snart är klar med fyra låtar i studion. Och att jag skulle skicka dem till honom när de var klara. Ska bli spännande vad han tycker.

Tommy har medverkat på skivor med artister som Ricky Martin, Alice Cooper, BB King, Toto, Sheryl Crow, David Coverdale, Yngwie Malmsten, Tokio Hotel, Westlife, Backstreet Boys, Carlos Santana, Ricky Martin och Paul Stanley. Listan kan göras mycket lång.

Han har även träffat Michael Jackson och småpratat med honom under 45 minuter efter att han lärt känna Michael Jacksons producent Quincy Jones när Tommy bodde i Los
Angeles under 90-talet.

 

 

Inspelning av Mickel Jackson-låt
För ett par år sedan fick Tommy ett erbjudande om att spela gitarr på en låt som skulle ges ut efter Michael Jacksons död. Det är stort menar Tommy Denander. Vilket jag bara kan hålla med om. Hur många svenska musiker får den chansen att spela på en låt med Michael Jackson?

Så döm av min förvåning när Tommy Denander tackade jag till att hjälpa mig med några låtar som jag har gjort. Han skulle lägga gitarr på dem! *L*.

Jag så blev glad och jag tackade honom personligen med en stor bamsekram.

I och med det fick jag mer energi till min kropp för att fortsätta kämpa för att få framgång inom min musik karriär. Jag kommer att lyckas.

 

Tommy Denander spelar på Fallens dagar 2015 och drar av ett känsloladdat gitarr solo. Foto: Peter Ahlborg

Tommy Denander spelar på Fallens dagar 2015 och drar av ett känsloladdat gitarrsolo. Foto: Peter Ahlborg

 

Egen gitarrmodell
Du är värld en stor eloge Tommy Denander för ditt framstående gitarrspel.

Att du liksom Yngwie Malmsteen bestämde dig för att lyckas har hjälpt många människor att våga ta steget och ta vara på sina talanger och jobba med det som man älskar att göra – spela gitarr.

Och som en extra bonus kommer pengarna på kontot! L

Tommy Denander har även varit med och utvecklat en egen gitarr som heter Denanders signaturmodell VGS TD Special 2. Gitarren beskrivas som en revolution inom gitarrens
historia.

 

Tommy Denander spelar med Bobby Kimball på Fallens dagar 2015. Foto: Peter Ahlborg

Tommy Denander spelar med Bobby Kimball på Fallens dagar 2015. Foto: Peter Ahlborg

 

Aldrig ostämd
Gitarren har något som heter TT-tekniken. Vilket lättast kan förklaras med att gitarren stämmer till 100 procent i alla band. Vilket gitarrer inte har gjort tidigare i historien eftersom alla band har varit raka. Denna har sneda band för att göra en lång historia kort.

Förutom TT-tekniken utmärker sig den nya signaturgitarren som släpptes 2010 även för användning av Evertunestall, vilket enligt Denander gör att den aldrig blir ostämd.

– Min signaturmodell är den enda gitarren i världen som har båda de här uppfinningarna monterade redan när man köper den, säger han.
Rubrik Släppte nyligen skiva

Tommy Denander är även låtskrivare och musik producent. I april 2015 släppte han skivan ”F4ur” med bandet Radioactive. Där har Tommy bla skrivit låtar tillsammans med
Bobby Kimball, Robin Beck, Jean Behauvoir och Fergie Fredriksen.

Tommy Denander började spela gitarr när han var fem år. När han var 14 år fick han skivkontrakt. Efter det har han varit yrkesmusiker i mer än 30 år. Han har jobbat
hårt för att lyckas i livet som musiker.

Något han inte ångrar. Han får göra det som han älskar mest. Spela gitarr och kan leva på det.

Här kan du se en bra intervju med Tommy där han berättar om sitt liv och hur det är att ha världens bästa jobb:

Stor eloge till dig Tommy Denander! Du är värd stor framgång! Varma hälsningar med mycket kärlek till dig och ditt fantastiska gitarr spel. Älskar dig!

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter