Peter gjorde hyllningslåt till Elvis

Peter Ahlborg har skrivit en hyllningslåt till sin stora idol - Elvis Presley som den 8 januari 2015 skulle ha fyllt 80 år.

Peter Ahlborg har skrivit en hyllningslåt till sin stora idol – Elvis Presley som den 8 januari 2015 skulle ha fyllt 80 år.

 

I går den 8 januari för exakt 80 år sedan föddes Elvis Presley.
– Någon större artist kommer nog världen aldrig att skåda, säger Peter Ahlborg som är ett stort Elvis-fans.

Peter älskar Elvis musik så mycket att han har gjort en hyllningslåt till ”The King”, där han visar sin kärlek för rockkungen. Låten heter Elvis – The King of rock.

– Jag har aldrig skådat någon människa med mer utstrålning än Elvis, berättar Peter. Att han dessutom hade en fantastisk röst och såg oerhört bra ut gör att han för mig är den ultimata artisten som någonsin har uppträtt på en scen.

 

Elvis blev 42 år
Elvis Presley blev bara 42 år när han och dog av sviterna av ett långvarigt missbruk av narkotisk klassade tabletter.
– När de obducerade Elvis så upptäckte de 16 olika narkotiska preparat i kroppen. Så sorgligt att man börjar gråta, förklarar Peter. Hade han inte använt narkotika så
skulle han kunna levt än idag, då hade han fyllt 80 år igår den 8 januari 2015.

 

Oerhört givmild människa
Elvis var en oerhört kreativ artist. Han spelade in över 735 låtar i studion och gjorde 31 långfilmer samt otaliga framgångsrika turnéer. Vad inte många vet är att Elvis var en oerhört givmild människa. Så givmild att han utnyttjades av vissa personer. Det finns många sanna historier om Elvis oerhörda generositet. Alla kläder som han ägde använde han bara ett par gånger sedan gav han bor dem till sina vänner. Det finns historier om att Elvis gav bort bilar till nära och kära och även ibland till människor som han aldrig tidigare hade träffat. Det är sant!

 

Ung mamma fick bil
Vid ett tillfälle åkte han förbi en bilaffär där de sålde Cadillac-bilar. Och vid skyltfönstret stod en kvinna med sin barnvagn och tittade in på de lyxiga bilarna. När Elvis fick se detta stannade han bilen och gick fram till kvinnan. Han frågade vilken bil hon tyckte var finast?
– Amen jag har inte råd att köpa en, sa kvinnan – utan att lägga märke till att det var Elvis som frågade henne.

Nu har du det sa Elvis Presley och sa att du får vilken bil du vill – peka på den du vill ha – så får du den … och så blev det.

Elvis Presley var en oerhört givmild rockstjärna. Han gav bort allt från motorcyklar, bilar, hästar, diamantringar, bilar och hus till vänner och bekanta som han  kände.

Elvis Presley var en oerhört givmild rockstjärna. Han gav bort allt från motorcyklar, bilar, hästar, diamantringar, bilar och hus till vänner och bekanta som han kände.

 

Gav bort fem bilar till sjuksköterskor
Vid ett annat tillfälle så hade Elvis varit inlagd på sjukhus. Efter ett par dagar efter att han hade blivit utskriven så kom han tillbaka och besökte sjuksköterskorna som hade tagit hand om honom. Han sa att han hade en överraskning till dem. De de gick fram till fönstret och nere på parkeringsplatsen stod fem nya bilar. Han sa: ”Ser ni de nya bilarna som står
där nere på parkeringsplatsen? De är era sa han…” – till de förvånade sjuksköterskorna som inte trodde sina ögon. Men så var han den givmilde Elvis.

 

Köpte nytt hus till sin vän
Det förekommer många historier om att han gav bor diamantringar, betalade begravningar skänkte scenkläder, gav bort hästar och hundvalpar till allt och alla vänner och bekanta och människor som han tyckte synd om. Vid ett tillfälle så köpte han ett nytt hus till sin vän – och vid ett annat tillfälle gav han bort 16 stycken motorcyklar på en och samma dag.

Han älskade att se människors glädje och hur de reagerade när de fick någon oväntat present. Han älskade att se glädjen i människors ögon – därför var han så osannolikt
givmild, berättar en vän till Elvis.

 

Elvis musik kommer leva i 400 år
Peter Ahlborg har till och med gjort en egen låt till sin favorit artist. Det är en hyllningslåt till Elvis som beskriver hur mycket vi älskar honom och hur givmild han var som människa. Någon liknande rockstjärna kommer nog aldrig musik-världen få uppleva. Det händer en gång i historien.

– Jag är säker på att Elvis musik kommer att spelas om 400 år, precis som vi idag spelar verk av Beethoven och Mozart, förklarar Peter.

 
Elvis drar in över 300 miljoner årligen
Idag ägs Elvis rättigheter till 85 procent av företaget Authentic Brands. Företaget omsätter runt 300 miljoner per år. Exakta siffror är svåra att få reda på. Dock är säkert att Elvis 38 år efter sin död tjänar mer pengar än han gjorde när han levde. Jag är stolt och oerhört glad att jag har fått chansen att uppleva Elvis storhet.

– Samtidigt blir jag mycket ledsen när jag tänker på att Elvis bara blev 42 år. Då rinner det en känslosam tår ner för mitt öga, avslutar Peter Ahlborg.

FacebooktwitterFacebooktwitter