Välkomstfest för Melodifestivalartisterna i Stadshuset i Stockholm

 

 

Wiktoria anländer till festen: Foto: Peter Ahlborg

Wiktoria anländer till festen. Foto: Peter Ahlborg

 

Det hölls en välkomstfest för Melodifestivalartisterna i Stockholm inför finalen nu på lördag. ”Det var verkligen trevligt att ta del av Stockholms mest fashionabla festlokal tillsammans med artisterna som tävlar i Melodifestivalen, säger Peter Ahlborg som bevakade festen”.

Man kunde känna historiens vingslag när man besökte Stadshuset, där så många eminenta personer under årens lopp har haft fester. Inte minst kungen som varje år har fest för Nobelbanketten.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Peter Ahlborg och Nano.

Peter Ahlborg och Nano.

 

En efter en så kom artisterna och gick på röda mattan medan vi fotografer och journalister dokumenterade händelsen.

Vi han även med att intervjua artisterna. (Jag kommer lägga upp separata intervjuer och blogg inlägg – som jag gjorde med flera artister på denna sida inom kort).

 

 

Kvällens meny. Foto: Peter Ahlborg

Kvällens meny. Foto: Peter Ahlborg

 

På övervåningen bjöds det på välkomsttal, där vi fick reda på att Gyllene Hallens motiv på väggarna består av 18.6 miljoner små mosaikbitar av färgat glas och guld.

 

Gyllene Hallens motiv på väggarna består av 18.6 miljoner små mosaikbitar av färgat glas och guld. Foto: Peter Ahlborg

Gyllene Hallens motiv på väggarna består av 18.6 miljoner små mosaikbitar av färgat glas och guld. Foto: Peter Ahlborg

Vilket enastående jobb de måste ha haft som färdigställde dessa enormt fina konstnärsbilder på väggarna. Den största och vackraste bilden på väggen var ”Mälardrottningen”. Jag blir tagen i min själ när jag såg allt det vackra.

 

Lisa Ajax. Foto: Peter Ahlborg

Lisa Ajax. Foto: Peter Ahlborg

 

Det bjöds på utsökt god mat och fint vin för de som ville. Man kände sig som en kunglighet när man satt där och blev uppassad av servitriserna – och den fina stämningen. Det bjöds även på musik som bland annat spelade en variation av förra årets finnare Frans bidrag.

 

FO&O. Foto: Peter Ahlborg

FO&O. Foto: Peter Ahlborg

 

Det blev många mötet med många artister, bilder och intervjuer och småsnack. Bland annat visade jag personliga video filmer för Boris René när han och hans gäng sprutar champagne i Linköping, det var han verkligen intresserad av att se.

 

Ace Wilder. Foto: Peter Ahlborg

Ace Wilder. Foto: Peter Ahlborg

Jag förklarade för honom att jag inom kort kommer lägga ut allt på nätet och Youtube. Boris var verkligen tacksam och glad när han fick se mina video klipp från Linköping.

Det blev en lugn tillställning och under morgon dagen väntade en lång dag med repetitioner för artisterna så de flesta gick strax innan kl. 23 på kvällen.

Undertecknad åt av den goda tårtan och snuttade på kaffet medan jag bland annat småpratade med Ace Wilder och Felix Sandman från FO&O.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter