Peter Ahlborg tog pulsen på Bert Karlsson inför Melodifestivalen i Göteborg på lördag 6 februari 2016

Nu på lördag är det premiär  för den årliga Melodifestivalen i Göteborg 2016. Peter Ahlborg tog pulsen på Bert Karlsson – en av Sveriges genom tiderna främsta skivbolagsdirektörer – skaparen till numera sålda Mariann Grammofon.

56 låtar har Bert Karlsson haft med i Melodifestivalen under den tiden han drev Sveriges framgångsrikaste skivbolag Mariann Grammofon. Han drev skivbolaget mellan åren 1974-2004.

Bert Karlsson tidigare framgångsrik skivbolags direktör har vunnit Melodifestivalen 13 gånger med de artister han hade signerade på sitt tidigare skivbolag Mariann Grammofon. Här syns Peter Ahlborg och Bert Karlsson efter de medverkat i SVT debatt den 19 september 2013. Nu på lördag den 6 februari är det premiär för Melodifestivalen 2016 i Göteborg.

Bert Karlsson tidigare framgångsrik skivbolagsdirektör har vunnit Melodifestivalen 13 gånger med de artister han hade signerade på sitt tidigare skivbolag Mariann Grammofon. Här syns Peter Ahlborg och Bert Karlsson efter de medverkat i SVT debatt den 19 september 2013. Nu på lördag den 6 februari är det premiär för Melodifestivalen 2016 i Göteborg.

 


Tjänade 200 miljoner kronor
13 gånger har hans artister som han hade signerat på sitt skivbolag vunnit Melodifestivalen.

Största framgången kom med Carolas Häggkvists seger i Melodifestivalen 1983 med låten ”Främling”.

– Den segern tjänade jag 200 miljoner kronor på i dagens penningvärde, har Bert Karlsson sagt i tidigare intervjuer.

Vad tycker du om Melodifestivalen idag?

– Det vet jag inte, det är svårt att säga. Jag behöver höra låtarna först.

 

Fortfarande status
Tycker du Melodifestivalen har mist sin charm?

– Nja. Den har fortfarande status. Det beror på låtarna och vilken stjärna som vinner. Det är det som det handlar om, säger Bert Karlsson till Peter Ahlborg, som fick tag i Bert Karlsson för en kommentar.

Melodifestivalen har premiär i Göteborg lördagen den 6 februari 2016.

 

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter