Nu kan du lyssna på Peter Ahlborgs medverkan i ”Söndagarna med Stina Wollter”

Peter Ahlborg berättar i programmet "Söndagarna med Stina Wolter" hur det känns att vara hemlös och alla problem det medför. Programmet sändes den 4 oktober 2015 i Sveriges Radio P4.

Peter Ahlborg berättar i programmet ”Söndagarna med Stina Wollter” hur det känns att vara hemlös och alla problem det medför. Programmet sändes den 4 oktober 2015 i Sveriges Radio P4.


Peter Ahlborg medverkade i Sveriges Radios P4 ”Söndagarna med Stina Wollter” den 4 oktober 2015. Nu kan du lyssna på programmet i sin helhet om du missade det!

Peter Ahlborg fick en förfrågan av Sverige Radio om han ville medverka i Sveriges Radios program: ”Söndagarna med Stina Wollter” och berätta om sitt liv som förre detta hemlös. Peter ställde upp och berättade om de många motgångar det skapar att leva som hemlös och utan fast boende.

Under sju års tid var Peter hemlös innan han i november 2014 lyckades fixa sin egna första lägenhet. Sammanlagd bodde han på 27 olika ställen. Vandrarhem, härbärgen, kortidskontrakt i andrahand och i tält blev hans hem under sju år.

Peter menar på att det skapar stora problem att vara hemlös och att man sakta bryts ner i
psyket, vilket Peter också gjorde – när man lever som hemlös.

 
Värst att inte få någon hjälp
Värst är tycker Peter Ahlborg att han inte fick någon hjälp av samhället när han behövde den som mest. Detta gjorde att hans dotter Josefine tvingades bo med pappan på vandrarhem och korttidskontrakt under flera år – och även hon i tält under en kortare period i sitt liv.

Här kan du höra programmet ”Söndagarna med Stina Wollter” som sänder den 4 oktober 2015 kl 22.05: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/611138?programid=4604

Peter Ahlborg medverkar 1:21:05 in i programmet. Och samtalar med Stina varar under 10 minuter, då Peter berättar om sitt liv som förre detta hemlös.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter