Peter jobbar åter i studion

Peter är i studion i Skövde och spelar in tre låtar till sin kommande EP. Foto: Mr Mojjo

Peter är i studion i Skövde och spelar in tre låtar till sin kommande EP. Foto: Mr Mojjo

 

I går gick jag in i studion igen under ett par dagar för att göra klart mina tre låtar som jag håller på att arbeta på. Producent och musiker är den skickliga studiokillen Mr Mojjo. Han har 25-års erfarenhet av att jobba i studio.

– Vi kommer bra överens och vi är ett oerhört kreativt par. Målet är att lyssnarna ska bli förbluffade när de hör resultatet, säger Peter Ahlborg. I slutet av mars är målet att släppa en EP med fyra låtar.

Jag har känt Mr Mojjo under åtta år. På senare tid har vi träffats oftare än tidigare för att spela in mina låtar. Dessvärre är det svårt att få till en tid i studion med honom, då han är en mycket anlitad producent.

– Han är motsatsen till mig när det gäller kändisskapet. Han jobbar på i det tysta och är inte det minsta intresserad av att bli berömd – till skillnad från mig som nästan gör vad som helst för att bli för att bli en berömd artist, säger Peter.

 

Nedbruten hemlös människa
Han berättar att det nog beror nog på att han har så mycket att ta igen efter många svåra år som alkoholiserad och delvis hemlös man. När han var en förvirrad nerbruten människa, men alltid med lika stora mål även i de mörkaste stunderna.

– Att jag dessutom hade en ungdom sargad av stora konflikter med mina föräldrar och var ungdomsbrottsling – gör att jag nu känner att jag vill ta igen mycket av den tiden som har förflutit. Därför har jag så enormt stora mål för att lyckas som musiker och som artist, förklarar Peter.

 

Svårt att finna kärleken
De tre låtarna som vi spelar in heter ”Ge aldrig upp”. Refrängen går: ”Ge aldrig upp, ge aldrig upp, ge aldrig, aldrig, aldrig upp”. En låt som är hämtat från Winston Churchills många fantastiska uttalanden.

En annan låt heter ”Älskar, älskar er”.

– Den handlar om hur svårt jag har haft att finna kärleken i mitt liv. Trots att jag inte än har funnit kvinnan i mitt liv – så älskar jag alla människor som jag träffar eller spelar live inför. Inte minst alla de som har upptäckte mina låtar eller de som jag träffar när jag säljer tidningen Faktum. Det är oerhört många intressanta möten, säger Peter.

 

Positiv rock kallar han nya musikstilen
Den sista låten heter: ”I ditt kärlekshjärta vill jag bo”. En lugnare låt, med sorglig text som också den handlar om hur svårt det är att finna kärleken.

– Jag får bara på alla vackra kvinnor titta, varför kan jag aldrig kärleken hitta, lyder en rad i låten, säger Peter.

Många människor som känner Peter tror kanske att han kommer spela in hårdrockslåtar. Men de kommer att få fel, i alla fall denna gång.

– Många av mina låtar är i grunden visor. Och vi har gjort dem till något som påminner om eurodisco-sound med rockiga gitarrer. Det låter som en ny fräsch musik stil som passar mina låtar och min sångröst. Jag kallar musikstilen ”Positivrock”, förklarar han.

 

Värt allt jobb
Studion som Peter spelar in i ligger i Skövde medan Peter just nu bor i Vänersborg.

– I går morse ringe Mr Mojjo mig på morgonen efter att jag hade sovit 3 timmar. Han sa att han hade fått en avbokning och att jag kunde komma om jag kunde. Jag tog på mig byxorna och drog. Det blir mycket åkande med tåg, men det är värt allt jobb när man får se slut resultatet av musiken, säger Peter.

I slutet av mars är det meningen att hans första EP ska släppas.

– Efter det är det dags att åka runt hela Sverige och marknadsföra låtarna och boka in spelningar och föredrag om mitt liv. Det är mycket planering och jobb just nu. Snart kommer framgången! Det är jag säker på, säger han.

Peter Ahlborg

FacebooktwitterFacebooktwitter