Regnet och det dåliga vädret stoppar inte Peter

Den dåliga sommaren med mycket regn har gjort sig påmind allt för ofta. Här är Peter Ahlborg framför Sergels Torg i Stockholm dagen innan midsommarafton 2015.

Den dåliga sommaren med mycket regn har gjort sig påmind allt för ofta. Här är Peter Ahlborg framför Sergels Torg i Stockholm dagen innan midsommarafton 2015.

 

Det har inte varit någon sommar att tala om i år. Vädret den senaste tiden har varit uruselt. I alla fall om du gillar sol och värme. Regn, mera regn – blåsigt och kallt – den svenska sommaren har verkligen lyst med sin frånvaro.

Som vi alla har känt av så har det inte varit någon bra sommar hittills. Frånvaron av sol som har ersatts av regn har varje svensk fått erfara.

 

Regnet och det dåliga vädret kan inte stoppa mig, säger Peter Ahlborg. När det regnar kan man alltid spela i tunnelbanan när man besöker Stockholm. Här syns Peter  spelande på Östermalmstorgs tunnelbanestation den 18 juni 2015.

Regnet och det dåliga vädret kan inte stoppa mig, säger Peter Ahlborg. När det regnar kan man alltid spela i tunnelbanan när man besöker Stockholm. Här syns Peter spelande på Östermalmstorgs tunnelbanestation den 18 juni 2015.

 

Regnet förstör
Enligt siffror från SMHI var maj 2015 den kallaste sedan 1962. Och under midsommar-helgen var det ett gigantiskt lågtryck över hela Sverige med regn och skurar i stora
delar av landet.

– Men regnet och det dåliga vädret kan inte stoppa mig, säger Peter Ahlborg. Regnar det så kan man alltid spela i tunnelbanan, när jag är i Stockholm, eller gå in under tak. Men visst förstör regnet mycket om du är gatumusikant. Alla människor flyr ju gatorna när det regnar, säger han.

 

Det har regnat så mycket i sommar så man lätt går in med paraplyt inomhus, säger Peter Ahlborg skämtsamt. Här syns Peter och sin kära dragvagn som trotsar vädrets  makter - i tunnelbanestationen Zinkensdamm i Stockholm under midsommarhelgen 2015.

Det har regnat så mycket i sommar så man lätt går in med paraplyt inomhus, säger Peter Ahlborg skämtsamt. Här syns Peter och sin kära dragvagn som trotsar vädrets makter – i tunnelbanestationen Zinkensdamm i Stockholm under midsommarhelgen 2015.

 

Vädret kan du inte påverka
Peter menar på att det villigt ska erkännas att människor blir gladare och mer givmilda när det är varmt och och soligt ute.

– Men jag slösar ingen energi på sådant som jag inte kan påverka. Är det dåligt väder kan jag inte påverka det. Satsa din energi på att försöka göra något åt det som du
verkligen kan påverka. Annars slösar du bara den energi helt i onödan, säger han.

Peter Ahlborg

 

FacebooktwitterFacebooktwitter